Miss Marple: Greenshaw bolondvára

Bakancslistához adom
Greenshaw's Folly
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol krimi, 94 perc, 2013

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

Amikor Louisa Oxley meglátogatja Jane Marplet egy viharos éjszakán Miss Marple tudja, hogy segítenie kell neki és fiatal fiának Archienak, ezért a közeli Greenshaw házba viszi őket. Louisának titkárnői állást szerez az excentrikus botanikusnál Miss Greenshawnál. Bár Louisának hamarosan két imádója is lesz, a kertész Alfred és a színész Nat személyében, világossá válik, hogy a Greenshaw ház nem is olyan biztonságos, mint ahogy azt Miss Marple gondolta. A halál sötét és baljós szele vetül a házra, először az inas Walter lesz egy baleset áldozata, majd az egyik vendég Horace tűnik el, végül egy veszélyes vihar közeledtével meggyilkolják a házigazdát Miss Greenshawt. Mindenki gyanúsított, de senki nem tudja elképzelni a múlt és a jelen titkait, melyeket Miss Marple kibogoz.

Stáblista:

Szereplők

Miss Marple
Louisa Oxley
Alfred Pollock
Mrs. Cresswell
Miss Katherine Greenshaw

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
frenchbullie 2016 ápr. 04. - 07:56:16
Üdv! Lenyûgözött a film, a "bolondvár" hangulata, viszont ellenkezõ elõjellel az is, hogy mennyire össze bírták kuszálni a sztorit. Jobb lesz, ha - pótlásként - elolvasom az alapot, vagyis az írott formát, hogy tutira vágjam, ki kivel van:-)

Miss Greenshaw-ról, vagyis Fiona Shaw-ról eszembe jutott egy film noir, a Fekete Dália. Nos, az sem egy könnyen követhetõ sztori, de a bolondváras mese képes túltenni rajta:-)

Spoiler (bár ezen témánál off)
Felejthetetlen, ahogy Fiona Shaw a zakkant úriasszonyt alakítja a Fekete Dáliában, a fura mosolya, a különcsége egészen bizarr. Ehhez a feladathoz képest Miss Greenshaw megformálása biztos nem jelentett nehézséget.
Boriska1 2015 máj. 10. - 00:15:40 Előzmény 01Gabi
Köszönöm a linket.Beléptem, azonnal láttam a weblapot.Kb. regisztrálnom kell, de ha nem magyar nyelvû, akkor számomra nincs értelme. Az anyanyelvemen kívül csak oroszul és eszperantóul boldogulok.
01Gabi 2015 jan. 03. - 18:34:35 Előzmény pinkchick
Innen letölthetõ, nézhetõ:

http://www.moovie.cc/online-filmek/miss-marple-greenshaw-bolondvara-online-2013/

Türelem kell hozzá többszöri próbálkozással, esetleg több mindenféle (többnyire reklám) kinyíló új lap visszazárásával.
Sok szerencsét, ha még valaha megnézed ezt az oldalt!
kissmarta73 2015 jan. 03. - 16:54:02 Előzmény pinkchick
a youtube-on fenn van angolul :)
Edmond Dantes 2014 márc. 06. - 09:04:34
Elég kusza történet, az eredetit nem olvastam. A fenti tartalomismertetõ viazont egy valóságos spoiler, szerencsére csak utólag olvastam. Egy kriminél nem csak a gyilkos(ok) megnevezése lehet spoiler, hanem az áldozatok tételes felsorolása is, fõleg egy ilyen filmben, ahol idõben eléggé szétszórva történnek és derülnek ki a bûncselekmények.
pinkchick 2014 márc. 03. - 15:31:43 Előzmény LexH
Sehol nem találom ezt a filmet, hol lehet megnézni/ letölteni!?
P@nni 2014 febr. 23. - 11:42:01
Milyen ciki, az IMDB-n más filmplakátot tettek filmhez. :)
LexH 2014 febr. 22. - 06:30:28
Ez megint egy novella felturbózása. Az eredeti a Karácsonyi puding-kötetben jelent meg 1960-ban.