Meghurcolt ártatlanság

Bakancslistához adom
Ordeal by Innocence
angol krimi, 91 perc, 1984

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

Agatha Christie regényéből készült film. A paleontológus, Dr. Arthur Calgary ellátogat az Argyle családhoz, mert egy véletlen folytán hozzákerült Jack Argyle notesze, és szeretné visszajuttatni a jogos tulajdonosnak. Időközben azonban kivégezték a férfit felesége meggyilkolásáért. Dr. Calgary úgy véli, kezében van a bizonyíték a férfi ártatlanságára?

Stáblista:

Szereplők

Dr. Arthur Calgary
Philip Durant
Mary Durant
Rachel Argyle

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Ford Mustang 2011 jún. 28. - 16:15:11
;D
Ford Mustang 2011 jún. 28. - 16:02:45
Jó volt ez így is, én azt mondom. ;)
offtopic
robicsek2 2011 jún. 28. - 15:41:15
Vigyázat fontos információ a film végkimenetelérõl, aki nem látta ne olvassa!!!! (Aki megteszi magára vessék.)Egész jó volt. De az viszont elég idegesítõ volt benne hogy a vége felé még mikor a Dr. Arthur Calgary még nem tudta ki a gyilkos , nekünk ott megmutatják, többször is .
Én azt hittem hogy lesz benne valami fordulat valami csavar, hogy direkt elterelés képpen mutogatják nekünk a házvezetõnõt, hogy azt higgyük ö a gyilkos aztán mégis kiderül hogy nem õ. Ebben nagyobb fantáziát láttam volna.
Ford Mustang 2011 jún. 28. - 12:51:08 Előzmény siegelinde
Pedig zseniálisak a filmek is, fõleg az öreg Sutherland és Dunaway... fantasztikusak.
Egyébként a mûsorújság '85-ösnek írja a filmet.
siegelinde 2011 jún. 13. - 22:23:24 Előzmény Edmond Dantes
Én azért nem nézek Agatha Christie-adaptációt, mert ha nem követi pontosan a könyvet, hanem átírják, az halálra idegesít, ha meg követi, akkor úgyis elõre tudom, mi lesz a vége:)))):(((
Edmond Dantes 2011 ápr. 03. - 16:16:21
A sztárszereposztás és D.Brubeck - amúgy a filmhez nem illõ - zenéje ellenére gyengécske, unalmas adaptáció. Olvasmányemlékeim szerint elég normálisan követi a könyvet, ami az egyik nagyon jó A.C.-opus... hja', 84-ben még nem irogatták át a Christie-ket kényre-kedvre.
Túlságosan az alibit "hozó" tudósra (D.Sutherlandre) épül a meseszövés és a film szellemisége, végkicsengése is ellentmond a szerzõ általános felfogásának, aki mindig azt vallotta írásaiban és az életben is: az igazi bûnös bûnhõdjék! Ha sok év múlva, akkor is.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu