Minden gyanú felett

Bakancslistához adom
Above Suspicion
amerikai thriller, 95 perc, 1995

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Dempsey Cain (Christopher Reeve) korábban tengerészeti tesztpilóta volt, kitartása és a részletek iránti kifinomult érzéke csodás palotát, vonzó feleséget és csillogó karriert hozott számára. Tíz év alatt Dempsey egyenletesen kúszott fel az igazságszolgáltatás ranglétráján, míg el nem érte, hogy gyilkossági nyomozóként megbecsült pozícióba kerüljön. Mindez szöges ellentétben áll öccse, Nick (Edward Kerr) életútjával, aki mint igazi tékozló fivér semmi előrelépést nem mutatott a rendőri pályán, ráadásul minden adandó alkalmat megragad, hogy sógornőjét, Gailt (Kim Cattrall), ágyba döntse.
Nick állandó ballépései végül egy rendőrtárs halálában csúcsosodnak ki, akit mexikói drogcsempészek gyilkolnak meg. Dempsey nem mindennapi módszereivel hamar rájön, kik az elkövetők, de a rajtaütés során Nick ismét elszúr valamit, melynek fatális következménye, hogy bátyja golyót kap a gerincébe, amitől örökre lebénul.
Most, hogy Dempsey tolószékhez van kötve az élet "félemberként" elviselhetetlen a számára, és mély depresszióba esik, amit alkohollal próbál orvosolni. Az öngyilkosság anyagi csődbe sodorná a családot, ám ha a halál például egy fegyveres rablás során következne be, az rögtön 2 millió dollárral növelné a családi kasszát. Dempsey bevonja öccsét és feleségét a részletes terv kidolgozásába, és rájuk bízza a dolog legnehezebb részét: a ravasz meghúzását a halálos lövéshez. Talán felesleges is elmondani, hogy egy ilyen filmben, semmi nem megy szükségszerűen az előre eltervezett haditerv szerint.
FEA2 FEA2

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
luci87 márc. 24. 07:37:17 9/10
Nagyon jo film,sikerult megtalálni,de rossz hangminoseggel!Spoiler nelkul kicsit nehéz,de van egy nagy csavar benne!Ez esetben ritka,de en annak drukkoltam,ne deruljon ki az igazság!Nagy önuralomrol tesz a főszereplő az egyik jelenetben tanubizonyságot!
Kulön érdekesség,hogy sajnos 6 nap mulva egy balesetben a főszereplő azéletben valoban toloszékbe kényszerült!!!
9/10
luci87 márc. 15. 14:35:56 9/10 Előzmény napsugar0026
Én se találom, csak hasonlo cimu filmet..neked meglett azota?
napsugar0026 2014 febr. 08. - 20:22:01
megszeretném nézni ezt a filmet.hol találom? segítsen valaki.
agella 2008 okt. 21. - 21:37:59
Többször is láttam ezt a filmet, és nagyon tetszett Reeve alakítása. Szerintem megérdemli a 10-es szavazatot.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu