Mamma Mia! Sose hagyjuk ABBA

Bakancslistához adom
Mamma Mia! Here We Go Again
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai zenés vígjáték, 114 perc, 2018

Értékelés:

262 szavazatból
Szerinted?

Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Bemutató dátuma: 2018. július 19. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
cinemad aug. 09. 23:23:25 6/10
Általában nem nagyon szoktam utánanézni egy filmnek, hogy objektívebb véleményt tudjak alkotni, ne mások befolyásoljanak. Na ez ezúttal olyan jól sikerült, hogy azt se tudtam mit indítottam el. :) Csak a Mamma Mia feliratot érzékeltem egy kis képen a Netflixen, gondoltam jó lesz háttérzajnak, mert már ezer éve láttam. Amikor elindult tűnt fel, hogy valami nem stimmel. Fogalmam sem volt, hogy van ennek második része. :D Arról meg pláne, hogy mi a sztorija. Mivel a nevek sem voltak már meg annyira az első részből, őszintén a film felénél esett le, hogy miként ér össze a két szál, amit látok. Mentségemre legyen mondva, tényleg rég láttam az elsőt és nem olvastam ennek a leírását. De még a díszletből, semmiből sem jött le, hogy más idősíkban vagyunk, csak néhány szereplő hasonlított gyanúsan egymásra... :D Ettől függetlenül is a film első harmada/fele igazán gyenge volt, csak összeerőltettek klippeket valami bénának tűnő, erőltetett sztorielemekkel. Viszont onnantól, hogy színre lépett végre az eredeti férfi triumvirátus elkezdett szórakoztatni, a vége pedig már egészen pozitív színben tűnt fel számomra. A tájak továbbra is gyönyörűek, ahogy Lily és Amanda is. A nagy slágerek most is ütnek, azonban a nagyrészt B oldalas ABBA számok közel sem ennyire erősek. Humort nem adagolják nagykanállal, de ami van benne az kedves és jó. Illetve így, hogy a végére nekem is összeállt a sztori, már a történetet is egész jól felépítettnek érzem és a végére jól szórakoztam. Cher cameoja nekem tetszett. Andy Garcia-nak minden jelenete, ahogy az egész karaktere nagyon ott van (főleg a bókjai tényleg nagyon jók, eredeti nyelven nézve legalábbis), kár, hogy ennyire kevés szerep jut neki. De általánosságban, számomra itt is az "öregek" vinnék a prímet (Firth, Skarsgard, Brosnan) élvezet amikor megjelennek, kár hogy ennyire epizódszerepben. Ennek ellenére is kb. hozza amit az előző, jó hangulatot és egy kedves bohókás történetet.
Kuttyánszki máj. 21. 21:18:12
Olyan TV csomagunk van, amelynél valami beakadt ,.becsípődött... Bizonyos időközökben állandóan ismétlik ugyanazokat a filmeket. Így a Mamma miákat is.
Akárhogy nézem, sehogysemjön ki a matek a szereplőkkel.
Donna két énekesnő barátnője ,-Tanja és Rózi- mintha legalább negyven évvel lenne idősebb a főiskolai végzős időszakhoz (ami a második részben kerül bejátszásokra) képest.
1/10
Feke András 2022 dec. 27. - 18:34:20 1/10
Szekunder szégyen. Én szégyelltem magam miközben néztem ezt a foscunamit.
Kuttyánszki 2022 jún. 05. - 23:33:23 Előzmény Don Victor
A történetre vonatkozott a kérdésem: az elején , mikor beszéltek róla,miért nem mondják el, miért halt meg DONNA. Hisz' nem volt még öreg. (Tudom, hogy Meryl Streep nem halt meg)
Kuttyánszki 2022 jún. 05. - 23:25:19 Előzmény fclariss
Cher valóban katasztrófa úgy, ahogy van, egy gép, mozgó bábu. Azt nem tudom,hogyan énekelt azelőtt, de itt hallatszott, hogy a sok plasztikától, műtéttől képtelen normálisan artikulálni, hangot vezetni, magyarul: mint aki lebénult részlegesen nem mozog az arcizma, csontjai...Borzalmas. Sajnáltam azt a színészt, akinek csókolóznia kellett vele :-o.
10/10
kataszive 2022 jún. 05. - 22:30:22 10/10
Akinek nem tetszik, azt csak sajnálni tudom. Az ilyrn hallgasson /nézzen mai filmet/zenét...
Imadom mind a két részt és 1000x meg tudom nézni/hallgatni
filoszemitabélus 2022 máj. 07. - 23:26:41
Pedig abba kéne! Lassan az összes kisegítő iskola tanulói látták már. Nincs több potenciális néző
Don Victor 2022 máj. 07. - 22:35:49 Előzmény Kuttyánszki
Nem halt meg, csak Meryl Streep nem akart részt venni ebben.
Zitandi 2021 nov. 22. - 18:59:20 Előzmény marisál
Egyetértek, kár volt megcsinálni a második részt. Nekem a három fiú teljesen ugyanolyan volt arcra, csak a hajuk miatt tudtam megkülönböztetni őket. Nem tudtam végignézni sajnos a filmet, nem kötött le. Az első részt bármikor leülök megnézni ha adják.
Kuttyánszki 2021 nov. 17. - 23:14:43
Az vajon miért nem derül ki, hogy mi történt Donnával, miért/hogyan halt meg?!
port_boy 2021 aug. 29. - 22:07:12
Ez a 2 idősík felesleges zűrzavar volt, látványos (?) ripacskodás mellett. Cher egy baba, szépségipari termék 70+ évesen, rossz szinkronhanggal.
10/10
nefefe 2021 aug. 29. - 21:57:15 10/10
Nagyon jó koncepció, remek zenék, kiváló koreográfiák, jó poénok, tehetséges színészek. Szerintem csak ezek kellenek egy jó zenés filmhez. Ebben a filmben minden benne van. A kettős történet nagyon jól leírta a múlt és jelen történéseit, az ABBA szinte minden jelentősebb slágere, a parádés szereposztás és a kiváló rendezés pedig élvezetessé tette az egész filmet. Aki szereti ezt a műfajt - na meg az ABBA számait -, nézze meg, nem fog csalódni. A fanyalgók meg nézzenek más - nekik jobban tetsző - filmeket.
1/10
ligetiz51 2021 aug. 29. - 19:30:39 1/10
Szánalmas mennyi bőrt akarnak lehúzni az ABBA-ról. Meryl Streep politikai megnyilvánulásai meg külön felháborítóak.....lehet még lejjebb???
2/10
Nótárius 2021 aug. 29. - 19:19:39 2/10 Előzmény pindur1
Íme (ha még nem sikerült)
a Mamma Mia! - dalok:
https://g.co/kgs/AhshzQ
és
a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba - dalok:
https://g.co/kgs/YgXreQ
;)
Kit Fisto 2021 aug. 29. - 18:28:16 Előzmény pindur1
Na, sikerült leszedni a filmzenéket?  (°◡ ° )
9/10
fclariss 2021 máj. 24. - 23:59:30 9/10
Kicsit szerencsétlen volt Donna halálával indítani a történetet, tartottam tőle, hogy egy unalmas nosztalgiázás kerekedik ki a történetből, de mikor megjelentek a '79-es évbeli fiatalok akkor már tudtam, hogy tetszeni fog a film, és úgy is lett. Ez sok fiatal tehetség méltó megformálói voltak az eredeti Mamma Mia hírességek fiatal megfelelőinek, és a történet sem maradt nyafogós nosztalgiázás, és, bár annak idején azt hittem, hogy minden ABBA számot ismertem, megvolt lemezen, több szép és jó számot fedeztem föl, ami szintén megdobta a darabot. A "veterán" kedvenceket is jó volt újra látni, játékuk megfelelt a koruknak, nem játszották el, hogy sosem öregszenek, de Sher -t kár volt bevenni a darabba, abszolút nem illett a stábba, sem az alakja, sem a stílusa, igaz, én sosem szerettem ezt a díva-sítust.... Sajnos a TV2-ről vettem föl a filmet, ezért bosszantó volt áttekergetni a sok reklámot, ami kissé rontotta az élményt, de megőriztem a felvételt, amíg nem vetítik egy másik kevésbé reklám-dús csatornán.
10/10
elizabeth64 2021 máj. 24. - 16:04:03 10/10
Szuper volt ilyen remek, nagy színészeket látni ebben a részben, akiknek a hangja, a kisugárzása miatt nagy élmény volt látni ezt a filmet.
napraforgó 2021 máj. 24. - 14:49:31
Nekem tetszett a második rész. Tetszett, hogy megidézték a fiatal Donnát, a 3 lehetséges apát, azt a hónapot, amikor az első rész szerint Donna teherbe esett és úgy döntött, hogy a szigeten marad.
Lily James nagyszerű, életteli fiatal Donna, a hangja messze kenterbe veri Amanda Seyfriedet. A szerepe is, hisz Sophienak nincs más dolga, csak nyaforászni, de amúgy nem sok mindent csinál.
A 3 apának is egész jó ifjúkori alteregokat találtak, helyes volt az a három fiú.

Amit nem értek az, hogy Donna már a szigetre érkezésekor megkapta ingyenes használatra azt a romházat, ahol eleinte meghúzódott.
És láthattuk, hogy az első filmben, amely akkor játszódott, amikor Sophie már 20 éves volt és épp férjhez készült menni, a ház még mindig meglehetősen rossz állapotban volt, talán csak egy része volt lakható.

Most a második film azzal kezdődik, hogy újabb 10 év múlva elkészült végre a szálodának/panziónak szánt ház és Donna halálának egy éves évfordulóján akarják felavatni. És eljön a két jóbarátnő, a Donna és a Dinamók 2 életben lévő tagja, valamint megjelenik a 3 apa is.

De vajon miért tartott 30 évig, amig felújitásra került az a romos épület?
Mint megtudtuk a végén, Donna anyja egy világhirű énekesnő (Cher alakitja), igy anyagi akadályai nem lehettek a felújitásnak. Még akkor sem, ha Donna nem ápolt túl jó viszonyt az anyjával. Azért némi anyai segélyt elfogadhatott volna tőle, már csak a gyerek miatt is.
4/10
Szigiedi 2021 máj. 24. - 14:23:36 4/10
Nem tudom korrekt-e értékelnem mivel a "maga idejében" sem kedveltem az ABBA-t. Nosztalgiaképpen talán szívesebben hallgatom a dalaikat így filmzeneként. Pontosabban így volt az első résznél. Már a Mamma Mia is az a film volt számomra amihez nagyon kellett a környezet de most az sem segít. A második részben a film témája jó lehetett volna a megvalósítás viszont gyenge. ( Drukkolok, hogy a 3. részben sikerüljön szépíteni) Meryl Streeptől okos gondolat volt kimaradni ebből a részből - még akkor is ha az első részt jórészt ő tette nézhetővé. Amanda Seyfried a szeme áldozata lett. A rendezők úgy döntöttek ő képviselheti a filmekben az " ártatlan jókislány"-t ami többnyire elvesz abból amire esetleg képes lehetne. Összességében ebben a fimben feládozták a forgatókönyvet, az ABBA-t, a szereplőket a hatásvadászat oltárán. Pontjaim inkább annak szólnak ami lehetett volna a film ha több energiát áldoznak rá.
5/10
Marton12 2021 máj. 24. - 10:59:33 5/10 Előzmény pindur1
Töltsd le az egész Abba diszkográfiát, mert a számok külön nincsenek meg. Ahonnan le lehet tölteni az a Pirate Bay és meghívó se kell hozzá. És kell legyen Utorrented is, hogy menjen.
Összes hozzászólás