Minoes, a macskalány

Bakancslistához adom
Minoes
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott holland családi vígjáték, 83 perc, 2001

Értékelés:

22 szavazatból
Szerinted?

Tibbe, A Killendoorni Hírlap kedves, jó tollú újságírója nagy bajban van: a főszerkesztő megfenyegette, hogy kiteszi a szűrét. Tibbe ugyanis ahelyett, hogy a helybéli szenzációkat venné a tollára, javarészt a macskákról ír, akiket mellesleg nagyon szeret. Ám mostantól igazi híreket kell produkálnia. Miközben búsan ballag hazafelé a szerkesztőségből, az egyik fa ágai közt megbújva - láss csudát - egy csinos, kiskosztümös fiatal lányt pillant meg. Tibbe lesegíti a lányt fáról, sőt szállást is ad neki. Amióta Minus - mert így hívják a lányt - felbukkant Killendoornban, bizony furcsa dolgok történnek errefelé. Tibbének van miről tudósítania. De ki is ez a titokzatos teremtés, Miért viselkedik olyan különlegesen? Miért a háztetőn át közlekedik és miért alszik egy dobozban összegömbölyödve? Ráadásul a környék macskáit is mind ismeri és mindig ő tudja meg először a legfrissebb pletykákat és híreket. A helyzet tovább bonyolódik, amikor Minus felfedezi, hogy a helybéli dezodorgyár igazgatója, az állítólagos állatvédő, piszkos üzletre készül. Tibbe, Minus és persze a macskák felderítő akcióba kezdenek.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Hana05 2018 júl. 27. - 21:58:05 8/10
Imádnivaló film, bár a könyv talán egy fokkal jobb volt - már amennyire emlékszem rá, gyerekkoromban mindenesetre nagy kedvenc volt :)
8/10
nikato 2018 jún. 19. - 18:30:46 8/10
Nagyon aranyos, szerethető. Szebbnél szebb cicák. :)
10/10
alien1976 2017 okt. 18. - 21:29:50 10/10
Kedves, aranyos mese. Igazi családi film, mely a család összes tagjénak felhõtlen kikapcsolódást nyújt. A történet jó, és nagyon ügyesen van tálalva. Engem teljesen elbûvölt. Tuti, hogy könyvben is megkeresem.
10/10
azEszter 2011 jún. 30. - 22:44:58 10/10
Ez egy tök jó film, kár hogy kevesen ismerik, érdemes megnézni. Jó kis vígjáték :)
10/10
jeffero 2009 máj. 03. - 08:31:49 10/10
Szerintem érdemes megnézni a filmet, mert ahogy itt az adatlapon jelezve van, az írója Annie M. G. Schmidt, és tõle ugyanez a sztori megjelent pár éve hazánkban könyvben, Macskák társasága címmel, a Harry Potter mûvek és sok más ifjúsági regény kiadója, az Animus Kiadó jóvoltából. Ahogy látom, Google-ben rákeresve, idõközben színdarabot is csináltak belõle.

Nos, a könyv nagyon jó volt emlékeim szerint, a film is biztosan szenzációs lehet, legalábbis ilyen ifjúsági mûfajban mindenképp. Köszönet a Duna TV-nek, hogy leadja. Nem is tudtam ezidáig, hogy film készült belõle, és most is csak épp véletlenül akadt meg rajta a szemem, az épp elõtte lévõ Marie Curie-s film miatt.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu