Lilly Schönauer - A szív szava

Bakancslistához adom
Lilly Schönauer: Die Stimme des Herzens
osztrák-német romantikus film, 88 perc, 2006

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Kathy Weißenberger, a szőlész-borász dinasztia lánya összeveszett az apjával, Juliusszal, és már jó néhány éve Frankfurtban dolgozik lektorasszisztensként egy könyvkiadónál. A makacs, önfejű apját még a 65. születésnapján sem akarja felkeresni otthonában, Stájerországban.

Éppen ekkor közli vele a Kiadó igazgatónője, Barbara, hogy kissé kényes, különleges megbízást kap tőle: Barbara még-férjét, Sylvestert, a Könyvkiadó egyik legsikeresebb bestseller-szerzőjét kísérje el egy kikapcsolódást, változatosságot biztosító útjára, éppen Kathy apja birtokára Stájerországba. Az író a széthullott házassága miatt - amit a PR célból, a látszat kedvéért muszáj egyben tartani -, alkotói válságban van.

Kathy családjának az idilli szőlőbirtokán kell Sylvesternek csendre találni, inspirációt meríteni az új regényéhez, amire már a Kiadónak égető szüksége lenne. A túlságosan is feszült író kezdetben egy sort sem vet papírra. A birtok sok zaja, az állandó nyüzsgő élet zavarja, amihez még hozzájön Kathy könnyed, fesztelen stílusa is, ami a szerző idegeire megy.

Mégis egy-két nézetkülönbség ellenére Kathy és Sylvester meglepő módon hamar közel kerül egymáshoz. Sylvester bátorítására megpróbál Kathy is kibékülni az önfejű, makacs apjával. Sylvester pedig köszönhetően az elbűvölő múzsájának, Kathynak szinte spontán megírja a regényt, minden szinte magától megy…

Barbara tulajdonképpen nagyon is elégedett lehetne ezzel az új regénnyel, ha nem olvasna a sorok között is, és nem figyelne fel arra, milyen szenvedélyre is képes Sylvester. Most már szeretne küzdeni érte, visszahódítani a férjét…

Stáblista:

Szereplők

Katharina 'Kathy' Weissenbach
Sylvester Freitag
Julius Weissenbach
Barbara Reuterer

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
grosz_i 2023 jún. 12. - 18:22:29 9/10
A filmhez készült hivatalos képek, az eredeti helyükön: https://www.kino.de/film/lilly-schoenauer-die-stimme-des-herzens-2006/
9/10
grosz_i 2020 aug. 19. - 08:28:31 9/10
Lilly Schönauer

Lilly Schönauer egy osztrák színhelyeken játszódó ORF, ARD, Bavaria Film és a Satel Film (bécsi filmgyártó GmbH) által forgatott romantikus koprodukcióban készült filmsorozatot jelöl. 2006-tól 2013-ig összesen tizennégy körülbelül kilencven perces epizód készült, amelyeket az ORF és az ARD sugárzott.

Ellentétben a hasonló jellegű romantikus filmsorozatokkal, mint a Rosamunde Pilcher sorozat, ahol a főbb színhely Cornwall, vagy az Inga Lindström álnévvel fémjelzett sorozat, forgatókönyvíró ugyanaz a személy, de igazi nevével Christiane Sadlo és a filmek színhelye Svédország, aztán Utta Danella és Katie Fforde (színhely Új-Anglia, azaz Boston és környéke), ebben a „Lilly Schönauer” sorozatban viszont nem álnévről van szó, nem konkrét személy áll mögötte - a forgatókönyveket különböző, epizódonként eltérő szerzők írják.

2013 júniusában bejelentette az ORF, hogy kilép a közös filmgyártásból és más formátumú sorozat indításában gondolkodik, míg az ARD két további részt forgatott Bajorországi helyszínnel.
Egy-egy rész könyv alakban, ill. DVD-n is megjelent.