Megölni Jézust

Bakancslistához adom
Killing Jesus
amerikai történelmi dráma, 132 perc, 2015

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Jézus életét és halálát számtalan film feldolgozta már. Olyan alkotásból azonban kevés van, mely a rejtett, háttérben meghúzódó összefüggéseket is bemutatja, s Jézus személyes történetén túl a kor társadalmi, politikai, közéleti viszonyaira is koncentrál. A National Geographic Channel filmje a keresztre feszítéshez vezető okokat tárja fel, példátlanul hiteles képet festve a kor társadalmi, politikai, közéleti viszonyairól - a marokkói sivatag közepén.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Torolt Felhasználo 2016 jún. 01. - 09:45:45
1) Jézus nem létezett

2) Mivel szerinted Jézus nem írt semmit, nyíilván nem is diktáltak neki. Önellentmondó zagyvalék vagy.

3) HA diktált is volna Jebus, akkor se írta volna le senki. ÖTVEN ÉVVEL KÉSÕBB keletkezett a mitológiai figuráról az elsõ irat, és abban még kifejezetten állítja Pál hogy NEM VALÓS SZEMÉLY amirõl szó van!
Torolt Felhasználo 2016 máj. 31. - 22:37:00
Sõt, 50 évvel késõbbig senki nem írt semmit Jesszusról. Addigra pedig minden lehetséges szemtanú megnyúvadt.
Onnantól kezdve pedig azt sem állíthatjuk hogy Jesszum-Pepi létezett.
Torolt Felhasználo 2016 máj. 31. - 21:43:52
Igazából az elsõ bibliát i.sz. 397-ben alkották meg, az elõtt nem létezett Biblia.
Az Újszövetség elsõ "könyvét" (egy levelet) kb. i.sz. 50-ben írták (ez a legkorábbi lehetséges idõpont), és az Pál egyik levele.
Az elsõ evangélium amit megírtak Márké (legalábbis addig a pontig míg megtalálják az üres sírt mert eredetileg ott a sztori véget ért), az utolsó pedig Jánosé, amit valahol i.sz. 100-125 között fejezhettek be. DE ekkor még nem létezett Biblia mint olyan! Azt majd csak i.sz. 397-ben alkotják meg szortírozva a különbözõ szekták által írogatott mesekönyveket.

És igazából a kanonizáció egy elv, ami elvileg sosem fejezõdhet be, kivéve ha kiderül hogy Isten Szava nem létezik.
A kanonizáció elve pedig az, hogy Isten Szava Igaz. Tehát ha egy biblikus iratban olyasmit találunk mint pl. hogy a denevér madár (Deu 14. 11-18), akkor azt az iratot ki kell zárni a Bibliából.

Ez alapján pedig mindössze 2 zsoltár marad az egész gyûjteménybõl, mindkettõ szerint "boldogok akik csecsemõket gyilkolnak" (ha jól emlékszem) - amit szvsz nem tudok kizárni, hiszen sosem gyilkoltam csecsemõket.
Querelle 2016 máj. 31. - 19:05:07 Előzmény E-gon
Nem a harmadik században kezdték leírni, az elsõ fennmaradt töredék 125 körüli idõkbõl származik, kódex formában pedig a negyedik század elejérõl.Ez nem jelenti azt, hogy elõtte nem írták volna le, csak azt, hogy nem maradt fenn.
Caesar Gall háborúról írott munkája sem egykorú papiruszon/pergamenen, hanem jóval késõbbi másolat formájában maradt fenn. Ez nem azt jelenti, hogy Caesar nem írta volna meg azt a maga idejében.
E-gon 2016 márc. 26. - 23:08:09 Előzmény jesusfreak
"Annyi fáradságot sem vesznek ezek a filmrendezõk, hogy kinyissák a Bibliát és elolvassák az eredeti szöveget!"

A biblia, mint hiteles forrás?:)
A III. évszázadban kezdték leírni, ami addig szájhagyomány útján terjedt, azóta pedig többször átírták annak megfelelõen, hogy az egyház éppen hogy gondolkodott.
Torolt Felhasználo 2016 márc. 26. - 22:44:17
Csak azért írok mert már elvárják tõlem :D
kaboca11 2015 ápr. 05. - 18:00:47 Előzmény olahmiki1959
Figyeld meg a címét, és használd a fantáziádat, ha láttad.
Ez a film a fõpapok, elsõsorban Kajafás szemszögébõl próbákozik bemutatni a történetet. Az érthetõség kedvéért benne kell lennie olyan részeknek, amiket õk nem láthattak, különben a nézõnek zavaros lenne.
S azért nem látod benne, amit írsz, mert azok sem látták, hanem azt hitték hamarosan a feledés homályába vész. Onnét nézve ez nem egy hõsies történet.
Létezik olyan feldolgozás, amely Júdás nézõpontjával próbálkozik. És könyv is: Kodolányi: Jehuda bar Simon, ami megtalálható az Én vagyok c. nagyobb mûben is.
Olyan könyvet is olvastam, ami Pilátussal próbálkozik. Iróra nem emlékszem, címe Pilátus, másnap kérdezte valaki, hogy milyen volt, amire azt feleltem kár volt az idõért, szerencsére vékonyka íromány.

Igy tekintve tetszik-nem tetszik megért 2 és fél órát. Könyvben viszont sajnáltam volna rá az idõt.
jesusfreak 2015 ápr. 04. - 13:26:48 Előzmény BicskaMaxi
Gyenge, sajnos... De csodák-csodája, hogy Jézust most nem egy szõke, kékszemû amerikai színész játsza! Habár minden egyes "ismeretterjesztõ" filmben, feldolgozásban megfigyeltem, hogy - mennyire tévesen! - Jézust mind úgy mutatják be, hogy amikor rájön, hogy õ a Megváltó és Isten Fia, akkor roppant zavarba jön és tépelõdbi kezd: - Úristen, én nekem kell megváltanom a világot?! - Ohh, jaj nekem! Közben Õ (Jézus), születése pillanatától tudta, hogy hogy Õ kicsoda és mi a küldetése!
Annyi fáradságot sem vesznek ezek a filmrendezõk, hogy kinyissák a Bibliát és elolvassák az eredeti szöveget!
1/10
BicskaMaxi 2015 márc. 31. - 21:32:42 1/10
Arra számítottam én is, hogy a NatGeo valami hitelesebbet tûz a mûsorára.
olahmiki1959 2015 márc. 31. - 06:51:55 Előzmény BicskaMaxi
Teljesen egyetértek.
Nagyon gyenge kis sorozat, pláne annak fényében, hogy ennél már sokkal jobbakat is láttunk régebben.
A fõszereplõ kiválasztása pedig egy teljes szereposztási tévedés, nincs súlya, nincs meggyõzõ ereje, nincs kisugárzása, egyszerûen nem tudja elhitetni velem, hogy egy olyan karizmatikus személyiség lett volna, akinek a neve évszázadokon, sõt évezredeken át töretlenül fenn fog maradni, és a tanításait a mai napig emberek milliárdjai követik majd.:D
1/10
BicskaMaxi 2015 márc. 29. - 17:51:24 1/10
Emberek, ez iszonyat gyenge. :(