Míg végül semmid sem marad

Bakancslistához adom
Bis nichts mehr bleibt
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német filmdráma, 90 perc, 2010

Értékelés:

106 szavazatból
Szerinted?

Az igaz történet egy német családról szól, akiket prédaként ölel át és fon be a szcientológiai egyház. Miközben a fiatalasszony képtelen elszakadni, s egyre mélyebben és szorosabban kötődik a szervezethez, a férj, aki korábban maga is szcientológus volt, úgy dönt, hogy otthagyja a társaságot. Sikerül is a menekülés, ám eközben elveszíti a hitvesét és a kislányát.

A kényes témának számító filmet titokban forgatták, mert az alkotók tartottak az szcientológusok támadásaitól. A német közszolgálati televízióban való bemutatása óta azonban csak fokozódnak a film körüli feszültségek, botrányok. A németországi szcientológusok szerint a tévéfilm "a türelmetlenség és a diszkrimináció légkörét alakítja ki egy vallási közösség ellen". A film készítői azonban cáfolják a vádakat, s mint hírlik, nem futamodnak meg, mert az igazság, vallják, mindennél előbbre való.

Stáblista:

Szereplők

Regine 'Gine' Reiners
Frank Reiners
Dr. Harald Ruppert
Ursula Friedrich
Ludwig Clasen

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Szegényanyád 2022 márc. 26. - 22:04:31 1/10
Lehetett volna egy olyan filmet is készíteni, ahol nem ezeknek a mindenek feletti győzelmét reklámozzák. Igaz történet máza ide, vagy oda. Hányinger ez az egész.
k11zoltan 2022 febr. 19. - 11:53:29
Ez az UFO vallás eltéríti az ostoba embereket.
Ne legyetek ostobák! ;)
5/10
pihes 2022 febr. 18. - 14:29:48 5/10
Mint egy átnevelő tábor működnek, felteszem, egy idő elteltével, még az emberi élet sem számít.
Vannak pillanatok, hiába az kevés!

5/10
5/10
Suziy 2014 ápr. 29. - 14:22:04 5/10
Az életek olyanok mint a patakok. Vannak lassan csordogálok, gyorsan tovafutók és olyanok is mint a sebes sodrású hegyi zuhatagok.
De egyszer valahol találkoznak. Összemosódnak.
Már külön külön nem is léteznek, nem számít melyik milyen volt elõtte, gyors vagy lassú. Már nem számít, mert egyek lettek. Egyetlen mederben futnak tova...
Talán sokáig, talán csak rövid utat kell együtt bejárniuk.
"És amit senki nem tudhat: ha egy folyónak ketté kell válnia az fáj Neki?" költõi kérdés

