Lilly Schönauer - Paula álma

Bakancslistához adom
Lilly Schönauer: Paulas Traum
osztrák-német romantikus film, 90 perc, 2009

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

A fiatal cukrásznő, Paula Breuer nagy-nagy álmokkal, tervekkel érkezik haza New Yorkból a szülővárosába, a Traunsee parti Gmundenbe. Újra meg szeretné nyitni a nagybátyjától örökölt cukrászdát. A nagynénje, Maria, valamint a legjobb barátnője, Jenny továbbá a tehetséges cukrászinas, Martin támogatásával bele is veti magát a felújítási, korszerűsítési munkálatokba.

Kiegészítő támogatást is kap egy vonzó külsejű, szimpatikus hajóépítőtől, Lukastól, akivel rögtön a megérkezésekor, az utcán ismerkedett meg, és bizony a férfi szinte azonnal szerelmes is lett a nőbe. Paulának az az elképzelése, hogy a régi kézműves termékeket modern színezettel egészíti ki, ami úgy tűnik be is jön neki. A belvárosi kávézó újbóli megnyitása sikeresnek bizonyul. Paulának van viszont egy könyörtelen ellenlábasa, az ingatlankereskedő Ferdinand Haller.

Paula terveinek, a kávézó hivatalos megnyitásának következetesen az útjába áll Herr Haller. Paula, mivel rendre visszautasítja az ingatlankereskedő vételi ajánlatát, így a férfi számára nincs olyan közönséges trükk, amivel a nőt rá ne kényszeríthetné a tervei feladására. Nyakára küldi, ráuszítja az Egészségügyi Hivatalt, az építésfelügyeletet… Ezek a kiküldött ellenőrök újra és újra találnak valami kifogásolnivalót, amivel megkeserítik Paula életét. Vigaszt és tanácsot csupán Lukastól kap, aki mindig ott terem mellette, a helyszínen. Ekkor viszont kideríti Paula, hogy Lukas tulajdonképp Haller fia. Vajon a férfi apja megbízásából lopta be magát a bizalmába? Paula számára egy egész világ omlik össze…

Stáblista:

Szereplők

Paula Breuer
Lukas Haller
Ferdinand Haller

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
grosz_i 2023 jún. 12. - 18:01:19 9/10