Miért húzzák a harangokat?

Bakancslistához adom
De ce trag clopotele, Mitica?
16 éven aluliak számára nem ajánlott román filmdráma, 120 perc, 1981

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Az irodalmi alapanyag sok esetben a rendező számára csupán váz, hogy újraalkotásában elmondjon egyet s mást saját koráról. Ha megértik, jó, ha nem értik meg, akkor még mindig fel lehet fogni sima irodalmi adaptációnak. Nos, az I. L. Caragiale román drámaíró, novellista, publicista és költő művei alapján készült filmet megértette a cenzúra. Be is tiltotta. A rendező, Lucian Pintilie pedig - mivel otthon nem dolgozhatott tovább - külföldre távozott. Csupán a Ceausescu-rendszer bukása után tehette be a lábát hazájába.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2010 márc. 12. - 10:12:12
Hogy õszinte legyek, engem idegesített ez a sok rohangálás, kiabálás a filmben. Az alakítások jók voltak, csak néhol úgy éreztem, mintha valami Gyõzike-show-ba cseppentem volna hirtelen. A történet amúgy kõkemény szatíra az emberrõl és az emberi gyarlóságról.
Nyakiglábkampó 2010 márc. 11. - 14:44:46
Igazi Caragiales feeling hatja át a nézõt a darab alatt végig,átnézve a TELJES szereplõk listáját szembesültem,hogy megannyi nagyszerû alakításra számíthatok,élmény volt fennmaradni ilyen késõi óráig a film miatt, ennyi jó színészt nem látni egyetlen filmben napjaink alkotásaiban.Sehol!A mai trend szerint 1-2 húzó név kell vigye a hátán a darabot:-(