Mindig gyanús az olyan kórus ahol nem tudnak szólóban is énekelni....
Úgy hogy nálam a Frank Reiners 10/10 pontot kap
tökéletesen ide passzol!! Boszorkányvadászok (párbeszéd)
Mit képzelsz magadról? Az Ügynek szentelted fel az Életed!
-Az Úrnak nem ennek.
Isten hírnöke vagyok ezen a Földön a hangja örökké a fülemben cseng!
-Lehet, hogy nem az Õ hangját hallod!
Hogy merészeled! Az Egyház szó szólója vagyok, igaz és bûntelen az Úr fényességében! Te viszont csak egy véreskezû haramia vagy.
Ki a te pimasz nyelved ura?....
(-Húzzunk innen a fenébe...)
Nem mehettek el!
- Ki állítana meg (költõi kérdés)
kzsolt 2014 ápr. 26. - 20:14:25 Előzmény vénasszonyok:nyara
Már ne is haragudj, de nem a filmrõl kéne véleményt nyilvánítani?
Legyél olyan kedves, és a filmrõl írj, a Hit Gyülit pedig hagyd békén.
(és fõleg ne írj hülyeségeket. Olyanokat, ami nem állja meg a helyét...)
vénasszonyok:nyara 2013 ápr. 14. - 20:40:57
Bartus egy visszataszító görény és ráadásul elmebeteg. Ettõl függetlenül kitûnõen megírt könyv a "Fesz van".
Miért ne írhatna egy elmebeteg a nála is nagyobb elmebetegekrõl reálisan. Nagyjából hasonló tapasztalatokról számolt be minden Hitgyüliben csalódott egykori balek.
Elég belenézni Németh Sanya "Felkent Szolgálati Ajándék" gonoszul csillogó, apró disznószemeibe és rögtön nyilvánvaló lesz az egész szélhámosság.
Akit pedig vonz ez az õrület, az menjen oda nyugodtan fetrengeni, fizesse be nekik a jövedelme 10%-át és Vidám Vasárnapokon az illõen magas adományokat. Nehogy ne jusson elég libamáj Sanyá bának!
offtopic
grace08 2013 ápr. 14. - 16:31:58
Nos,igen. Elvégre bartus egy erkölcsileg kifogástalan, köztiszteletben
álló, jó cselekedeteirõl híres,becsületes úriember, akirõl
elképzelhetetlen,h hazudik. Na persze. Gondolkodj, mielõtt
ennek a bomlott elméjû, keserû félkegyelmûnek a könyvét ajánlgatod.
Magadat is égeted vele. Sztem.
stanmore 2013 ápr. 13. - 21:28:58
nem mindenki Németh Sándor ,aki nem szopja be a propagandaszövegeket és reálisan tud megítélni dolgokat.
stanmore 2013 ápr. 12. - 21:18:16
Ez egy lerágott csont,Bartus egy sértett ember ,mert õ szeretett volna Németh sándor helyére kerülni,és miután nem sikerült ,mocskolódik.
Spot 2013 ápr. 12. - 21:06:52
Tele van ilyennel a világ. Szerintem egy kollégám is jár valami sonlóra. Képességfejlesztõnek hívják, de a film nézése közben tudatosult, hogy szerintem ilyen pénzleszívás lehet. Valami energia átadásról is beszélt egyszer. Mondta, hogy jó drága. Hihetetlen.
Engem aloeverával akartak berángatni, ismeretséggel visszaélve. A lényeg az volt, hogy vegyem én is 110 ezerért a termékeket, hogy hitelesen tudjam árulni. Tetszett, hogy szerintük, nagyon sokat lehet vele keresni, de egy Ignissel voltak... Aznap megspóroltam 110 lepedõt :).
10/10
-greghouse- 2013 ápr. 10. - 15:11:05 10/10
Annyi a különbség, hogy a piramis játékot tételesen bünteti a Btk., (bás sokszor MLM-nek, multi-level-marketingnek álcázzák, azt viszont nem, kicsi a különbség.) Ezt a pénznyelõ, agymosó szervezetet viszont nem merik betiltani, mert a liberálisok lerohannának mindenkit, hogy vallásszabadság, meg minden. Gondolom, Hubbard ezer ügyvéddel tervelte ki az egészet, hogy ne tudjanak belekötni. Ennek a filmnek a készítõit azóta is támadják a szcientológia hívei, talán perelték is, de a filmkészítõk eddig kitartottak mindig. Szerencsére. Csak az a bökkenõ, hogy akit már "begyûjtött" ez a maffia, az nem néz ilyen filmeket, mert "áruló" lesz, és "tisztító auditálás" lesz a következménye.
offtopic
robicsek2 2013 ápr. 10. - 10:14:46
Csodálom hogy a színészeket hogy volt gyomruk eljátszani a szerepüket. Én nem lettem volna képes magamra vállalni ilyen szerepet, akármennyire is tudniuk kell az embereknek az igazat! Minden elismerésem a készítõkké.

Sajnos manapság amikor sokan találnak ki áll kamu igaz sztorikat, az emberek többsége nem tudja hogy mit gondoljon vagy elhiggye ezeket. Na meg persze Nagy a befolyásuk ezeknek az ilyen kamu "egyházaknak"

Amugy én még ebbe a csoportba sorolnám a Piramis játékot is. Igaz abban nincsen vallás, de ugyanúgy ráveszik az embereket hogy egyre több pénzt rakjanak be. Sajnos egyik családtagom is ilyenekben vesz részt :( Mármint ö is mindig beszáll ilyenekbe , hiába mondjuk neki hogy kamu. Egyszer én is voltam egy ilyen elõadáson családtagom megkért rá. Tehát elmentünk, Bemutatkozott két ember az egyik a "termékét" akarta bemutatni a másik csávó volt a Piramis szakértõ. Az elsõ ember Elmondott mindent a termekérõl (Viccelõdõs emberke volt, nem mondom néha még én is kacagtam.
(Ez amolyan bizalom elnyerösdi akart lenni) Utána váltottak és jött a blabla rész, a hasba jukat beszélés, Ilyen direct olyan hiper bonusz szuper bonusz A lényege az volt hogy szervezz be magad alá még több embert, mert akkor milyen jó lesz neked. Ja és persze csak úgy maradhatsz bent ha hónapozta veszed te is a terméket.

