Lilly Schönauer - Mégis csak szerelem

Bakancslistához adom
Lilly Schönauer: Und dann war es Liebe
német-osztrák romantikus dráma, 90 perc, 2008

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Jana Berger számára ez egy remek alkalom szerkesztői állása véglegesítéséhez, megbízást kap, hogy rovatszerkesztőként vegyen részt egy ünnepi rendezvényen, ahol megtudhatja, mikor és hol ünnepli a gazdag, de ugyanakkor a nyilvánosságot kerülő vállalkozó, Phillip Mertens az eljegyzését az ugyanolyan gazdag pezsgőgyártó örökössel, Julie Warenberggel.

A cél érdekében megpályáz egy baby-sitter állást a szünidő idejére a Millstatti-tó partján, ahova az özvegy férfi családja dadust keresett. Ugyan teljesen esélytelen, mégis megkapja az állást, viszont nem is sejti, hogy hogy az a vonzó külsejű férfi -, akivel a pályázati beszélgetés előtt véletlenül összeütközött, ő lesz a munkaadója. A férfi azonban több mint szimpátiát érez azonnal a fiatal nő iránt.

Jana eufóriája ugyancsak elillan, amikor megismerkedik a gyerekekkel, akikkel kemény szünidei programot kell végigcsinálnia, és a gyerekek bizony lekezelően bánnak vele. Philippnek pedig - akit ijedten, de örömmel ismer fel -, szinte nyoma sincs. A szabadsága alatt is csak a munkájával foglalkozik.

Nagyon is ott van viszont Julie, aki Janával szívesen érezteti a felsőbbrendűségét. Philipp szigorú anyjának, Rosemarie-nak a kutató tekintete is nyomasztóan hat Jana számára. Lassan-lassan oldottabban viselkednek vele szemben a gyerekek, és Jana meglepve állapítja meg, mekkora örömöt is jelent számára a munkája. Egyik éjszaka váratlanul összefut Philipp-pel a tóparton, és a találkozásból egy őszinte, kitárulkozó beszélgetés lesz. Philipp, ahogy egy kicsit megnyugszik a langyos nyári éjszakán, kitárulkozik Jana előtt, és Jana azt veszi észre, hogy a férfi olyan dolgokról beszél neki, amik messze túlnyúlnak a szakmai munkakörén.

Majdnem sor kerül ezen az éjszakán egy csókra is, de az utolsó pillanatban Jana józanul ráeszmél, hogy Philipp a Julie-vel való eljegyzése előtt áll -, tehát csupán információkat továbbít a szerkesztőségbe a kolléganőjének. Intim részleteket a helyszínről, az időpontról, az eljegyzési vendéglistáról, afféle „Ki, kicsoda” a szépek és gazdagok világában.

Julie számára sem marad titok, hogy mi is történik Jana és Philipp között, és nagy bátran le is vonja a szükséges következtetést… Jana is dönt, nem fogja azt a férfit elárulni, akibe beleszeretett. Megkéri a kolléganőjét, semmisítsen meg minden tőle kapott információt, még mielőtt az nyomdába kerülhetne.

Csupán akkor, amikor Jana és Philipp a gyerekekkel együtt eltöltenek a vitorláson egy közös, már megígért éjszakát és Philipp beszámol arról, hogy Julie-től elvált békésen, barátként, akkor mutatják ki egymás számára őszintén az érzelmeiket. Annyi közös van bennük, és beismerik, őszintén szeretik egymást.

A következő nap viszont szertefoszlik minden álmuk. Philipp anyja megérkezésükkor odanyújtja a kezükbe a „Hochglanz” magazin legújabb példányát: a címoldalon egy kollázs Philipp és Julie-ről, minden aprólékos részlettel a közelgő eljegyzésükről és a cikk alatt ott áll Jana neve…

Stáblista:

Szereplők

Phillip Mertens
Rosemarie Mertens
Julie Warenberg
Elisabeth Meyerhofer
Sofie Mertens
Leon Mertens

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
grosz_i 2023 jún. 12. - 17:49:04 9/10