Luz Maria

Bakancslistához adom
perui filmsorozat, 60 perc, 1998

Értékelés:

53 szavazatból
Szerinted?

Luz María "Lucecita", az egyszerű, tanulatlan és naiv vidéki kislány édesanyja társaságában a fővárosba kell. Anyja, Rosa, ugyanis nagyon súlyos és vidéken minden bizonnyal gyógyíthatatlan betegségben szenved. A nagyvárosba azzal a reménnyel utazik anya és leány, hogy ott esetleg Rosa gyógyulást találhat. Ott tartózkodásuk során Modesta házában laknak. Vendéglátójuk Rosa régi jó barátja, aki korábban szakácsként dolgozott a gazdag Mendoza család rezidenciáján. Úgy tűnik azonban, hogy Luz María és édesanyja reményei szertefoszlanak, amikor kiderül, Rosa soha sem fog meggyógyulni. Halálos ágyán az asszony magához kéreti Miguel Mendozát, a gazdag család fejét, aki egyszersmind Lucecita édesapja is. Rosa megesketi Miguelt, hogy az asszony halála után gondját viseli lányának. A férfi ezt meg is fogadja, s magához veszi a fiatal és gyönyörű Luz Maríát szolgálólánynak. Így kerül a fiatal és naív kislány a gazdag Mendoza család otthonába. Itt ismerkedik meg Miguel hideg és számító feleségével, Gracielával, a jóképű Gustavoval, s Gustavo gonoszkodó és kegyetlen feleségével, a mindent és mindenkit birtokolni akaró Angelina Mendozával, aki egész életét arra a hazugságra építette fel, hogy mozgássérültként kénytelen tolószékben élni. Teszi mindezt azért, mert tudja, Gustavot csak a szánalom tartja mellette. Ám Lucecita megérkezésével a házban megrezdül az állóvíz, s hamarosan mindenki ráébred, hogy életük tökéletesen megváltozott a gyönyörű lány hatására. Különösen Gustavoé, aki halálosan beleszeret a fiatal Luz Maríába.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Luz María Camejo 'Lucecita'
Gustavo Gonsálvez
Mirta Valdez
Graciela de Mendoza y Rivero
Angelina Mendoza y Rivero de Gozalves
Modesta vda. de Cosío

Hozzászólások

Szerinted?
Pamutka2 2020 júl. 08. - 22:28:20
Sziasztok!Julius 13-tol ujra Luz Maria.Izaura tv.17:55.❤
evaszanto 2020 máj. 18. - 18:21:36
Miért???? A Seherezádé megy a Luz Maria helyett, pedig múlt héten beharangozták... de legalább a Fiorella - szintén Angie Cepedával - tényleg elkezdődik csütörtökön 21.00-től.
evaszanto 2020 máj. 12. - 18:19:19
Hétfőtől újra Lucecita!!! 17.55
8/10
Máriácska 2019 aug. 22. - 11:18:21 8/10
Nagyon tetszett az utolsó rész. Szép volt a befejezés!
Luna34 2019 aug. 22. - 09:06:54 Előzmény Ibolya80
Szia! A bátor Juan atya az nem brazil hanem argentin sorozat. egyébként én is láttam már párszor, nagyon jó. a sorozatbaráton biztos hogy fent van. ott meg tudod nézni.
napraforgó 2019 aug. 22. - 04:57:34
Én is nagyon örülök, hogy 20 év után ismét jó véget ért a sorozat. Nagyon jó volt megbeszélni a problémákat. Lucecita valóban nagyon kedves, bájos ifjú nő volt, még ha néha nagyon ostobácska is. Gustavo meg a herceg a fehér/barna lovon jóképű, csak nagyon határozatlan, tesze-tosza. De a vége mégis hepiend, talán csak Mirta számára nem az.
Néha kell egy ilyen szÍvet melengető romantikus kis történet a sok nehézség közepette. Viszlát mindenkinek, talán egy új topikban még találkozunk.
Csalarozsika 2019 aug. 22. - 03:13:34
Sziasztok!

Én is csatlakoznék: Jó volt Veletek beszélgetni, s eszmét cserélni a sorozatról!
A sorozat kapcsán sok egyéb dolog is szóba került, pl. családi történetek, ezek is színesítették a beszélgetést! :-)

Az biztos, hogy én sem fogok egyhamar új telenovellába belekezdeni, régi - újba pláne nem!
Sem az Esmeralda, sem a Paula és Paulina nem ejt kísértésbe, ugyanez igaz az Édes dundi Valentinára is, pedig emlékszem, utóbbit több ismerősöm is lelkesen nézte annak idején, s tetszett is nekik.

