Molnár Ferenc: Olympia

Bakancslistához adom
magyar színházi felvétel, 150 perc

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Ha egy magyar huszár öt nyelven beszél, kitűnő táncos, pompásan lovagol, és remekül bridzsel; biztos lehet felőle, csak idő kérdése, hogy a nagy szerelmi kihívás mikor teríti le. Nem érdemelne sok szót az ilyen történet, ha a leselkedő veszély nem egy látszatra gőgös, rideg, fennhéjázó nőben öltene testet, aki ráadásul társadalmilag is hozzáférhetetlen. Történik egy osztrák fürdőn 1913. augusztus 19-én, Ferenc József császár születésnapján.
Az Olympia egyike Molnár Ferenc legmívesebben komponált vígjátékainak, amely a Csokonai Színház stúdiószínpada intim terének köszönhetően, a szereplőkkel lelki-testi közelségben élvezhető.

A színházi előadást Mispál Attila rendezte.

Stáblista:

Szereplők

Plata-Ettingen herceg, tábornok
Eugénia, a felesége
Olympia, özv. Orsolini hercegné, a leánya
Kovács huszárkapitány
Krehl, osztrák csendőr-alezredes

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
nzolly 2010 dec. 24. - 22:35:36
Számomra emlékezetes elõadás volt, csodálatos színészi alakítással - különösen Ráckevei Anna, Újhelyi Kinga és Horváth Lajos Ottó részérõl. Ha tudja valaki, hogyan lehet hozzájutni ennek az elõadásnak a felvételéhez, legyen szíves, írjon!
2/10
dollgren kapitány 2010 dec. 24. - 12:07:09 2/10 Előzmény sziriat
Végigszenvedtem az elõadást. Ritmustalan volt, az eredeti poénok nemigen hatottak.nem tudom,miért kellett beletenni teljesen oda nem valókat, Molnár annyi poént helyezett el benne,hogy az elegendõ két elõadásra is, csak ki kellett volna õket "játszani". A játéktér is szûk volt. A jobb sorsra érdemes Ráckevei Anna túl fiatal a szerepére. Akiben van spiritusz, az az Albert rövidke szerepét játszó Csikós Gábor.
Egyébként én is hiányolom a TV-k mûsorából a színházi elõadásokat, nem tudom,a közszölgálati TV mért nem ad,rengeteg van dobozban is,régi jó elõadások.
sziriat 2010 dec. 23. - 20:58:15
Örömmel üdvözlöm ezt a kezdeményezést.Remélem nem egyszeri..
Sokkal több színházi közvetítésre lennénk vevõk,mi nézõk.. Nagy a varázsa..Nem szeretnék politikai csatározásokba bele menni, de a mindenkori kormány kultuszmenedzserei erre is fordíthatnának forrást!