Lilly Schönauer - Szerelem egy idegenbe

Bakancslistához adom
Lilly Schönauer: Verliebt in einen Unbekannten
német-osztrák romantikus film, 87 perc, 2006

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Az idilli Klopeini-tó és a nyüzsgő többmilliós város, London; tulajdonképp ennél nagyobb kontrasztot elképzelni sem lehetne. Mégis a fiatal aukciós, Clara Weichsler a kislányával, Sophie-val és az élettársával, Roberttel néhány nap múlva Dél-Karintiából útra kel Angliába.

Clara nem hozta meg könnyen ezt a döntést, de ő és Robert mind magánéletben, mind szakmailag egy tökéletes csapat, és lehetőséget kaptak Christie’s és Sotheby’s városában egy jó hírű aukciós ház vezetésének átvételére -, ami minden aukciószervező álma.

Robert, miközben még csak fejben tervezi a költözködést, és pár napra elutazik Londonba, hogy ott helyben a szükséges lépéseket megtegye, Clara és a kis Sophie, búcsúzik a szülőhelyüktől. Az utolsó kirándulásuk során a hegyi nyaralójuknál egy nem várt találkozásra kerül sor. Ugyanis a hegyi házukba bekvártélyozta magát egy idegen - az üdülők összecserélése miatt -, ugyanis úgy gondolta ez lehet az az üdülőház, amit kibérelt. A neve Benedikt Sanders, egy gyerekkönyv illusztrátor, aki azt reméli, hogy a hegyi magányosságban végre ismét dolgozni tud.

Először Clara nagyon bizalmatlan és elutasító az idegennel szemben, pont ellenkezőleg reagál, mint Sophie, aki azon nyomban szimpatikusnak találja Benediktet. Újra és újra felkeresi a kislány a férfit a hegyi lakban, amit az anyja a kezdeti ellenállása ellenére mégiscsak kiad. És Clara is elkezd közelebbről érdeklődni Benedikt iránt, aki ugyan rendkívül vonzó, de nyomasztóan búskomornak tűnik.

A nő megtudja, hogy a férfi a legjobb barátja, Jonas balesetben bekövetkezett halála óta szinte teljesen leblokkolt. Egyszerűen képtelen az utolsó könyvéhez az illusztrációkat elkészíteni, ráadásul még Jonas özvegye, Sabine is őt teszi felelőssé a férje haláláért. Clarában egyre erősebb szimpátia alakul ki az érzékeny rajzművész iránt.

Benedikt mellett olyan kellemes harmónia és szabadságérzés tölti el, amit a pragmatikus gondolkodó Roberttel soha nem tapasztalt. Közben pedig egyre közeleg az elutazásuk napja. Clara tisztában van vele, hogy döntenie kell. Viszont azt is tudja, hogy először Benediktnek kell tisztába jönnie a múltjával, hogy ők ketten közös jövőt tervezhessenek.

Stáblista:

Szereplők

Clara Weichsler
Benedikt Sanders
Robert Kemper
Sabine Scheffler
Sophie Weichsler
öreg hölgy
Breitnerné

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2023 jún. 12. - 17:59:35 10/10
10/10
grosz_i 2020 aug. 27. - 16:02:47 10/10

Lilly Schönauer

Lilly Schönauer egy osztrák színhelyeken játszódó ORF, ARD, Bavaria Film és a Satel Film (bécsi filmgyártó GmbH) által forgatott romantikus koprodukcióban készült filmsorozatot jelöl. 2006-tól 2013-ig összesen tizennégy körülbelül kilencven perces epizód készült, amelyeket az ORF és az ARD sugárzott.

Ellentétben a hasonló jellegű romantikus filmsorozatokkal, mint a Rosamunde Pilcher sorozat, ahol a főbb színhely Cornwall, vagy az Inga Lindström álnévvel fémjelzett sorozat, forgatókönyvíró ugyanaz a személy, de igazi nevével Christiane Sadlo és a filmek színhelye Svédország, aztán Utta Danella és Katie Fforde (színhely Új-Anglia, azaz Boston és környéke), ebben a „Lilly Schönauer” sorozatban viszont nem álnévről van szó, nem konkrét személy áll mögötte - a forgatókönyveket különböző, epizódonként eltérő szerzők írják.

2013 júniusában bejelentette az ORF, hogy kilép a közös filmgyártásból és más formátumú sorozat indításában gondolkodik, míg az ARD két további részt forgatott Bajorországi helyszínnel.
Egy-egy rész könyv alakban, ill. DVD-n is megjelent.