Michael Jackson és testvérei - Az amerikai álom

Bakancslistához adom
The Jacksons: An American Dream
amerikai életrajzi dráma, 108 perc, 1992

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

A Jackson-szülők családot alapítanak, és bár nehezen jönnek ki kevés pénzükből, az apa, Joseph mégis mindenét a zenére áldozza. Amikor pedig felfedezi, hogy a fiai örökölték zenei tehetségét, megalapítja velük a Jackson Five-ot. Az 5 gyerek közreműködésével szinte futószalagon gyártják az aranylemezeket.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Katherine Jackson
Michael Jackson
Jermaine Jackson

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
respect77 2010 okt. 27. - 21:07:20 10/10
Szerintem nem könnyû filmet csinálni Michael Jacksonról, mert az életének sok aspektusa annyira titokzatos volt, hogy nem sokan ismerték õt úgy igazán. Legalábbis én már láttam igazán szörnyû filmet róla, ahol egyáltalán a karakterét sem találták el. (Nevezetesen a "Man in the Mirror - The Michael Jackson story" c. borzalom - a YouTube-on fenn van, de csak saját felelõsségre ajánlom. Az egyik legrosszabb film, amit valaha láttam, egészen komolyan.)

Ennek tükrében "Michael Jackson és testvérei - Az amerikai álom" készítõi igazán jó munkát végeztek és jók benne a színészek is.

Kár, hogy rég adta a TV.
offtopic
fredi60 2010 máj. 31. - 13:09:30
Nyilvánosságra került Michael Jackson végrendelete

A leginkább meglepõ az, hogy édesanyján és gyermekein, valamint (ez utóbbiak által kiválasztandó és a hagyatékkezelõk által jóváhagyandó) jótékonysági szervezeten kívül Michael Jackson senki másra nem hagyott semmit. Sem édesapjára, sem testvéreire, sem volt feleségeire (Debbie Rowe neve kifejezetten szerepel, mármint hogy ki van zárva az örökségbõl; Lisa Marie-t nem is említi a szöveg), sem Diana Ross számára, akire pedig a gyerekek felügyeletét bízza a végrendelet nagyanyjuk halála után. Nem kaptak semmit a közeli barátok és azok, akik részt vettek Jacko ápolásában; de még a temetésre sem különítettek el pénzt, így Los Angeles városi költségvetésébõl finanszírozták a drága búcsúztatót. Mindez természetesen felháborította, sõt, sokkolta a családtagokat.
http://quart.hu/cikk.php?id=5085
10/10
Beyonce 7 2010 máj. 27. - 18:29:28 10/10
Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a filmet,aki szeretné MJ gyerekkorát megismerni.
10/10
8/10
ValentinaPYT 2009 szept. 14. - 22:05:48 8/10 Előzmény bayswater
Najó hát ha nagyon muszály mentsd:D már én sem tudom, hogy hol találtam de nekem is ez a kedvencem:)
long live the king!
ezustangyalka 2009 szept. 13. - 23:10:33
ja, ezt már leírtam ............ :P nem baj :))
ezustangyalka 2009 szept. 13. - 23:08:40 Előzmény ValentinaPYT
bizony, hogy jelent valamit, hiszen bono-zene sem piskóta ám! bírom, hogy komolyan azok ítélkeznek, akiknek közük sincs a zenéhez, az alkotáshoz, a jótékonykodáshoz, és visszatámadnak mindenkit, akik nem mocskolódnak velük együtt.
ezustangyalka 2009 szept. 13. - 20:39:36 Előzmény ValentinaPYT
ugye? ... aztán meg nekiállnak hülyeséget gyártani, mert azt gondolják mindent tudnak, pedig csak a seggüket meresztik otthon. közük nincs a lemezkészítéshez, csak a bulvárlap olvasáshoz, és akkor bírálnak egy olyan embert, akiknek a fenekét nyalnák, ha egyszer láthatták volna 200 méterrõl! és akkor még én vagyok a hülye, hogy túlzottan bálványimádó vagyok ... csakmert nem vagyok azonos véleményen :DDD de nem tud érdekelni, mert ami tény, az tény. aki meg mást állít, az egyszerûen csak irigy egy halhatatlan ember sikerére, aki ugyan fizikailag nincs már, de a szelleme, a lelke, a keményen megdolgozott sikere és munkássága örökre fennmarad. akár tetszik, akár nem, ez így van.
bayswater 2009 szept. 11. - 09:34:01
Nagyon jó ez a kép Michaelról, még nem találkoztam vele, el is mentem szíves engedelmeddel:-DD
Michael? Egy zseni volt. Kész. U2? Ok, de azért ne emlegessük már egy lapon a kettõt.. Mert ha még James Brownhoz hasonlítgatnánk azt mondom, igen, jobban hangzik.
8/10
ValentinaPYT 2009 szept. 11. - 09:00:43 8/10
Úh hát ez azért fergeteges...csak egy-két hozzászólást olvastam, de már most nem tudom eldönteni, hogy sírjak e vagy nevessek...ne haragudjatok, de ez nagyon durva, hogy már ott tartunk, hogy Michael Jackson végülis még énekelni se tudott, zenésznek nem is nevezhetõ és egyáltalán miért lett híres?! WOW, eddig mindenki azt szajkózta, hogy nem kell mindenkinek ugyanazon a véleményen lenni, de egyesek már azt írják, hogy csak táncolni tudott, mást semmit kb...el sem hiszem hogy ezt õk komolyan gondolják:S Csak az a baj h BONO és a többiek is elismerik Michael nagyságát...ha más nem, hát ez azért jelent valamit ,nem????
ezustangyalka 2009 aug. 19. - 20:30:43
hajrá ...
norton15 2009 aug. 19. - 20:19:08
Lázadozunk ellene? Ki õ, egy istencsászár, hogy lázadozni kelljen?:) Ugyan kérem, kiteszem a poszterét, és naponta megcsókolom háromszor...
offtopic
pozsizsuzsi 2009 aug. 19. - 20:19:01
Lázadozunk. LázadoZUNK. Szándékosan. Kész vagyok.
ezustangyalka 2009 aug. 19. - 20:04:39
hát komolyan mondom nem igaz, hogy ennyire nem értitek a lényeget. én csak azt látom, hogy szándékosan lázadoztok MJ ellen. és miért? most úgy állítotok be engem, hogy rátok akarom erõltetni, hogy szeressétek. nem kell szeretni, de csak mosolygok rajtatok, hogy nem vagytok képesek megérteni, hogy mirõl van szó. de nem baj, csináljátok csak ... :))
norton15 2009 aug. 19. - 19:20:17
Hát pölö az én háztartásomban nincs helye. És nehogy már az számítson a jótékonykodásban, hogy hány éve van a pályán. Puskás nevét még Polinéziában is ismerik pl. Jackson korántsem egyedüli jelenség, ebben túlzol.
ezustangyalka 2009 aug. 19. - 19:17:05
az lényegtelen, hogy törõdött-e vele bárki, mikor a rádióban játszották a dalait. mindenki tudta, és tudja is, hogy õ kicsoda. természetes volt, hogy él. ennyi.

bálvány, és? õ ennyire excentrikus volt. ettõl még nem várta el a világtól, hogy õt és csakis õt imádják. figyeltek rá éppen eleget így is, és nem hiszem, hogy neki ez annyira fontos lett volna. max. önmagának. oszt'?
ezustangyalka 2009 aug. 19. - 15:53:26 Előzmény norton15
tudtam, hogy ezzel jössz .... sejtettem, hogy valaki egyszer felhozza. igen, bono is tehetséges, sokat jótékonykodik. MJ sem várta el, hogy tiszteljék. és sokkal több ideje volt a pályán, mint a bono. és ha tudsz olvasni, akkor tudnád, hogy MJ volt a világelsõ a jótékonykodásban. és nem hiszem, nem gondolom, hanem tudom, hogy õ ezért hálát nem várt el. szépen is néznénk ki, ha így lett volna ... természetesen bono-t nem tartom kevésbé rokonszenvesnek, de azért ismerjük el, hogy MJ minden háztartásban jelen van, õt még a legeldugottabb afrikai nevenincs faluban is ismerik a nevét. elvis-rõl pl. azt se tudták, hogy eszik-e vagy isszák. csak azt nem értem, hogy miért kell ugyanazt hangoztatnom, és miért a túlzást látjátok az írásomban? azt írtam, hogy mindenki háztartásában ott volt jackson. valaki azt írta, hogy nála márcsak azért sem. pedig igen, hiszen õ is tudja, hogy ki volt õ. mindenki tudja. legfeljebb nem foglalkoztak vele annyit. és még sokáig tudni fogja a világ, hogy ki volt MJ ...
norton15 2009 aug. 19. - 10:14:36 Előzmény ezustangyalka
Bono. Õ is jótékonykodik, iszonyatosan tehetséges, jó zenét csinál... És mégsem tisztelik egy istenségként, meg nem is várja el.
Naphinel 2009 aug. 19. - 09:07:54
Haha, Augusztusban temetik Jackot! Akkor nem õ volt a koporsóban, az csak egy pénzhajhász színjáték volt. :(
ezustangyalka 2009 aug. 18. - 18:32:26
nagyon sajnálom, hogy azt gondoljátok túlzás, ahogy írok MJ-rõl. pedig akármilyen hihetetlen, nem az. két lábbal járok a földön, csak arról van szó, hogy felismertem benne azt, amit sokan nem látnak, és nem is akarnak látni. persze, hogy nemcsak MJ létezik a világon, de egy olyan elõadót írjon valaki, aki ennyi mindenre képes volt, mint õ (zenei pályafutás, egyedi tánclépések, jótékonykodás, a bõrbetegségét a rasszizmus ellen tudta fordítani, még ha nem is akarta és ami még jobb, hogy õ tényleg jobbá akarta tenni a világot, és nemcsak a szája járt és kornyikált!, stb.). ha csak egyet is tudtok írni, akkor nem értitek, hogy mire gondolok. mert ilyen együttessel még egy ember nem létezik! pozsizsuzsi: én elejétõl kezdve olvastam a hsz-eket. persze nem emlékszem az összesre, de nem fogom minden egyes alkalommal vissza olvasni, hogy ki mit írt elõször. én csak azt mondom, hogy felháborító, ahogy egyes emberek meggondolatlanul írják a sok baromságot, és még büszkék is rá, de nem gondolkoznak el azon, hogy nevetségessé teszik magukat, mert azt hiszik, hogy hûdeokosak. ez itt a okos majom hülyéskedik, és hülye rendõr okoskodik c. vicc. mert ez nem más! sokszor nem gyõzök csodálkozni, hogy az emberek (magyarok többsége) ennyire rosszindulatú pöcsömöccse vadarasztok! és ezt azokra értem, akik fröcsögik a sok ökörséget! akinek nem inge, ne vegye magára. ennyi.
norton15 2009 aug. 18. - 10:58:08
Elismerem, de max táncban volt zseniális. Egyébként meg az én életembõl kimaradt, és tényleg nem kéne olyan túlzásokba esni, hogy a történelemben is helye van. Ennyi erõvel Hendrix, Janis Joplin, és bármelyik más nagy formátumú, ténylegesen zenész zenészek is bekerülhetnek a korszakalkotó státuszba. Sõt, egy csomó zenekart felsorolhatnék még. Jackson kiválóan táncolt, és ennyi.
Összes hozzászólás