Mamma Gógó

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott izlandi filmdráma, 90 perc, 2010

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

Fridrik Pór Fridriksson író-rendező személyes élményeire alapul ez a mély érzésű, ugyanakkor szellemes tragikomédia. Gógó, az idős hölgy Alzheimer-kórban szenved, és állandóan olyan bajba keveredik, amilyenbe csak egy Alzheimer-kóros keveredhet. Fia, az anyagi gondokkal küszködő rendező egy nap megelégeli Gógó "balhéit", és családjával együtt úgy dönt, hogy Gógónak be kell vonulnia az idősek otthonába. A más életkörülményekhez szokott hölgy természetesen ellenzi a döntést, melyet szerinte a férje sem néz jó szemmel, aki viszont már rég nincs az élők sorában.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
IDS 2019 jan. 10. - 15:27:53 8/10 Előzmény PivoPipi
Nézd meg a rendező 'Természet gyermekei' című filmjét. Amúgy a Mama Gogo önéletrajzi ihletésű, a rendező édesanyjáról szól.
10/10
sioux 2016 febr. 18. - 10:52:34 10/10
Megható és idõszerû történet, mert egyre több idõs emberéri meg azt a kort, hogy a demencia beköszönt. A demencia nemcsak feledékenységet jelent,hanem kellemes és kellemetlen, sõt kemény hallucinációkat és tévképzeteket, sok szorongást, ingerültséget, amúgy ismerõs helyek (otthon) és személyek(akár legközelebbi családtagok) fel nem ismerését - szinte néhány másodpercenként, ezerszer ismétlõdõ kérdéseket. Erre sokan türelmetlenül, ingerülten reagálnak - sajnos az iskolában nincs szó az idõsek, nagyszüleink és majd szüleink szeretõ körülvevésérõl, gondozásáról - és sokan maguktól erre nem képesek. Olyat is hallottam, aki megüti ilyenkor az édesanyját! Szóval több türelmet, megértést, emberséget, szeretet!!!!
10/10
PivoPipi 2014 febr. 27. - 05:18:06 10/10
10/10 !!!! Rég láttam ilyen jó filmet!