Na én ott már nagyon nagyon ideges voltam , és vártam hogy vége legyen. Elsõ dolgom volt vettem a kabátom és kint vártam meg a családtagom. Gondolom ebbõl leszûrték hogy szkeptikus vagyok, és némelyek kifelé menet igen szúrós szemmel néztek rám. Sajnos az ilyen Primais játékok a munkanélkülieket vagy a a nyugdíjasokat célozza meg, Mert egy elkeseredett ember, vagy akinek kevés a pénze, az már sajna sok mindent elhisz. ( Ezért van sajna a TV-s jósoknak is annyi bevétele. Azok is mind rabló banda) Sajnos minél több idõt fektetnek bele ebbe a "meloba" annál tovább akarják fojtatni, és kialakul egyfajta szenvedély. Egyik játék bebukik, megy a következõbe, és igy tovább, ez olyasmi mint a lottónál, Ott is hiába vesztesz pénzt rajta, nem akarsz kiszállni mert ki tudja hogy legközelebb nem nyersz e véletlenül. És sajnos az ember, már ott tart hogy azt hiszi hogy akik megpróbálják rábeszélni hogy hagyja abba ezt az egészet, mert csak pénznyelö, azok mind ellene vannak, és nem akarják hogy sikeres legyen. Így a családot is gajra vágják :( Én még reménykedem hogy a családtagom abba hagyja. De ha nem valamit lépnem kell.
10/10
-greghouse- 2013 ápr. 09. - 22:50:22 10/10
Nekem is Orwell jutott eszembe... a legfélelmetesebb az, hogy ez nem egy antiutópia, egy sci-fi, hanem megtörtént eset...félelmetes az agymosásuk. Hubbard-ról olvastam, hogy mikor még nem alapította meg az "egyházát", valaki tanácsolta neki, hogy az adó elkerülésére legjobb út az egyház alapítás. Hát ez sikerült neki.
far vik 2013 ápr. 09. - 22:15:09
Mintha a megelevenedett 1984-et vagy a Brazil-t, esetleg a Gattacát látnám. Félelmetes. A hideg futkos a hátamon.
Loic 2013 ápr. 09. - 21:25:14
Az unokatestvéremet elnylete egy kisegyház 10éve. Akkoriban kezdtem olvasni renmgeteg könyvet a kisegyházakról, egyházakról, vallásról. Minden elérhetõt. pro és kontra véleményeket. Különbözõ nézõpontokat. Jópár éve bátran ki merem jelenteni, hogy semmi létjogosultsága nincs az egyházaknak az életünkben. ( Szubjektív vélemény, de valóban éveket töltöttem a témával )
stanmore 2013 ápr. 09. - 20:16:06
Látom ponta hitgyülit pécézted ki ,miközben semmivel sem rosszabb mint bárnelyik egyház.Csak nem azé ,mert liberális kapcsolataik vannak és az ATV -t fenntartják? mert ha azért az csúnya dolog és agymosottságra utalna.
stanmore 2013 ápr. 09. - 20:13:12
"ugyanolyan" és ugyanúgy az egy szó,hamár a tartalom sem igaz abból amit írsz.
stanmore 2013 ápr. 09. - 20:11:52
Ez mind aprópénz ahhoz képest ,amit a nagyegyházak lenyúlnak az államtól.Miközben a hívõk száma csökken ,ezért az ateisták adójából is köll a pénz.
atticusworld 2013 ápr. 09. - 20:01:58
Óriási biznisz ez. A Hit Gyülekezete is rendesen ki van találva, akkora pénzek, vagyonok jönnek-mennek ide-oda adómentesen, hogy az szinte elképzelhetetlen...
saibaba 2013 ápr. 09. - 19:46:28 Előzmény Kárpáti Éva
én is egyetértek Lajta -val A hit gyüli ugyan olyan maffia és ugyan úgy csak a pénzedre megy hosszú távon.
Összes hozzászólás