Mars (Mars - Utunk a vörös bolygóra)

Bakancslistához adom
Mars
amerikai sci-fi minisorozat, 2016

Értékelés:

32 szavazatból
Szerinted?

A Mars című alkotás naprendszerünk talán legmisztikusabb bolygójáról árul el minden eddig tudhatót, vagy még annál is többet. A sorozat ugyanis mindamellett, hogy izgalmas interjúkat tartalmaz napjaink neves tudósaival és mérnökeivel, részben a jövőben, 2033-ban játszódik, és az első Mars-misszió történetét mutatja be. A műsor azonban nem sci-fi, hanem egy nagyon is realisztikus és tudományos alapokon nyugvó történet, amely hamarosan akár valósággá is válhat.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
helikon1977 2019 jan. 16. - 12:22:12 10/10
Szerintem remek hibrid film. Persze csak az nézze meg, aki nem profi Mars-szakértő, és tud még úgy filmet nézni, hogy közben nem azon jár az esze, mikor mibe lehet belekötni... :)
1/10
Lex Ikon 2018 dec. 07. - 19:25:13 1/10 Előzmény pikigeri
pikigerivel kell egyetértsek. Hihetetlenül idegesítő sorozat. Méltatlan a NatGeo-hoz. A Mentőexpedíció sokkal jobban ügyelt a valósághűségre, pedig az egy sci-fi mozifilm, ez meg egy dokumentumfilm, amiben jövőbeli eseményeket is leírnak. Ez utóbbit pedig azért a mai ismereteink szerint nem ártott volna a fizika és a logika szabályai szerint csinálni.
Pár példa (a 2. résznél járok):
- A NatGeo nagyon jól tudja, hogy az űrhajósokat hogyan képzik ki és milyen szabályok szerint kell dolgozniuk. tehát nem illik a képbe az, hogy a küldetésvezető eltitkolja, hogy tüdővérzése van, ezzel veszélybe sodorva a küldetést és a társait is.
- A Mars gravitációja a földi 0,376-ed része, azaz egy 80 kilós ember 30 kilósnak érzi magát. Tehát szökellve kellene menniük, mint a Holdsétánál is látható volt. Ezek meg úgy vonszolják magukat, mintha cementes zsákot cipelnének a Földön. (Tudom, hogy itt vették fel, de ha már nincs pénz ilyen effektre, legalább ne köpnék ki a tüdejüket a "megterheléstől".) A hosszú út miatti leépülés sem olyan erős, mivel kötelező edzeni magukat, ahogy az ISS legénysége is teszi.
- Ezen logika mentén ahhoz, hogy egy ember 80 kilósnak érezze magát a Marson, 130 kilónyi terhet lehet rárakni. Tehát jóval több felszerelést simán elvihettek volna (akku, levegő,...)
- A rover túlterhelését 2000kg-ra mondták. 6 embertől? A Marson? Az utastér nem volt telepakolva, meg a külseje sem, tehát a felszerelés se volt sok. Agyrém.
- Aztán a talicskázás a rover után. A hagyományos talicskának oké, hogy előrefelé nyúlik a "nyele", de azért úgy jóval erősebben kell szorítani húzáskor, hogy ne csússzon le az űrruha kesztyűje róla, közben meg begörcsöl a kezük. Egy keresztfogantyú (mint egy kézikocsin) már meghaladta az alkotók technikai "leleményességét". Középkori "találmány".
1/10
musztydobay 2018 dec. 01. - 20:01:50 1/10
Szomorú, hogy ilyen kétségbeejtően hosszú, végtelenül bugyuta, hálivúdosan primitív "ismeretterjesztő" sorozatra van pénze a NASÁnak.
Nem európai embernek való...
Endrev 2018 nov. 15. - 10:24:22 Előzmény pikigeri
Pikigeri, ez nem egy mozifilm vagy kalandsorozat, aminek ismeretterjesztő-elemei is vannak, hanem egy ismeretterjesztő sorozat fiktívkaland-elemekkel. Nem hasonlíthatod a Mentőexpedícióhoz, az olyan, mintha egy színházi előadást vetnél össze egy mozifilmmel.
2/10
pikigeri 2017 jan. 10. - 23:33:09 2/10
Hatalmas csalódás. Borzalmas. Nézhetetlen. Mindenfajta minõséget nélkülöz. Egy teljesen irreális fantazmagória az egész. Lényegében a SpaceX cégnek és más cégeknek a propaganda sorozata, akik ebbõl a sorozatból is csak profitot akarnak. Semmi köze a Mars kutatáshoz. A Marsra a NASA fog teljesen egyedül embert juttatni és nem lesz semmiféle Nemzetközi Tudományos Mars Alapítvány (IMSF) és efféle teljesen irreális dolgok, sem nemzetek közötti összefogás. A két idõsík közötti folyamatos ugrálás nagyon idegesítõ, a casting borzalmas (kivéve a francia Amelie doktornõt), a fõcím egy katyvasz, az ûrruhák nevetségesen néznek ki, az pedig aztán végképp idegörlõ, hogy állandóan elromlik valami és mindig veszély van és SPOILER természetesen pont a parancsnok meghal a legelején (ez folyamatos hatásvadászat). Teljesen méltatlan a NatGeo névhez ez a sorozatnak nevezett borzalom. Nagyon melléfogott a NatGeo. Aki jó Mars témájú alkotást akar nézni annak ajánlom a Mentõexpedíciót (The Martian) címû filmet ehelyett a trágya helyett.
abisztriczky 2016 dec. 10. - 13:33:15
Jön a gyerek? A végén összejött az a spanyol meg a dokinõ. Én biztos belevenném, hogy mi van akkor, ha egy vagy több nõ bekapja a legyet a Marson.
GixerStudio 2016 dec. 09. - 22:41:29
Rengeteg Magyar van benne. És a forgatási helyszínként Budapest van megjelölve.
mars1 2016 nov. 30. - 18:47:52
nem tudnak egy normális tv musort feltenni pl melyik rész mikor mars utazás ugyan már eh csak felbosszant
Bodzaviraga 2016 nov. 28. - 08:12:06
A vetítési idõpontok mellett miért nincs kiírva, hogy melyik részt adják?
Krisz60 2016 nov. 24. - 08:15:07
Az kicsit ütõs volt mikor "A mag apoteózisa" megjelent a háttérben az elsõ percekben...
abisztriczky 2016 nov. 23. - 20:43:34
Nekem tetszett. Csak azért egy kissé hiányoltam, hogy nem mutatták, hogy hogyan telt az útjuk a MARS-ra. Elindultak, odaérték, és a parancsnok már a leszállásnál súlyosan megsérült.
Mpytyu2 2016 nov. 22. - 22:19:06
KICSIT SPOLIER!
Egy dolog nem tiszta számomra, mégpedig mikor leszállnak a Marsra, és mondják hogy 3 napra elegendõ oxigénük van a hajón. Aztán felszállnak mindannyian a marsjáróra, ami így túlterhelt és lassú. Na már most, ha a csapat fele megvárta volna a hajón amíg a másik fél elmegy a mentõállomásra, aztán visszaküldik a kocsit, akkor mindenki nyert volna. Vagy volt valmai amit nem vettem észre?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu