Maigret csapdát állít

Bakancslistához adom
Maigret tend un pičge
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia-olasz krimi, 115 perc, 1957

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

A párizsi Marais-negyedben egy eszelős gyilkos halomra öli a fiatal nőket. A nyomozással Maigret-t bízzák meg. Az egyik áldozat mellett csontozókést találnak, az utcában dolgozó hentes tulajdonát. A hentes körömszakadtáig tagad. Maigret felesége szerint a rejtélyes gyilkos a "Hasfelmetsző Jack" szerepében tetszeleg, élvezi a "népszerűséget". Maigret cselt eszel ki: elhíreszteli a sajtóban, hogy megtalálta a gyilkost. A rekonstruálás alatt újabb gyilkossági kísérlet történik, és a gyilkosnak ismét nyoma vész.

Stáblista:

Szereplők

Jules Maigret felügyelő
Yvonne Maurin
Madame Maigret
Mme. Maurin
Mauricette Barberot

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
ilali 2021 jún. 20. - 16:56:32 10/10
***SPOILER***
Nem könnyű nézni az ilyen régi krimiket, főleg így egyfolytában, "Dunásan", reklámok nélkül. Sajnos nem olvastam a regényt. De a kiemeléses rész szerintem nagyon jellemző, általában. Ha bárkit kiemelünk egy ilyen adott tömegből, szinte biztos, hogy többet tud, mint az egész rendőrség, pillanatnyilag. Mert része az eseményeknek, így vagy úgy, ott él. A rendőrnek meg kívülről, hivatalból szemlélve kell rájönnie ki, miért lépte túl a törvényes határokat. Valamikor ránéztek a helyszínre és elég nagy pontossággal tudták, kit kell keresni.("Kis" túlzással.) De ma mindenkinek jogai vannak. Joga van nem látni, nem hallani, nem érteni, nem segíteni.
A család meg örök tabu téma.
***
1/10
21Vick 2021 jún. 14. - 00:26:08 1/10
Ki èrtèkelte ezt 8.8-ra?? Az első 40 perc remek volt. De aztán SPOILER

az egyik zsaru egészen véletlenül kiszúr egy nőt csak úgy az utcàn, gyanúsnak talàlja, ès pont a hentesbolt tuljdonosa a család, és onnantól kezdve àtmegy Columbosba a sztori, amikor a zsaru előre tudja, hogy jó helyen szimatol.
Semmi nyom nem vezetett ehhez a nőhöz, a semmiből kapták elő a "gyilkos csalàdot", szembejöttek velük az utcàn... Na persze.
Spoiler vége
Fú, mekkora baromság, ilyen vèletlenek a világon nincsenek. Pedig azt hittem làtni fogok egy jó filmet.
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu