Mortal Kombat 2. - A második menet

Bakancslistához adom
Mortal Kombat: Annihilation
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai akciófilm, 90 perc, 1997

Értékelés:

78 szavazatból
Szerinted?

Shao Kahn megsérti a küzdelem szent szabályait, hogy megkaparinthassa magának a Föld nevű bolygót. Csatasorba állítja rettenetese kegyetlenségükről elhíresült megsemmisítő osztagait. Ezek élén olyan kipróbált hívei állnak, mint Sindel, a valaha gyönyörű királynő, aki mára alig több, mint élő halott, Mortaro, a kentaur, valamint Ermac, a titokzatos vörös nindzsa, a telekinetikus erők nagymestere. A föld minden reménye maroknyi harcos, Rayden, Liu Kang, Kitana, Sonya Blade, Johnny Cage és Jax önfeláldozásán és hősiességén múlik. Az ő céljuk nem több, mint eljutni abba a titokzatos templomba, ahol megtanulhatják, hogyan szálljanak szembe a gonosz erőivel, hogyan legyenek képesek arra, hogy megállítsák Kahn ördögi seregeit. Kalandos útjuk, az állandó élet-halál harc során új és váratlan szövetségek kötődnek, számos korábbi titokról lebben fel a fátyol, beható tapasztalatokra tesznek szert mind a Föld nevű bolygóval, mind saját magukkal kapcsolatban...
Forgalmazó: Flamex

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Sardo 2019 ápr. 15. - 14:24:39
Nekem megvan és csipom..
cellasto 2017 aug. 08. - 19:32:33
na most jól megnézem úgy 20 év után, aztán jól lehúzom :D
csak vicc, de emlékeim szerint roppant gyenge film lett..
8/10
nikato 2016 okt. 11. - 08:37:42 8/10
Nem tudom az, hogy látja ezeket a filmeket, aki sose játszott ezzel a játékkal. :D
SPOILER: Vicces, hogy a játékban sok szereplõt küldtem a kentaur ellen és csak Jax tudta majdnem leküzdeni, a filmben is õ gyõzte le. :D
SPOILER VÉGE

Mindegy, nagyon jó a játék is meg a film is!!! Tök jól összehozták a karaktereket, a verekedést is mindent a játék szerint csináltak.
cellasto 2015 aug. 21. - 01:00:47
egy dologra emlékszem ebbõl a második részbõl,hogy volt egy scooter szám is benne(talán a fire?)
ez elég sok minden elmond,mennyire tré lett az elsõhöz képest :D

viszont a conquest és a legacy(ezt pedig mocsok dolog volt pont a legjobb részkor abbahagyni) széria nagyon jó

most állítólag tényleg jön egy új mozifilm,majd meglátjuk milyen lesz :)
5/10
tuvics13 2015 aug. 21. - 00:31:37 5/10
Maratont tartottam és szeretném elmondani a véleményem, hogy miért is lett bukta a második rész, ami egyben elkaszálta a további folytatások lehetõségét is.

!SPOILERES!

1, A történet:
Az elsõ rész kerek, ahogy van - Van elõzmény (elmagyarázzák a torna lényegét), van látványos akció, lezárás és a végén a slussz poén, hogy akár folytatás is lehet. Ez a második részben nincs meg. Kapkodja az ember a fejét, hogy ki kivel van, milyen "jogcímen" törhettek be a Földre a külsõ világ harcosai. Közben a 90 percbe beleerõltették a játék olyan lényegtelen karaktereit, akikrõl ki sem derül a nézõk számára, hogy vajon ki is lehetett. (ugyanis voltak olyan harcosok, akiknek a nevét nem említették és ha valaki nem játszott legalább 4-5 játékkal, tuti homályban marad)

2, A színészek:
Az elsõ részben igyekeztek ismeretlen, de viszonylag jó karakteres embereket megválasztani a szerepre. Többek között ilyen volt Mr. Cage megformálója is. Egy percig nem hittem el, hogy harcmûvész, ellenben a belsõ vívódásait (kóklernek tartották) remekül hozta. De megemlíthetõ Rayden és a varázsló szerepe is.
A második részben ZS-kategóriás palántákat erõltettek, de olyan szinten, hogy Kang és Kintana parádésan vitték a filmet - ezzel nem azt mondom, hogy zseniálisat hoztak, a többiek maradtak le fényévekre. Az új Sonja, Jax, vagy épp a többi 'nevesincs' gonosz szereplõkre nincs mentség: vagy a producerek hozzátartozói lehettek, esetleg Õk is pénzt toltak ebbe a filmbe.

3, A kivitelezés:
Attól, hogy kapkodják a kamerákat nem lesz látványos. A második résznél a létezõ összes (pocsék) kelléket és stúdió eszközt bevetettek, hogy a hiányosságokat elfedje. A fagyasztott híd, a sárban való verekedés, szinte minden összecsapás egy teremben zajlott. (igen, még akkor is, amikor azt a látszatot akarták kelteni, hogy a szabad ég alatt verik egymást). Míg az elsõ részben a számítógép (kornak megfelelõ) hangulatot odavarázsolták, addig a másodiknál azt hitték, hogy a karton díszletek elviszik a látványt. Hát nem...

4, Minden más:
Hogy mitõl lett a Holló címû film halhatatlan? Szerintem nem Brandon Lee halálától, hanem a film legapróbb részleteire is odafigyeltek. Hiszen minden folytatásnál törekedtek visszaadni valamit az eredetibõl.
Cikinek érzem azt is, hogy a verekedések 99%-a azért zajlik, hogy a játékban játszható KOMBÓkat mutassák be a nézõknek - ezzel pedig hiteltelenné válik az élet-halálharc.
A MK játék elsõ filmjébe nem nagyon tudok belekötni, pedig nem vagyok rajongója. De a történet, a látvány, a verekedések koreográfiája, a szellemes beszólásokon keresztül, a díszleteken át, a JELMEZEK és a ZENÉK is professzionálisak voltak.
Meg lehet nézni Sub-Zero és Scorpion öltözékét az elsõ, valamint a második részben. Az elsõben elhittem, hogy rájuk van szabva az az anyag (akár pamut, akár polyester). De a folytatásban?... Mintha mûanyagból és kemény kartonból kivágtak volna 1-1 mintát és azt szabták volna minden szereplõre. Szánalmas!
A Mortal Kombat címadó dalán kívül, talán a Scooter-Fire betétdalát említhetném jó választásnak , azon kívül semmit.

Nos, talán az ötlet (hogy legyen folytatás), amit egyedül díjazni lehet a második részben. Talán nem véletlen, hogy az elsõ rész jobb szereplõinek meg sem fordult a fejében a folytatás. Nagyon fájó pont, mert a verekedõs játékokból készült filmek mindegyike bukás volt. DE a Mortal Kombat 1 nem. Pedig Paul W.S. Anderson nem egy agytröszt, ellenben remek elsõ részt hozott össze.
pie85 2014 dec. 01. - 14:39:13
Elképesztõen gagyi! Az elsõ rész legalább jól meg volt csinálva és a maga mûfajában még jónak is számít. Ez meg egyszerûen röhejesen minõsíthetetlen... Kár volt rendezõt meg stábot váltani. Annyira rosszak a vizuális effektek, hogy már fáj. Hogy lehet ennyire elszarni valamit? Pláne egy ilyen elõd után. Röhej
3/10
Újvállalkozó 2013 nov. 18. - 22:28:32 3/10
Újranéztem és sajnos csalódás volt. Olcsó trükkök és olyan színészek, akiknek semmi közük a harcmûvészethez. :( Rosszabb, mint az egyes. Talán ezért sem lett harmadik része sosem.
idõjós1010 2013 jan. 18. - 16:14:27
Mért nem készült vajon ennek a filmnek soha folytatása ?
agarik 2012 aug. 08. - 14:02:21
Hát igen, az egész lapos lett.

Amúgy Nightwolfból elég nehéz lett volna kihozni egy tisztességes akciót ha nem szimpla szellemi vezetõt kreáltak volna belõle, mivel a játékban is a kombói (amiket fegyverrel hajt végre) tették életképessé, márpedig az azt jelentené, max. tömegjelenetre lett volna használható, úgy meg inkább Stryker.

