Lélegzet

Bakancslistához adom
Soom
dél-koreai filmdráma, 84 perc, 2007

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Miután Yeon rájön, hogy megcsalta a férje, hirtelen elhatározásból meglátogatja a börtönben azt a halálraítélt férfit, akit megpillantott a tévéhíradóban. Az ad hoc találkozót követően napi rendszerességgel visszajár az elítélthez és rendhagyó randevúkat szervez kettejüknek: színpompás tapétákkal dekorálja ki a beszélőhelyiséget és vidám énekszóval szórakoztatja az öngyilkosságot megkísérlő, néma férfit.

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Cannes-i fesztivál

    2007
    Arany Pálma jelölés: Ki-duk Kim

Hozzászólások

Szerinted?
katyusa53 2013 szept. 09. - 20:48:15 Előzmény efes
Osztom, de Chan Chenget igen, sõt egyre jobban megéri nézni. Ahogy Kim Duk újabb filmjei egyre elvontabbak lesznek, úgy az övéi egyre kellemesebb meglepetést hoznak. Ilyen volt a legutóbbi Christmas Rose is, amiben egy orvost alakít.
4/10
eggman 2010 okt. 07. - 23:15:19 4/10 Előzmény verdeleth
El sem tudom képzelni, hogy egy ilyen klasszis rendezõ hogy tud ilyen keveset kihozni ebbõl a témából. Nagyon felszínes volt, semmi koncepció. Engem egyáltalán nem érintett meg. Bár lehet, hogy túl "európaiasan" gondolkodom.
--- SPOILER
Az éneklõs jelenetek pedig katasztrofálisak voltak. Ha moziban látom biztosan kimegyek.
--- SPOILER
verdeleth 2009 ápr. 08. - 22:30:33 Előzmény efes
nekem is a kedvencem a régi Kim Ki-duk (ezt már szerintem leírtam valahol)az újak kevésbé, bár azok közt is akad nagyon jó Mindkét filmet láttam, plusz még pár régebbit (Kalitka fogadó, Sziget, A tengerpart õre, Címzett ismeretlen)
offtopic
efes 2009 ápr. 07. - 21:14:46 Előzmény verdeleth
Hajrá. De nem tudom, láttad-e a legkorábbikat, a Krokodilt, a Bad boyt? Azokat érdemes megszerezni, egészen karcos, dühös, vad filmek, kicsit Godard modorában, annak sznob intellektualizmusa nélkül. Nekem azok az igazi Ki-duk-filmek.
verdeleth 2009 márc. 25. - 23:20:33 Előzmény efes
furcsa mert az Álmokról hallottam sok jót, olyanoktól, akiknek az utóbbi két filmje nem tetszett Hamarosan megnézem azt is, hátha nem veszett el minden Kim Ki-Duk-ból
offtopic
efes 2009 márc. 24. - 20:29:10
Hehe, most nézem csak, hogy kommentem rossz helyre ment: én az ezt követõ, Álom címû filmre reagáltam. Viszont így még jobban sajnos: az Idõ óta nem érdemes Kim Ki-duk filmet nézni... :(
efes 2009 márc. 24. - 20:26:18 Előzmény verdeleth
Egyetértek mindkettõtökkel. Az Idõhöz hasonlóan, ez is a legjobban kivitelezett Kim Ki-duk film, amely szintén az Idõhöz hasonlóan, kissé semmitmondó, üres szenvelgés. Blöffgyanús. De hol van a Sziget, vagy a Tavasz, nyár... filozofikus szárnyalásától, az Íj szenvedélyétõl, a Krokodil, a Vadállatok vagy szerintem a legteljesebb öndefiníció, a Rossz fiú brutális lendületétõl. Egyértelmû csalódás.
verdeleth 2008 jún. 15. - 01:34:48 Előzmény Redfield
Teljes mértékben igazad van Sajnos elmarad a többi filmjétõl, talán ez a leggyengébb közülük. A vége szokás szerint meglepõ, de nem érzek semmit, ami megfogott volna, csak elment mellettem. Profi munka, de ennyi. Talán a következõ. Mindjárt itt van az is
8/10
Redfield 2008 jan. 27. - 08:00:08 8/10
Láttam már jobb filmeket is Kim Ki-duk-tól. Ez leginkább olyan hatású, mint legutóbbi munkája: az Idõ. Profin meg van csinálva, DE semmi igazán újat nem ad, és a katarzis is elmarad, pedig már párszor sokkal jobb hatást is elért más filmjeivel. Ha nem forgatna olyan gyakran, talán maradandõbb munkákkal állna elõ.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu