Mi történik velük?

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai dokumentumfilm sorozat

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A gyerekkor az ártatlanság kora. De hogy él az a gyerek, amelyik nem családban, hanem puskák, ágyúk között nő fel, és nem csak játssza, hogy katona? És hogy alszik az, amelyik minden reggel fegyverropogásra ébred, mert a hazájában polgárháború dúl?

Vajon mit eszik az a hajléktalan gyerek, amelyik naphosszat az utcát rója, csapatot keres magának, hogy együtt éljenek és aztán együtt is haljanak meg? Milyen jövő vár az AIDS-es, taposóaktától nyomorék vagy menekült táborban vegetáló gyerekekre? Bizony ezek a gyerekek, tinédzserek, fiatalok a megpróbáltatások hatására nagyon hamar lesznek felnőttek. És vajon a felnőttek tudják-e, hogyan segíthetnének rajtuk. Először is szembesülniük kell a tényekkel. Ezek feldolgozására vállalkozott a most bemutatásra kerülő 10 részes filmsorozat.

A stáb 10 országban forgatott, mindegyikben egy-egy témát járt körül, neves személyiségek, köztük híres filmszínészek (Tim Robbins, Meg Ryan, Michael Douglas, Richard Gere, Angelina Jolie) résztvételével, az ENSZ támogatásával. Nem lesz könnyű nézni a gyerekek világra csodálkozó szemét.

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
Huma 2006 dec. 09. - 20:54:38
Nagyon érdekes és megrázó sorozat. Elgondolkodtató, hogy egyik helyen a szemétbe dobunk mindent, a másik helyen meg micsoda nélkülözés. Nem hinném, hogy ember ezt megtudja magyarázni ezt a szörnyûségsorozatot. Nézzétek meg!