Medúzák

Bakancslistához adom
Meduzot
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia-izraeli filmdráma, 78 perc, 2007

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Keren eltöri a lábát az esküvőjén, ezért kénytelen elhalasztani Karib-szigeti nászútját. A tengerből előbukkan egy furcsa kislány és árnyékként követi Batiát. A nő szárnyai alá veszi a kislányt és ezáltal teljesen megváltozik az élete. Joy, a Fülöp-szigetekről származó szobalány, egy csökönyös, öreg nőnél dolgozik és akaratlanul is segít neki megtalálni a hangot lányával. A több szálon futó cselekmény az emberi lét darabkáiból áll össze: üzenetek egy palackból a képtelenség határán. Egy kusza világ ábrázolása, melyben mindenki úgy boldogul, ahogy tud, szeretetre vágyik és arra, hogy legyen valami, amire emlékezhet, vagy amit elfelejthet. Ilyen az élet Tel-Avivban.
Bemutató dátuma: 2007. november 15. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
kispalissaci 2007 nov. 24. - 19:08:37 9/10 Előzmény meimei
Szerintem semmi gond nem volt a végével, értékeltem, hogy nem akarta a rendezõ és forgatókönyv író vontatottá vagy túl fájdalmassá csinálni a végét, és elnyújtani, amint azt oly sokszor megteszik a hasonló kaliberû filmek esetében... Jó volt. Kedves történet, és elgondolkodtató. Csak amennyire kell. Valamelyik kritikában olvastam, h ez a film a társadalmi konvenciók határait feszegeti, hát szerintem egyáltalán nem. És a történet szempontjából szerintem lényegtelen, hogy Tel-Avivban játszódik, és hogy pl.a fillipínói nõ nem izraeli... Bárhol játszódhatott volna ez a világban, az elhidegülés mindenütt jelen van...
Kíváncsi voltam, (bocsánat ha valaki ezt rossz néven veszi, nem annak szánom), hogy izraeli filmként meg fog-e jelenni a holokauszt akár egy mozzanat erejéig is filmben, márcsak azért is, mert úgy gondolom erõsen meghatározza az identitásukat a holokauszt, ami beágyazódhat a filmvilágba is. (bár hozzá kell tennem, az elsõ izraeli film amit láttam szerintem). És igen, igaz, csak egy mondat erejéig lett megemlítve, talán meg merem kockáztatni, feleslegesen, de ez nem nehezedett rá témára, csak egy mozzanat, egy aspektus volt. (talán a fotós csajjal kapcsolatban kaptunk egy plusz infót, ha úgy veszed "magyarázatot") de inkább arról volt szó, hogy azért nehogymá azt higgyétek nem lesz megemlítve :)
Mindent összevetve amúgy jó kis film, léleküdítõ.
meimei 2007 nov. 17. - 22:18:20
Hú, szerintem nagyon jó volt...nagyon jó képekkel(például a film végén az esõben álló Batya és fölötte a plakát, az nagyon tetszett)meg amikor a szoba vízben úszott, meg az egésznek a melankóliája kicsit emlékeztetett Kitanora(bár nyilván a tengeres részek miatt, azok olyan kitanosak voltak)a vége kissé elkapkodottnak tûnt, szóval sztem többet ki lehetett volna hozni belõle, de összeségében tetszett!! Nézzétek meg mindenképpen!
Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás