Messiás

Bakancslistához adom
Messiah
amerikai thrillersorozat, misztikus sorozat, 43 perc, 2020

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Forgalmazó: Netflix

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Emegy 2022 nov. 01. - 17:04:34 1/10
A többiek olyan jól leírták hogy nem ér 10 ft-ot sem sajnos. Első pár részbe tettek pár izgalmas pillanatot, aztáán lerombolták az egészet, jött 4rész dögunalom, aztán az utplsó részben próbáltak még egyet lendíteni,de csak zavarosabb lett. A hajdan szép nőből meg lett egy mmikára képtelen viaszbaba. Amikor felhúzta a száját a Men in black 1ső részében a rovartóra emlékeztetett. 2/10
5/10
nick név 2021 dec. 19. - 00:24:58 5/10
-- helyenként spojleres lehet --

Érdekes gondolat, nem egy rossz megvalósítás, de az igazán jó sem egészen ilyen.
Krisztosz alakja, megformálása kifejezetten tetszett (a színész passzolt, jól játszott, az elmegyógyintézet és a csaló per megváltó, a valóság, vagy az igazság motívum szintén jól működött), ám az egész mégis túl lett amerikanizálva, nyilván most az USA a globális világ közepe, de ez akkor is sok volt, az állandó "progressziótól" már-már félrement a sorozat (mint valami bűntudatos túlkompenzáció, mintha megoldás volna bármire is, a közösségi médiavilág visszataszító bulvár természetéről nem is beszélve).
Emellett cikázott mindenfelé, több alkalommal felépített szálakat hagyott magára, vagy zárt hirtelen rövidre, a mellékszereplők nem voltak különösebben azonosulhatóak, ezért a saját történeteik nem tudtak bevonni, persze példabeszédnek megfelelőek, de ehhez nem kell sorozatot készíteni. Akadtak jó pillanatai, ezt meg kell hagyni, de mégsem voltak elegek ahhoz, hogy a forgatókönyv csavaros kapkodása mellett (annak ellenére) tartósan atmoszférát tudjanak teremteni.
A gondolatiságba sem mentek bele igazán a készítők, nem játszottak el hangsúlyosan a ki vagy te kérdéssel (persze a cinikus, nyomulós, technokrata, nagyon kemény nőt és a saját életet megideologizáló és ezért önző módon követő férfit megkaptuk), krimis-thrilleres szempontból persze folyt a nyomozás, de ez nagyon megragadt az empíria világában és távol esett az elméleti síktól, a gondolatiság dimenziójától. Persze hogy készítsen az ember mélyebb sorozatot a nagy tömegeknek, ez az együttállás a mai környezetben elég nagy kihívás. Én egy ponton túl sokkal Terrence Malick-esebb hangvételű sorozatot képzelnék el ezzel a felvetéssel, de akkor ez nyilván nem egy Netflix sorozat lenne.
Kis csoda-kis csalásgyanú, jóindulatú megváltó-elmegyógyintézetet megjárt messiáskomplexusos személy, megmenteni az egyes embert-áldozatot hozni a más embereken keresztül, szeretet hirdetni-árvizet szervezni... Nem az a baj, hogy felmutatja ezeket az alkotás, hanem hogy nem igen foglal állást a végén sem. Persze a roncsnál kifejezetten úgy látszik, hogy mégis, de közben erre is ráhúzható a pszichológia kérdésköre, a szerencse és a puszta ráhatás esetében. Mindent csak nyitva hagy és ráhagyja az egészet a nézőre, hogy kezdjen az is-is-sel és se-se-vel amit akar, persze lehet ezt nagyon modernnek és remeknek tekinteni, számomra ez inkább üres és bátortalan, hiszen bármelyik oldalát is választja az ember az érmének, biztosan a cáfolatokkal találja magát szembe, mivel a készítők mindkét felvetést támogatják és aláássák egyszerre, ami egy megúszás. Egyébként részemről a nyitva hagyás is teljesen elfogadható lenne, ha lenne benne elegancia, nem pedig a cáfolat cáfolatával próbálnának minden feszültséget elcsatornázni.
"De a sorozat csak bemutat, csak a külső, olykor ellentétes perspektívákat ábrázolja..." Rendben, de ha nem szándékozik semmibe beavatni, bevonni, akkor miért nézem ennyi órán keresztül? Akkor lehetne egy dokumentum-sorozat is, de ez nyilvánvalóan nem az.
6/10
tesz-vesz 2021 aug. 09. - 23:21:22 6/10


Az első 4 rész egész jó. aztán az 5. kicsit rontja a színvonalat.
a golyót kapott gyereket meg tudja menteni de a kutyát nem? miért lövi le a kutyát, Jézus mitológia szerint tiszteli az életet. nem lőné le a kutyát. nagyon nem illik a keresztény képbe.
ezért ment oda? maradt volna a sátrában meditálni, ugyanúgy lelövi az apa a kutyát.
pont amikor bement a házba a sérült kutyához, gondoltam magamban, milyen vicces lenne ha kivenné a gazda kezéből a puskát és Jézus lőné le a kutyát, ezen el is kezdtem nevetni, mielőtt tényleg ezt tette volna, aztán tényleg ezt tette, és így egy paródiát csináltak ebből a komolynak szánt sorozatból. az 5. rész után már nem tudom komolyan venni.

és miért menne amerikába Jézus, ha Rómába se ment el? ugyanúgy a világot próbálták irányítani a Római Birodalomban is, az hogy a sorozat készítői amerikaiak, még nem elég ok, hogy megcsúfoljuk Jézus hitelességi mítoszát. ez megint olyan hülyeség, mint modoros, szociopata Ifjú pápát kreálni, vagy mesterkélt, transzvesztita Új pápát.

miért hagyja el a gyülekezetét, akiket az izraeli határra vitt? legalább vitte volna őket is magával Texasba. miért nem gyógyítja meg a betegeket? miért ad fegyvert az arab gyereknek? kínos hogy Jézus nem tudjak hova menjenek, nem is ő beszél a követőivel, hanem a lelkész.
egy lelkészt, egy teológust amúgy ne nevezzük már értelmiséginek

itt is elhangzik ez a viskós szemétrevaló mondat, én utálnám azt az istent aki egyformán szereti a pedofil gyerekgyilkost, meg engem, az ártatlant. nincs morális érzéke a vallásosoknak?

a 10. rész nagyon tetszett. de gusztustalan ez az ide-oda csapongás, hogy ateistának és vallásosnak is kedveznek a tartalomgyártó kisiparosok. (nem művészek., sablon iparosok.) nem merik bevállalni hogy igazi messiás, pedig akkor ütne csak a sorozat, ezért kell hogy manipulációt tanul, és hekker ismerőse van, aztán a végén mégis csodát tesz?
nem egy eredeti alkotás eszempontból. sablon mesterkélt panelekből összretákolt sorozat, amit szándékosan elnyújtanak mint a rétestésztát.
5/10
bogotizsolt 2021 jún. 13. - 17:19:41 5/10
Monaghan kisasszony továbbra is exotikusan szép, de a film egy nagy katyvasz. Belekap ide oda , elvarratlan szálak , a semmiből előkavarodó események, fehérházi mindenható ( ki a franc ő és mi is vezérli ? nem tudjuk ... ) , itt ott felbukkanó szereplők és események... Láttunk már jobbat