Az hiszem, most jó időre "elteltem" a telenovella műfajával!

Ezt a történetet mindentől függetlenül jó volt újra látni, 20 évente egyszer talán belefér! :-)

A nyár hátralévő napjaira jó pihenést, s máskülönben is minden jót kívánok Nektek! :-)
Ibolya80 2019 aug. 21. - 19:29:34
Sziasztok! Csatlakozom az előttem szólókhoz,hogy jó volt itt lenni veletek,mondjuk én ritkán szóltam,de mindig figyeltem és olvastalak titeket! Én nem vagyok nagy sorozat néző két okból is kifolyólag,az egyik a munkám miatt nincs sok időm, szabadidőm leülni és órákig nézni,a másik pedig a férjem lekezelő hangvétele az ilyen fajta műsorok iránt! Nem mintha nem merném nézni,de inkább nincs kedvem hallgatni a tirádáját a sorozatokról! Én személy szerint nem szeretem a török és a brazil sorozatokat de egy barazil sorinak még talán neki állnék ha újra vetítenék mégpedig a Bátor Juan atyát Facundo Aranaval. Bár az is piszok hosszú mint a Luz Maria (ha jól emlékszem 190 környéki),de a zene és a szintén régebbi stílus nagyon jó benne! Az is érdekes volt számomra,hogy a szerelmes pár való életben ki nem állhatták egymást,de ez abszolút nem látszott a soriban,sőt! Állítólag a főszereplő nőt senki nem szerette a forgatás alatt mert nagyon utálatos volt. Hátha talán egyszer levetítik nekem!
malvinkicska 2019 aug. 21. - 15:34:16
Lányok keresgéltem a SB-on és a választásom Tiszta szívvel lesz 95 részes, és azon felül nézem amelyik Török sorozatot arra valónak találom , most lesz a második évad Árvácska, aztán az Istambuli Menyasszony ma is élő emberekről szól van valóság alapja.
10/10
factsmatter 2019 aug. 21. - 14:04:50 10/10
Sziasztok!

Én is elköszönök. Tanulságos volt itt beszélgetni, vitázni veletek, megint jobban megismertem az emberiség egy szeletét. Velem már biztos nem fogtok új telenovelláról fórumozni, mert ezzel a 4-5 darabbal, amit eddig láttam, én már elégedett vagyok, nem lesz hiányérzetem. Legfeljebb a most megismert és megszeretett színészek pályáját követem tovább, és ha kell, megvédem őket:)

A 4-5 látott telenovella között van a Paula és Paulina is. Akit érdekel, elkészült a 2019-es verziója is, azt hiszem szeptembertől vetítik Mexikóban. Ez is egy örök téma (a hasonmás), mint a Luz Maria sztorija, újból és újból feldolgozzák. Ebben az újban maga a mexikói elnök lesz a férj, ha jól vettem ki az előzetesből..... De ezt nem fogom nézni:)
10/10
ccaty 2019 aug. 21. - 13:46:45 10/10 Előzmény Maja14
Szia!
Szeretettel várunk a hozzászólók között.
Szerintem is a Dundikat érdemes nézni, mert az új a sok ismétlések között.

Itt a Luz Maríánál, a magam részéről csalódott vagyok, mert eléggé összecsapták, 1 részben letudták a végét.

