Lovagok háborúja - Harc a végsőkig

Bakancslistához adom
Ironclad
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol-amerikai akciófilm, 121 perc, 2011

Értékelés:

84 szavazatból
Szerinted?

A történet a sötét, erőszakkal teli 1200-as évek Angliájában kezdődik. A megalomániás, vérszomjas János király (Paul Giamatti) ellen fellázadnak nemesei. A király első félelmében aláírja a Magna Chartát, hogy végre megadja a lovagjainak járó jogokat és kiváltságokat. Az álnok király azonban nem akarja megtartani ígéretét. Sereget fogad, hogy saját népe ellen fordulva szerezze vissza Anglia feletti hatalmát. Néhány lovag felvállalja a reménytelennek tűnő küzdelmet - bebizonyítva, hogy a bátorság, a becsület és nemes szív bármely akadályt legyőzhet.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
King Bradley 2021 aug. 18. - 18:13:13 8/10
Jó film
8/10
doktormacko1 2015 máj. 22. - 22:10:39 8/10
8 / 10 Jó film volt , nekem tetszett.
6/10
Sadenal 2013 aug. 27. - 19:42:02 6/10
Mondjuk a háttérszövegeken én is kur*a nagyot aszaltam! :D Magán a filmen látszott, hogy csak 25 millát költöttek rá. :( Pedig a színészi gárda nem volt rossz (Purefoy-t, Flemyng-et meg Giamatti-t amúgy is bírom), de többet is kihozhattak volna belõle. :O


6/10
7/10
bulletproof90 2012 okt. 31. - 16:03:27 7/10
viszonylag jó volt, láttam már borzalmasabb kosztümös filmet is. A legnagyobb szívfájdalmam az volt, hogy ha már jelentõs összeget költenek egy filmre (kiváló díszlet, effektek, színészek), akkor miért nem tudtak egy átgondolt komolyabb forgatókönyvet írni. Mert erre nincs jobb szó a "komolytalannál". Jó, volt példa a történelemben túlerõvel elleni sikerre, de azoknak a sikereknek mind-mind megvolt az okuk. Itt az volt az egyetlen ok, hogy az ellenség s*gghülye és gyenge, a hõsök meg zsenik és nem mellesleg gyilkológépek. Nem tudom ki eszi meg, hogy 20 ember egy akármilyen erõs erõdöt megtart ezer jól felszerelt, ostromgépekkel ellátott sereg ellen (ráadásul DÁN sereg ellen akik nem a puhap*cs embereikrõl híresek, hanem arról, hogy megtermett bivalyerõs viking rokonaikkal végigfosztogatták észak-európát). Itt meg 2-3 kocsmatöltelék, egy templomos (akik inkább lovas-rohamjaikkal jeleskedtek, de lényegtelen) meg egy fegyverhordó több rohamot is kisujjból visszaver. Folytathatnám még a butasággal, hogy építenek egy bazinagy és komplex ostromtornyot ahelyett, hogy összedobnának egy faltörõ kost vagy a meglévõ hajítógépekkel rést ütnének azon a falon.. A kisebb de szórakoztató hibákra ki sem térek (karddal kettészeletelt ember xD)
De nálam ezektõl eltekintve rendben volt, szórakoztam rajta. A brutál jelenetek emelték a feelinget, király gyomorkavargós megvalósítás :)
7/10
Thomasfrank8 2012 okt. 21. - 22:25:16
Ha nincs elég létrájuk, vagy ostromtornyuk kitehetik az ablakba a 20-szoros túlerõt... Ez nem a pókember :)
Egy létrán egyszerre csak egy ember tud felmászni, azt pedig nyugodtan le tudja kaszabolni egy másik ember felülrõl ;)
Egyébként nem akarom védeni se a filmet, mert tény és való, hogy akadnak hibái, de azért nem olyan rossz, mint ahogy "lefestetted".
pextab 2012 aug. 27. - 22:03:08
De ekkora baromságot ezzel a Beckett névvel!! Totál provokálja a zûrzavart és a félreértést. (Már annak, aki hallott a másik Beckett-rõl.)
pextab 2012 aug. 27. - 21:53:56
Nálam mûxik, most éppen reklám van. Sajnálom, mert jó film, bár egy kicsit tömény, eléggé figyelni kell. Bizti vagy 10-szer fogják ismételni! Sztem a szolgáltatóra szólj rá.
tibicamon 2012 aug. 27. - 21:18:48
Kódolt a Film+! Másoknál is? A múltkor ugyanezt csinálták egy elég komolynak ígérkezõ premierfilmnél.
pextab 2012 aug. 27. - 20:12:41
Így igaz! És Beckett halála, meggyilkolása fontos "lépés" volt ahhoz, hogy Anglia egységes királyság legyen. Ezt majdnem elszórakozták Richardék (meg az apjuk). Ha nincs néhány tisztán látó Lord, akkor visszacsúszhattak volna a sötét középkori anarchiába. (Tán nem lett volna baj, akkor tán ma is meg lehetne szólalni, olvasni magyarul is:)Ez csak kicsit vicc)
anonem 2012 aug. 27. - 18:40:00
Az a János király,aki kiadta a Magna Chartát -Oroszlánszívû Richárd öccse-, még sehol sem volt, amikor Beckett élt!
45 év az eltérés...
7/10
sly10 2012 aug. 25. - 21:41:49 7/10
Nem egy giga alkotás de aki szereti a középkorban játszódó filmeket annak azért tetszeni fog.
Porker 2012 aug. 18. - 16:24:12
Pedig hatalmas film, nem értem az itt károgókat.Az angolok megcsinálták a saját Rettenthetetlenjüket, a brutalitáshoz a Spartacus sorozatból merítettek. A híresebbnek számító színészek rátesznek egy lapáttal, nekem nagyon tetszett.A gyûrûk urás hasonlítás pedig nem áll, mert itt legalább hús-vér emberek verekednek, és nem hobbitok vagy tündék.És igen, még ha romantikus túlzással is, de a film megmutatja, hogy egy kis ideig lehet védeni ennyi emberrel is egy várat, amíg megérkezik az erõsítés. Mert akkor még nem volt bombázás, a nyílnál csak az olyan kõhajító ágyúk voltak messzehordók.

Nekem nagyon tetszene egy olyan sorozat, ami a maga véres nyersességében mutatná be a keresztes háborúkat, mondjuk a nyugat-európai indulástól végig Európán, aztán ott csatázgatni, esetleg hazajönni, kijönne belõle 3-4 évad.Közben szex, cselszövés, harcok, ármány stb., csak úgy, mint a Spartacus sorozatban.Vevõ lenne rá a nép, én is.
10/10
Sonny Burnett 2012 aug. 06. - 11:37:34 10/10
Marha jó kis film volt a maga brutalitásával. Bizony ezekkel a kardokkal, bárdokkal, buzogányokkal kemény sebeket ejthettek az embereken nem úgy mint nagyon sok filmben, hogy "felvágom a hasad a kard végével de arcizmod se rezdüljön és harcoljunk tovább". Ennek ellenére azért szerintem megfelelõ mennyiségû vér volt, nem túl sok nem túl kevés.
Annak is örültem, hogy nem romantikázták túl. Éppen elég volt annyi amennyi benne volt.
10/10
cperger 2012 júl. 27. - 20:54:54 10/10
Szerintem egy jó kis történelmi film, amiben nagyon sok jó középkori csatajelenet van. Szerintem mindenképpen megéri megnézni!
sdt 2012 júl. 09. - 18:29:01
"Lovagok háborúja" c. alatt is megtalálható.
Ez az! Ez kell! Vér, mocsok, átlagos történet, ami persze mélyen alulmúlja a romantikus történet kliséit, mert ott legalább némi indoklás születik, ki miért olyan, amilyen. Itt csak bele a helyzet közepibe. Csúnya János, becsületes földesurak, lovagok, mindenkinek (biztos...) jó oka van arra, ami csinál. Ezt fûszerezzük meg extra adag vérrel, szadizmussal, utóbbiról tudjuk, a középkor elfogadott szokása volt (tényleg, ld. pld. fülbe ólom) és kevés, és sajnos aluldemózott szex-szel és már is kész a középkori történet, sajnos, kis probléma, hogy az ilyenbõl 12 egy tucat. Kár. Robin Hood minden feldolgozása jobb volt.
Nem ez a film a hibás abban, hogy egyre inkább hiszek (amúgy nem hiszek) Dänikennek, hogy idehoztak a Földre minket pár tízezer éve a csillagokból, megvárják amíg a (természetes?) szelekcióval (háborúk révén, fõleg) megmarad a túlélõképes réteg, oszt azt majd akkor továbbviszik. Ja, a szereplõk hozzák a formájukat, a zene jó, a fényképezés jó. Ha ez elég...
Sanci68 2012 júl. 08. - 10:19:38 Előzmény Morgo1972
Szerintem egy jól megkomponált film,amely arra az ídõszakra helyezi a hangsúlyt,amikor már nem a bátyával Oroszlánszívû Richárddal vetélkedett ,akkor még mint János herceg!Sok újszerû elemet vittek bele az alkotók.Gondolok arra ,hogy egyetlen várostrom adta a storyt illetve Anglia ritkán emlegetett eseményéhez nyúlt.James Purefoy pedig nagyszerû színész,már bizonyított a RÓMA sorozatban is!
Morgo1972 2012 febr. 24. - 18:51:56 Előzmény haha02
