Marple: A kék muskátli

Bakancslistához adom
Marple: The Blue Geranium
angol filmdráma, 2010

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

Mikor Mrs. Bantry megkérdezi Sir Henry Clitheringet, a Scotland Yard nyugalmazott rendőrfőnökét, hogy kit hívjon meg hatodiknak Gossington Hall-beli vacsorájára, az idős úr Miss Marple-t ajánlja. Az asszony meglepődik, hogy dr. Lloyd és a bájos színésznő, Jane Helier mellett egy idős hölgyet lásson vendégül, de Sir Henry mesél neki a Kedd Esti Klubról, amitől Mrs. Bantry fellelkesül. Nem csoda, hogy az "újraszerveződött" klub első történetét a ház ura, Bantry ezredes meséli el, "titokzatos szellemhistória" címszó alatt.
Az eset Bantryék régi barátjával, George Pritcharddal történt meg. A férfi felesége, Mary betegesen hipochonder asszony volt. Állandó szenvedésével szinte őrületbe kergette környezetét. Egyetlen örömét csupán a nevetséges babonákban és a jövendőmondókban lelte. Egy ilyen jövendőmondó - név szerint Zarida - látogatása után azonban úrrá lett rajta a rettegés. A nő ugyanis figyelmeztette Mrs. Pritchardot, hogy óvakodjon a kék virágoktól, majd később írt neki egy levelet egy nagyon figyelemreméltó jóslattal.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Miss Marple
Mary Pritchard
George Pritchard
Philippa Pritchard

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
frenchbullie 2015 aug. 18. - 07:24:15
Üdv! Ezt a filmet már kétszer is szerettem volna VÉGIG nézni, nem csak úgy elejérõl a végére tekerve, hogy legalább azt tudjam, ki a gyilkos. Eddig két verzióval próbálkoztam, de mindkettõnél olyan vacak volt a minõség, úgy hullámzott a kép, hogy féltem migrént kapok, ha végigküzdöm magam rajtuk:-( De nem adom fel, hátha találok egy nézhetõ változatot, fõként, mert Toby Stephens is játszik a filmben:-)
LexH 2012 jún. 18. - 09:43:54
A kék muskátli egy 20 oldalas A. C.-novella. A forgatókönyvíró tupírozta fel kétórás filmmé, úgy, hogy belenyomott minden lehetséges motívumot, amit csak a krimikirálynõ életmûvébõl ismert. A történet így túlkomplikált és elsõre nehezen követhetõ. Maga a novella remeklés, ajánlom mindenki figyelmébe. (Jól érzékelhetõ benne az ihlet, amely A. C. ápolónõi múltjából fakad.)
Csatlakozom a szinkront ért bírálathoz: a gyilkos magyar hangjának nagyobb átváltozómûvészt illett volna választani.
Etelka12 2011 jan. 11. - 21:59:06
Lemaradtam az elejérõl, csak a fõcimre értem oda. Lehet, hogy szerencsém volt, mert különben nem ismertem ezt a Marple történetet.És úgy örülök, ha találok ilyet.
Trafoo 2011 jan. 11. - 21:51:00
Sajnos a szinkron miatt már az elején tudni lehet, ki a gyilkos.
Vagy csak az én fülem túl jó?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu