Mi lesz holnap?

Bakancslistához adom
Things to Come
angol sci-fi, 90 perc, 1936

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

H. G. Wells (Világok harca, Az időgép) regényéből készült ez a klasszikus sci-fi, amely az eljövendő 100 év feltételezett történéseit dolgozza fel lebilincselő módon. Először egy évtizedekig elhúzódó világháború, majd az azt követő járvány tizedeli meg az emberiséget. A megmaradtak, akik azt sem tudják, ki és miért kezdte el a háborút, apró kommunákba tömörülve, középkori körülmények között élnek. Egy nap az egyik ilyen közösséghez látogató érkezik egy furcsa repülőgép fedélzetén, és azt állítja, hogy egy olyan szervezet megbízottja, amely fel akarja támasztani a civilizációt, és újra be akarja népesíteni a Földet. Áldásos tevékenységüknek hála ismét beindul a fejlődés, és a történet kezdete után 100 évvel az első ember el is indul a Hold felé. Mindeközben azonban a Földön lázadás tör ki a gyanúsan békés rendszerrel szemben.

Stáblista:

Szereplők

John Cabal/Oswald Cabal
Pippa Passworthy/Raymond Passworthy
Roxana/Rowena
Dr. Harding

Hozzászólások

Szerinted?
jerome86 2012 okt. 06. - 09:34:31 Előzmény gurtni
Hát ez egy elég nagy spoiler volt. :)
Múltkor találtam erre a filmre, ilyen régi filmet még nem néztem végig szerintem, érdekes volt mai szemmel látni az akkori technikai megoldásokat, egyébként a történet maga nem volt rossz, szerintem simán lehetne belõle egy jó filmet ma is csinálni.
gurtni 2011 júl. 20. - 18:33:44
100 év, vagyis a jövõ története, ahogy azt H.G. Wells látta: egy pusztító, évtizedekig tartó második világháborút követõen járvány pusztít az emberiség kevés életben maradt tagjai közt, majd az anarchiát követõen egy új rend emelkedik fel, újjáépítve a civilizációt, és megcélozva a világûrt.