Menekülés

Bakancslistához adom
Die Flucht / March of Millions
16 éven aluliak számára nem ajánlott német filmdráma, 180 perc, 2007

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

1944 nyara. Lena von Mahlenberg grófnő azért tér vissza kelet-poroszországi otthonába, hogy helyrehozza megromlott kapcsolatát halálos beteg édesapjával. Ezért nem csupán a birtokkal kapcsolatos teendőket veszi kézbe, hanem arra is hajlandóságot mutat, hogy hozzámenjen egy magas rangú náci tiszthez. A birtok körüli munkákba temetkezve a nő először nem törődik azokkal a porosz menekültekkel, akik egyre nagyobb számban érkeznek keletről, de ahogy a frontvonal és vele együtt a Vörös Hadsereg is mind közelebb kerül, már ő sem hagyhatja figyelmen kívül a figyelmeztető jeleket. Francois Beauvais, a birtokán dolgozó francia hadifogoly biztatására Lena a családja élére áll, hogy egy veszélyekkel teli vándorútra induljanak, melynek végcélja még előtte is ismeretlen.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Lena Gräfin von Mahlenberg
Francois Beauvais
Heinrich Graf von Gernstorff
Berthold Graf von Mahlenberg

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
sexykex 2023 márc. 07. - 09:43:43 3/10
A Port jóvoltából egy 2007-es német film helyett sikerült megnéznem a Parsley című dominikai történelmi drámát. Hogy tökéletes legyen a félrevezetés, a német film címéhez a dominikai történetét írták le. Nem is lett volna semmi baj, ha a film jó, de az egész mozi egy sokhónapos fekete lány vánszorgásáról és kikapcsolódásképp haitiak henteléséről szól. A történelmi tényekkel nehéz mit kezdeni, de a többi ugyancsak felejtős. (Csak szólok, hogy legalább a 10 éven aluliakat tessék megtanítani az r- és a j-betű orosz, ukrán, francia, spanyol, német és angol kiejtésére, nehogy elvérezzenek egy petrezselyem próbánál.)
10/10
juciciklon 2015 febr. 16. - 14:43:28 10/10
Nagyon nagy film! Felkavaró az embertelensége, és mégis lélekbe markoló a humánuma, ahogy küzdenek, hiszenek és bíznak egymásban az otthonukat,földjüket vesztett grófnõk, grófok, alkalmazottak,hadifoglyok. Tanulsága örökérvényû. Az pedig, hogy német alkotás, külön érdeme. 10 pontos.