Még egy nap élet

Bakancslistához adom
Another Day of Life
16 éven aluliak számára nem ajánlott lengyel-spanyol-német-belga-magyar életrajzi film, animációs film, 85 perc, 2018

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Varsó, 1975. Ryszard Kapuscinski kiváló veterán újságíró, idealista, a vesztes ügyek és forradalmak barátja. Az újságíró meggyőzi főnökét, hogy küldje el Angolába, ahol véres polgárháború tört ki a század függetlenségének előestéjén. Az újságíró öngyilkos utazás során jut el a polgárháború közepébe, ahol szemtanúja lesz a háború mocskos valóságának, és felismer egy számára addig ismeretlen érzést, a tehetetlenséget.

A Még egy nap élet magyar koprodukcióban készült, elkészítésében a budapesti Puppetworks animációs filmstúdió is részt vett. Az animációs film világpremierje Cannes-ban, a világ legrangosabb ‘A’ kategóriás filmfesztiváljának hivatalos programjában volt. Az animációs film azóta bejárta a világ filmfesztiváljait, a szintén ‘A’ kategóriás San Sebastian Nemzetközi Filmfesztiválon közönségdíjban részesült. A Még egy nap élet versenyben szerepel a budapesti 16. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon is, valamint Európai Filmdíjra jelölték a legjobb animációs film kategóriában.
Bemutató dátuma: 2019. január 24. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Szereplők

Ryszard Kapuscinski
Carlota / Dona Cartagina
Friedkin / Student
Ryszard Kapuscinski (hang)
Queiroz (hang)
Friedkin / Student (hang)
Luis Alberto / Nelson (hang)

Hozzászólások

Szerinted?
itsme1 2020 okt. 16. - 15:20:24
Már megint bedőltem a magas pontszámnak. A felénél feladtam, annyira untatott.
4/10
sexykex 2020 aug. 10. - 10:13:26 4/10
Jaj, jaj, jaj! Nagyon sok bajom van ám, és most nem arra gondolok, hogy zümis a fejem, amikor felébredek. Nekem ezzel a filmmel is nagyon sok a bajom.
Szomorú, hogy öt országnak sem sikerült annyi pénzt összedobni, hogy egy normális mozifilmet összehozzanak. No, persze ha csak egy dokumentumfilm megalkotása volt a cél a nemzetközileg elismert exkommunista, forradalom és polgárháború szakértő újságírónak, akkor talán túl sokat is költöttek erre a rajzfilmre. (Mi magyarok a Kincsemet kb. hasonló mennyiségű forintból sokkal látványosabbra készítettük el.) Igaz a Kincsem nem lett Európa Filmdíjas, ez a hibrid viszont igen.
Ha valaki esetleg nem ismerte volna Angola megszületésének kezdeteit – ami teljesen valószínűtlen, hiszen ezt még az Észbontók hihetetlenül művelt IQ-akrobatái is tudják – az persze sokat profitálhat a filmből. A lényeg, hogy ne keverje össze Angolát Algériával, mert jobban tetszeni akkor sem fog a történet, viszont érteni sem sikerül majd a kubai, dél-afrikai konfliktus eseményeit.
swacsa 2019 febr. 11. - 11:01:07
Melyik budapesti mozi fogja vetíteni ezt?