Monsieur Verdoux

Bakancslistához adom
amerikai vígjáték, 124 perc, 1947

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Henri Verdoux munkája sok utazással jár. Az üzleti vállalkozása: elcsábítani a gazdag vénkisasszonyokat, elnyerni a bizalmukat és a pénzüket, azután megölni a szerencsétleneket, mielőtt következő hódítására indulna. A családos ember ugyanis még a gyilkosságtól sem riad vissza, hogy támogassa szeretett, nyomorék feleségét és gyermekét. Verdoux alakja keveset őriz a halhatatlan csavargó-figurából, ám e kényes dandy sincs híján a komikus bájnak. A legmulatságosabb jelenetekben az érdes hangú Annabellát (Martha Raye) próbálja eltenni láb alól - mindhiába.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Díjak és jelölések

  • Oscar-díj

    1948
    Legjobb eredeti forgatókönyv jelölés: Charles Chaplin

Hozzászólások

Szerinted?
lszl139 2011 márc. 21. - 07:31:10 Előzmény morpheus64
Nekem megvan a filmgyûjteményemben.
offtopic
feketevipera 2011 márc. 20. - 18:28:20
Többek között ezért is baj, amikor pl. itt a porton is tévesen kategorizálják, és a nézõt kvázi becsapják, mert talán másat vár.
morpheus64 2009 nov. 21. - 12:46:54
Késõn kapcsoltam és lemaradtam a filmrõl, amit nagyon sajnálok. Ha valaki felvette fel tudná tenni data-ra, rapidra, storage.to vagy bármilyen más tárhelyre, illetve torrentre...
nekem meg van az eredeti dvd, a magyar hangot szeretném alárakni., így akár a hang is elég lenne. Ha megkapõhatom valakitõl a hang vagy a film mostani tv felvételét, akkor pát nap múlva visszaküldöm az ederetoi dvd kópiát alatta a magyar hanggal is.
erre a címre fogadom az ajánlatokat, linkeket, bármit, amibõl összerakhatom a filmet a magyar hanggal.
mrpheus64@yahoo.com
feketevipera 2009 júl. 30. - 09:26:12
Szerintem egy kicsit sok volt ez a két óra, lehetett volna egy picit rövidebb. És hát talán nem is annyira vígjáték volt, inkább csak részleteiben. A vége felé eléggé elkomorult a történet, de az egész mondanivaló meglehetõsen súlyos volt, még ha néhol vígjátéki köntösbe burkolták is. Felvetõdik ugyanis a nézõben a kérdés, hogy mit szabad megtenni a családunk és saját magunk boldogságáért, szabad-e ölnünk, szabad-e sorozatgyilkosságot elkövetni. Erre természetesen jönne a logikus válasz, hogy "Nem". Viszont Verdoux is rávilágít arra az ellentmondásra, hogy ha üzleti érdekbõl és nagyban követnek el tömeggyilkosságot (ld. háborúk), akkor minden megbocsátható. Szóval sokkal keserûbb ez a film, mint amilyenre lehetne gondolni.
janos66 2009 máj. 20. - 22:43:42
A film ismertetõben Monsieur Verdoux mint nõcsábász ,anyagias
sorozatgyilkos lett bemutatva.
Pedig a filmbõl egyértelmûen kiderül a film fõ mondanivalója:
a kis stilû gyilkosokat üldözik,elítélik a tömeggyilkosok
/Hitler.Mussolini és a többiek/
büntetlenül gyilkohattak,gyilkolhatnak.Sajnos Sztalin és még jó néhány tömeggyilkos kimaradt a filmbõl
akárcsak villanásra is.
Miki1900 2008 júl. 18. - 19:30:42 Előzmény Miki1900
régóta vadászok erre
Miki1900 2008 jún. 30. - 14:04:26
Ebben játszik bérgyilkost!