Btw, tudtad hogy a MK: Rebirthben Jerry Ryan (Hetes a StarTrek Voyagerbõl) játszotta Sonyát?
cometzjeah 2012 máj. 10. - 16:01:50
gyalázat az elsõ részhez képest ,ami zseniális,jó háttérzene ..itt mint kapunk ?? harcjelenet közbe tuc tuc ..gratulálok
cometzjeah 2012 máj. 10. - 16:00:59
egy kalap sz*rt se ér ...
8/10
SandroVM 2012 máj. 01. - 22:36:44 8/10
Sok negatív kritika érte a második részt, sajnos valószínûleg - gondolom - ennek köszönhetõ, hogy itt meg is állt az MK történetek sokasága. Annyira örülnék, ha ez a történet folytatódna mozifilmek formájában is. Szerintem ez van olyan szép, érdekes és jól továbbépíthetõ világ- és történetkomplexum, amely megérne még jó sok misét, mert van olyan jó, mint az annyira népszerû sorozatos mozik, amelyekbõl most nem hoznék példákat, megtisztelve a rajongójukat, vagy magát a filmeket. Ezt a történetet simán és sikerrel tovább lehetne írni, akár a jövõbe vagy a múltba indulva. Nekem a második rész is tetszett, fainul meg vannak csinálva az új karakterek is, és nem is gondoltam az elsõ rész után, hogy ennyi mindenkivel fogok találkozni a második részben. Fontos megjegyezni, hogy a film elkészítésekor már az MK, MK2, MK3 játékok is megvoltak, tehát a szereplõk és a történetvezetés ezeket tudta felhasználni. Nem volt könnyû úgy létrehozni egy filmet, hogy abba belesûrítsünk ennyi szereplõt, de szerintem - és ezzel sokak nem érthetnek egyet - ez sikeresen megvalósult úgy, hogy ne legyen káros. """"""SPOILER"""" Sajnos így sem került be két karakter, akiket a Föld legkiválóbb harcosaiként emlegetnek a filmben (Stryker, Kabal) """""" SPOILER VÉGE""""""""

Nem mondom, hogy ez egy hihetetlen jó film, de jó összhangban van a játékkal, míg az elsõ részben csak az MK1-et igyekeztek filmre vinni, addig itt már 2 játék szereplõit is felsorakoztatják. Végezetül mindenkinek ajánlom a MK Conquest filmsorozatot és a MK: Defenders of the Realm rajzfilmsorozatot, mely számomra jó kis film hiánypótló volt, új illetve kiegészítõ történetekkel. Mindkettõt lehetõség szerint felirattal érdemes, elõbbinél a szinkron majdhogy nem teljesen pocsék, hiteltelenítõ hatással van, míg eredeti hanggal sokkal szaftosabb és élvezhetõbb. Utóbbihoz pedig találtok feliratot a neten.
uzek 2011 ápr. 08. - 11:26:23
Imádom az MK világát, most olvastam, hogy jön az új minisorozat a játék elõtt

( http://shtrend.hu/index.php/Film/aprilis-12-en-startol-a-mortal-kombat-websorozat.html )
1/10
milanomilano10 2009 júl. 29. - 08:46:36 1/10
nyilvánvaló, hogy a filmeket mûfajok szerint illik összehasonlítani. de a port.hu pontozásos rendszere ezt nem teszi lehetõvé... éppen ezért hülyeség, hogy mondjuk Robert De Niro Stanly és Iris címû filmje is kb 8-as pontátlaggal álljon itt... miközben ez is közel 8-ast kap...
twillight 2009 júl. 14. - 15:32:30
Tobias Boon se semmi. Õ legjobb karakter az egész sorzatban :)
10/10
kisati666 2009 júl. 14. - 13:27:01 10/10
Az 1. rész nagyon állat, viszont ez a 2. rész marha gyengére sikeredett! Kevés a jó és látványos elem. Azért ha tényleg lesz 3. rész arra nagyon kíváncsi leszek!
1. rész: 10/10
2. rész: 5/10
bt ice dogg j 2009 febr. 01. - 21:46:32
Csak jax volt jó benne.
6/10
tobywong 2008 okt. 11. - 13:41:41 6/10
EZ MEKKORA SZAR!!!! POCSÉK!!! NAGYON GAGYI. A RÉGI SZEREPLÕK NÉLKÜL SEMMIT SEM ÉR (JOHNNY CAGE, SONYA BLADE)
nihilke 2008 okt. 06. - 21:05:28
na azt én is utáltam, hogy kinyírták Johnnyt:D szemetek.
sipka 2008 szept. 18. - 19:49:03 Előzmény sandros5000
Hát utána néztem azon alkotásnak amelyben "Antonio Sabato Jr.", "Amy Smart", és "Lochlyn Munro" játszik... Az a címe, hogy "Feszültségben".
Bár számomra nem igazán derült ki, hogy ez egy "fighter-game adaptáció" lenne, mivel a története valamilyen bankrablás körül bonyolodik.
Szóval nem igazán tudom, hogy erre a filmre gondoltál-e...

UI: Persze eltudok képzelni egy olyan verekedõs játékot is, amelyben az izgalmas küzdelmek közepette, (plusz feladatként) még néhány bankot is ki kell rabolni :)
Amúgy is annyi hülyeséget sikerült kitermelnie a játékiparnak, hogy számomra ez is belefér :P
Összes hozzászólás
Parno Graszt nagykoncert
2020. február 14., 20:00, MÜPA Parno Graszt nagykoncert

Vendég: Ferenczi György

Jegyvásárlás