A magyar statiszták nyilván olcsóbbak, mint a dánok, Magyarországon kívül pedig tök mindegy milyen nyelven beszélnek a dán zsoldosok, mert sem magyarul, sem dánul nem ért senki.
haha02 2011 aug. 25. - 07:29:30
Ez a film... nem találok szavakat! Az még hagyján hogy a párbeszédek sekélyesek, és hogy az egész valóban nem szól másról mint hentelésrõl, de amit már az elõttem szóló is említett a dánok magyarul való karattyolása az végképp kihozott a sodromból! Én nem hiszem el hogy nem vették a fáradtságot és szereztek be dán színészeket! Valószínûsítem hogy nem lett volna nehezebb mint magyarokat! Ha már annyi idõt fektettek a díszletekbe és jelmezekbe( a film egyetlen pozitív pontja), akkor miért kell elrontani a történelem hûséget ezzel? Komolyan teljesen tönkre vágta az egész filmélményt, és nem csak az hogy a dánok nem dánul beszéltek, hanem a helyenként teljesen oda nem illõ csatakiáltások:
Spoiler
(Ki se kellen írnom, a történet két mondatban leírható és nincs benne meglepetés)
Éppen a várba betörõ dán szájából: " Minden a ti hibátok!"
Ostrom tornyot toló dán katona mondata: " Kibelezlek!" Tutira hallja az a maroknyi ember a várfalon.
Látom magam elõtt a rendezõt ahogy legyint hogy csak hörögjenek valamit úgysem érti senki.
Amit aztán végképp nem értettem a vízen álló János király ordító metaforája Jézussal. Valaki elmagyarázhatná hogy ez mi! És a film végére egy közhely: a fõszereplõ hölggyel ellovagló templomos lovag.
Spoiler vége
Egyszóval számomra nagy csalódás volt. Remek kis történelmi filmre számítottam, és kaptam ezt. Nem vagyok hajlandó értékelni sem.
5/10
parpadlin 2011 aug. 17. - 00:35:55 5/10
Számomra nem okozott maradandó élményt. A történet lényegében annyi, mint az Egri csillagok végsõ nagy csatája, de hivatkozhatnék a Gyûrûk Urára is: rengeteg, ámde annál gonoszabb támadó és maroknyi hõsies várvédõ. Egészen pontosan és alaposan megnézhettük, hogy hatalmas középkori kardokkal hányféleképpen lehet kárt tenni egy emberben, és ízelítõt kaphattunk a járatos kínzásokból is. A legnagyobb derût a következetesen magyar nyelven üvöltözõ dán sereg jelentette.
8/10
Rahar 2011 aug. 02. - 10:33:00 8/10
Nekem kifejezetten tetszik ez a film. Jó alaptörténet, izgalmas és érdekes cselekményvezetés, hiteles színészi játék és kiválóan megkoreografált harci jelenetek jellemzik. Az utóbbi években nem láttam ilyen jó kosztümös harci cselekményeket bemutató filmet. Aki az erõlökéses és/vagy egy rúgással 37 embert megölök csihi-puhi hülye gyerek filmeket kedveli az nem nézze meg, mert ez igencsak valóságos :) Viszont akinek tetszik a Rettenthetetlen vagy a Gladiátor az mindenképpen nézze meg.
Összes hozzászólás