Egy büntetőjogi tárgyalást megérdemelt volna Mírta rengeteg gonoszsága és akkor alkalmunk lett volna tételesen fejére olvasni az összes rossztetét… megfejelve egy bíró tényleges ítéletével...
napraforgó 2019 aug. 21. - 11:10:11
A Paula és Paulinát nem láttam anno, 20 éve, tavaly néztem meg, de borzasztó rossznak találtam. Helyette én most az Édes dundi Valentinával kacérkodom, még ezt sem láttam. Remélem kicsit vicces lesz.
Maja14 2019 aug. 21. - 10:27:25
Sziasztok! Köszönöm nektek, hogy megosztottátok a véleményeteket nagyon szórakoztató volt, feldobtátok mindennapjaimat. Én most láttam először ezt a sorozatot. Annak idején anyukám nézte sajnos őt májusban elveszítettem, ezért miatta is kitartottam végig. Lehet belekezdek a Paulínába, ott is figyelni foglak benneteket . Szép napot mindenkinek!!
sunflower325 2019 aug. 21. - 07:53:32
Sziasztok!
A végére értünk Lucecita és Gustavo történetének.
Örülök, hogy a végén Gustavo ismét határozott lett és Lucecita döntésével szemben is börtönbe juttatta Mirtát. Azért én megnéztem volna a letartóztatást is, de azt csak elmesélték.
Ami még hiányérzet bennem, hogy Gustavo igazából nem kért bocsánatot Lucecitától. Csak annyit mondott neki, hogy hálás a kitartásáért. A dokinak mondta még, hogy sajnálja, hogy Lucecita ilyen sokat szenvedett. De szerintem egy tisztességes bocsánatkérésre igenis szükség lett volna, hisz mégha tudatlanul is, de az orra előtt csalta a feleségét.
Összességében egy nagyon szerethető sorozatot láthattunk és különösen jó volt vele kapcsolatban itt eszmét cserélni. Remélem lesz még rá alkalom, hogy megint együtt nézhessünk egy sorozatot.
Luna34 2019 aug. 20. - 20:27:55
Tetszett ez az utolsó rész! Lucecita szebb volt mint eddig bármikor szerintem. Jó volt látni újra Sergiót is. Mondjuk ha már itt a végén sok régebbi szereplő felbukkant, nem lett volna rossz ha mutatják Gracielát és Alvarót is. Nekem úgy lett volna a teljes, mivel régen ők is kulcsfontosságú szereplők voltak. De ezt leszámítva szerintem jól megoldották a végét. További jó sorozatnézést és fórumozást kívánok mindenkinek. Örülök hogy itt voltam és megoszthattam a véleményemet veletek, még akkor is ha néha nem értettünk egyet. Sziasztok! :)
napraforgó 2019 aug. 20. - 12:29:30 Előzmény napraforgó
Nagyobb - melléütöttem.
napraforgó 2019 aug. 20. - 12:28:44
Ahhoz képest, hogy milyen nehezen akart kibontakozni a végkifejlet, hamar összecsapták a végét. Főleg a szilveszter éjszakát, amikor minden régi szereplő feltűnt egy-két percre,

Csodálkozom, hogy Amador, aki állitólag levelezett Emilio atyával, nem tájékoztatta, hogy Gustavo előkerült? Már jó fél éve Limában laktak, és csak most táviratozott, hogy jöjjön Limába.

Lucecita végre megfésülködött, habár ez az arcába hulló loknis frizura nem áll jól neki.

Fefa gyermeke született mmeg hamarabb - tönkre is tette Amadorék nászéjszakáját, most mégis Amador és Azucena két gyereke jó egy fejjel nagyonn Fefa fiánál. azért erre kellett volna figyelni az alkotóknak.
malvinkicska 2019 aug. 20. - 08:58:28 Előzmény Csalarozsika
szia valóban véget ért és boldogok lettek gustavoék, amit hiányoltam egy részben sűrítettek mindent, pedig amíg Mirta gonoszkodott ezek a színészek nagyobb teret érdemeltek volna, közben de ez ilyen volt. Köszönöm mindenkinek a beszélgetést jó volt köztetek, Mindenkinek további szép nyarat kívánok, és sok jó sorozatot.
Csalarozsika 2019 aug. 19. - 22:04:30
Véget ért a sorozat, "ahogy illik". :-)
Minden a helyére került, becsületükre legyen mondva, a készítők igyekeztek minden szálat elvarrni.

A jók elnyerték méltó jutalmukat, Mirta és bűntársai pedig méltó büntetésüket, s előkerültek a régi szereplők is!
Az új század kezdetét köszöntő ünnepséggel szerintem méltóképpen zárult a sorozat!
Általában az ehhez hasonló sorozatok nagyszabású esküvővel érnek véget, ahol részt vesz az összes főbb szereplő, de itt erre nem volt mód, hisz a főhősök már régóta házasok voltak. :-)

Összességében véve nem bánom, hogy 20 év után újra megnéztem, jó volt nosztalgiázni, s felidézni a régi szép emlékeket, még ha voltak közöttük számomra szomorúak is!

A sorozat szerintem üde színfoltot jelent, pláne mostanság, a futószalagon gyártott szappanoperák tengerében.
Mindenképpen igényesebbnek mondható, s a színészek játékára sem lehet panasz! :-)
Csalarozsika 2019 aug. 19. - 21:56:52 Előzmény malvinkicska
Szia
:-(
Sajnos ismétlés ismétlés hátán, ennek a sorozatnak azért is örültem, mert 20 év után vetítették újra! :-)
Összes hozzászólás