Memento

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar dokumentumfilm, 55 perc, 2006

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Az egyszerű síremlék neveit egy öregségében is szép, munkában megfáradt kéz simítja végig. Majd feltűnik egy eleven, ragyogó szempár, egy fiatalnak tűnő arc. Kali Gabriella korán elvesztett szerettei tragédiájának felidézését ezzel a mondattal kezdi: "Én egy nagyon mélyen hívő ember vagyok,...". Csak a hit erejével dolgozhatta fel azt a gyerekfejjel átélt napot, amikor a II. világháború végén - már majdnem a harcok befejeztekor - édesanyját meggyalázták, imádott nagyanyját megölték. S ma, évtizedek múltán is a hit ereje szükséges ahhoz, hogy emlékeiről megbékélve tudjon beszélni.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Nagy Pista 2013 okt. 14. - 21:06:58 Előzmény smaragdszemek
smaragdszemek 2007 jún. 24. - 14:08:11 Előzmény ttaarrllee
Teljesen egyetértek Veled, nagyon megható volt a történet is és az elõadás is. Hol tudnám megnézni újra, illetve ajánlani annak, aki nem láthatta?
ttaarrllee 2007 jan. 03. - 07:39:22
Igen megrázó történet nagyon szép elõadásban. Mindenkinek látni kellene. Nálunk is, de fõleg az egykori Szovjetúnióban. Többet elmond ez a film, illetve Kali Gabriella, a háborúról mint az összes - evvel a témával foglalkozó - Oscar-díjas alkotás.
Különösen gyönyörû ahogy Kali Gabriella nagyanyja személyérõl beszél, de a történet többi résztvevõje is megelevenedik elõttünk.

Szerencsének tartom magam, hogy rátévedtem erre a mûsorra szokásos tv-n való szörfözésem közepette.
ttaarrllee