Metropolitan - Azok a New York-i báléjszakák

Bakancslistához adom
Metropolitan
amerikai vígjáték, 98 perc, 1990

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

New Yorkban, valahol egy manhattani lakásban szinte minden este találkozik egy baráti társaság. A cinikus Nick (Chris Eigeman), a filozófikus Charlie (Taylor Nichols), az életvidám Sally (Dylan Hundley) és a kissé különcködő Audrey (Carolyn Farina). Zenét hallgatnak, táncolnak, bridzseznek, s persze jókat beszélgetnek, vitáznak egymással. Egy alkalommal ehhez a társasághoz csatlakozik a határozott fellépésű Tom (Edward Clements), aki egyfajta lelki társra lel Audrey személyében.

Stáblista:

Szereplők

Charlie Black
Audrey Rouget
Tom Townsend
Rick Von Sloneker

Alkotók

Díjak és jelölések

  • Oscar-díj

    1991
    Legjobb eredeti forgatókönyv jelölés: Whit Stillman

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Vadrenalin 2011 szept. 09. - 14:15:35 6/10
Afféle csendes, nyugodt film a manhattani arisztokráciába sorolható fiatalokról, aminek van egy kellemes hangulata, de semmi különös. Érezhetõ benne némi Woody Allen hatás, csak sokkal visszafogottabb, mind humor, mind dráma tekintetében.
8/10
rocksámán 2010 nov. 27. - 03:37:28 8/10
Érdekes volt a film hangulata az elsõ 30 percben amíg hozzászokott a fülem a szereplõk szövegeléséhez,ugyanis 18-20 éves fiatalok roppant felnõttesen mondták a világmegváltó okosságokat egymásnak és senki nem lepõdött meg ezen, olyan megszokott volt számukra,na és nem hétköznapi választékossággal beszélt mindenki...ez egybõl fület szúrt,de idõvel megszokható.Szóval...nem volt életszerû ennyi okosságok hallani amerikai fiatalok szájából, a film elején,persze megnéztem végig és a hangulata bejött nekem.Ha leadná egy kertévénk akkor aznap a másik csatorna nyerné a nézettséget....