Madam Kitty

Bakancslistához adom
Salón Kitty
olasz-NDK-francia filmdráma, 110 perc, 1976

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

FEA2 FEA2

Stáblista:

Szereplők

Helmut Wallenberg
Kitty Kellermann
Well-hung Hans

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
wildcoyote25 2020 okt. 01. - 13:50:20 4/10
Tinto Brass szerintem az egyik legalulértékeltebb rendező. Ez mondjuk érthető is, hiszen erotikus filmeket készített, ez a műfaj pedig még a horrornál is lenézettebb. (Szerintem mindkettőben lehet színvonalasat alkotni.) De visszatérve a rendezőhöz: Brassnak teljesen egyéni stílusa, világa van, képekben gondolkodik, ábrázol, mint a legnagyobb filmművészek. És ez már itt, a Salon Kittyben is látszik. Elég érdekes az is, hogy a nácizmus és a fasizmus lényegéről többet meg lehet tudni egy ilyen filmből, mint a holokauszt-filmek bármelyikéből. A főszereplő színészek is megérdemlik az elismerést: Helmut Berger, Ingrid Thulin és Teresa Ann Savoy játéka remek. De mindezek ellenére szerintem messze nem ez Brass legjobb filmje. Sajnos, főleg az elején, van pár elég durva jelenet, ami az én ízlésemnek már kicsit sok volt. Aki érzékeny az ilyesmire, az inkább kerülje a filmet, aki nem, annak pedig érdemes tenni vele egy próbát. De mindenképpen a teljes, rendezői változatot ajánlom, ami 133 perces.
blowup 2015 dec. 30. - 22:48:11
Nagyon régóta pihent a HDD egy poros sarkában, sem idõm sem kedvem nem volt hozzá, mert egy trashploitation, de a nagytakarítás utolérte. Annak is a legalja, náciszex, bár Tinto Brass munkásságát ismerve softpornónak szánta. Nyomatékosítom, a gyártása óta eltelt 40 év alatt a PC olyan fordulatot vett, hogy szinte minden érzékeny rétegnél kiverheti a biztosítékot, az állatvédõktõl kezdve a feministákon át a csökkent képességûekig, szóval csak óvatosan.
Mint film, olyan mint TB többi munkája, bár a többnyire meglévõ pajzán humor itt nem játszott.
Jó kérdés miért ezt a témát választotta, a történeti eredet nem lehet indok, (érdekes 3 részes poszt: http://tiboru.blogrepublik.eu/2011/03/01/a-kitty-szalon-1-0/) a nácik kifigurázása is felemásra sikerült, megbotránkoztatásra viszont kiváló alap. Ráadásul csak megvagdosva engedték forgalmazásba anno, ami mint tudjuk a rendezõ halála. Nekem a teljes 133 perces rendezõi változat jutott, ezért is írtam óvatosant.

Csak filmtörténetileg érdekelt, így nem is pontoznám mert skála sincs hozzá, de erõsen korrelál Ilsa, az SS nõstényfarkasa címû nazisploitation-hoz.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu