Maugli: A dzsungel legendája

Bakancslistához adom
Mowgli
angol kalandfilm, dráma, 104 perc, 2018

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Az árva fiút állatok nevelték a dzsungelben, de végül a végzete utoléri: egyszerre kell szembeszállnia egy veszélyes ellenféllel és saját emberi gyökereivel.
Forgalmazó: Netflix

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
AngelTimi88 2022 okt. 26. - 02:15:35 4/10
Egyszerűen nem tudok megbarátkozni a film cgi állataival. Ez valami horror verzió akart lenni? Hát a Disney verzió valami meseszép volt de ez... Botrány. Olyan a kontraszt mintha a giccses marvelt hasonlítanánk a sötétebb tónusú dc-hez. Meg se merem nézetni a kislányommal... Még nappal sem. Nem is értem, hogy erre a filmre minek vagy kinek volt szüksége...
5/10
kisma 2018 dec. 08. - 16:49:00 5/10
Tegnap megnéztem a filmet és rettenetesen nagy csalódás volt. Igazából az eredeti könyvhöz nincs sokkal több köze, mint a Disney 2016-os verziójának. Annyival sokkal "sötétebb"-nek sem mondanám a filmet. Serkis nagy szerencsétlenségére szinte mindent felhasznált a Disney is az új filmjében, amit ő is használt a könyvből, így egyáltalán nem hatnak újnak ezek az ötletek, pedig nyilván az volt a cél. A legtöbb karakter kidolgozatlan, a film eleje túl van nyújtva, emiatt a vége összecsapottnak hat. A lezárás pedig a film leggyengébb pontja, igazi érzelmeket nem képes kiváltani a nézőből. A számítógépes technika akármilyen ötletes is, nem működik és rondának hat. Viszont a fényképezés nagyon szép, a rendezés egyetlen, csakúgy, mint a történet narratívája is. Összességében 10/5-t adnék a filmnek. Aki teheti maradjon a könyvnél, vagy a Disney változatnál.