Mumu

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia dráma, 95 perc, 2010

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

1947-ben járunk, Franciaországban. Minden tiltakozása ellenére a 11 éves Rogert apja egy Anjou környéki kisfalu bentlakásos iskolájába küldi. Az iskolát a zsarnoki Mumu vezeti, aki nem rest testi fenyítésben részesíteni azokat a diákokat, akik nem megfelelően viselkednek vagy lemaradnak a tanulásban. Szigorú szülei révén Roger már annyira hozzászokott a fenyítéshez, hogy nem kis meglepetésként éri, hogy diáktársaival ellentétben Mumu emberségesen bánik vele. A nevelőnő ugyanis meglátja a fiúban a potenciált, Roger azonban nem egyszerű eset: szüleitől örökölt nyakassága állandóan bajba sodorja, ráadásul apja megígérte, hogyha itt sem viselkedik rendesen, akkor javítóintézetbe küldi, és nagyon rezeg a léc...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Mari Kiss 2018 máj. 31. - 21:16:10 10/10
A gyerek nevét illene feltüntetni!
Rég láttam ilyen jó filmet.
A címszereplő és a kisfiú nagyon jók.
Tibag05 2014 jan. 23. - 15:09:16 Előzmény jooasszony
Egy biztos! ha akkor egy diák megütött egy tanárt, akkora verést kap mielõtt kicsapják hogy belegebed!!
Amúgy egy gyerek sem halt bele egy kis bentlakásba. Rendet, fegyelmet tanult az biztos! Egymást meg akkor is csépelték a kölykök. Az persze szemétség, hogy mindig a nagyobb a kisebbet!
jooasszony 2014 jan. 03. - 10:41:50
Mindig utáltam nézni azokat a filmeket, ahol a szülõk valamilyen módon bántották a gyerekeiket. Itt nem igazán a fizika bántalmazásról, hanem a lelki agresszióról és "el nem fogadásról" van szó.

Ebben a filmben a szülõk embertelenségét, gonoszságát és az anya pipogyaságát ellensúlyozza Mumu a vasakaratú tanító néni. Szívmelengetõ történet arról, hogy a világban élnek jó emberek és ha bajban vagy, beléjük kell kapaszkodni.