Mina Tannenbaum

Bakancslistához adom
francia-holland filmdráma, 120 perc, 1993

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Martine Dugowson korai, részben önéletrajzi ihletésű filmje nagy meglepetést okozott Franciaországban. A női barátságról szóló történet egy új rendezői tehetség megjelenését jósolta. 1968-ban, két zsidó kislány, Mina és Ethal, Párizsban találkozik. Eltérő személyiségük ellenére összebarátkoznak és ettől a pillanattól életútjaik összefonódnak. Közösen átélt rossz és jó élményeik még szorosabbá teszik kapcsolatukat. Felnőttkorukban is támogatják egymást az élet minden terén - legyen szó szerelmi vagy szakmai ügyekről. Mina festőként igyekszik megállni a helyét, Ethal pedig az újságíró szakmában próbálgatja szárnyait. A főhősnők bensőséges, közeli kapcsolata nehéz próba elé kerül, amikor életükben megjelenik egy férfi.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Nira1900 2015 okt. 16. - 22:15:10 10/10
Nagyon szerettem ezt a filmet... :-)
agnyieszka 2009 nov. 19. - 10:54:47
A francba ! Lemaradtam az elejérõl, így már nincs kedvem felvenni, és DVD-n sincs meg.Száz éve láttam, azóta üldözõbe vettem és most elszúrtam. Egyébként " Mina" számomra - többek között- a Teljes napfogyatkozásban Verlain feleségeként, " Ethal" pedig a Modigliani-ban az utolsó kedvesként alakított nagyot.
marie1 2008 okt. 18. - 18:24:50
Szép film volt, nagyon emlékeztetett saját fiatal lány koromra. Minden túlzás nélkül jól ábrázolta az általam is jól ismert lány "barátságot". De én a saját filmemet tovább szövöm, kíváncsi vagyok az õsz hajú "Minára" is. :-)
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu