Narkó

Bakancslistához adom
Narc
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-kanadai akciófilm, 105 perc, 2002

Értékelés:

49 szavazatból
Szerinted?

Nick Tellis (Jason Patric) detroiti nyomozót másfél éve leszerelték egy ártatlan halálos áldozattal járó bevetés miatt. Amikor a kábítószerosztály nyomozása zsákutcába torkollik egy régóta beépített ügynök halála miatt, Nick-et visszahívják. Társául az elhunyt ügynök legjobb barátját kapja, Henry Oak-ot (Ray Liotta), aki a bosszútól vezérelve nem válogat a módszerekben. Henry lerázza magáról a belső vizsgálatokat, és minden törvény felett állónak érzi magát. Az osztály le akarja záratni az ügyet, túl sok a veszteség a féktelen kollégák miatt. Pedig Nick és Henry végre találtak egy nyomot. A megoldáshoz vezető út egyre több áldozattal jár.

Stáblista:

Szereplők

Nick Tellis
Henry Oak
Elvin Dowd
Walter Dandridge
Octavio Ruiz
Audrey Tellis
Cheevers

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Ahoj poplacsek 2023 aug. 05. - 21:01:37 6/10
Ez annyira oldschool volt, hogy VHS-kazettáról kellett volna nézni. Már láttunk ezer ilyet, csak nem minden hasonló filmet ordibáltak végig. Az elején a kézkamerás rohangálástól majdnem szemrákot kaptam. Becsületből néztem végig, filmet félbe nem hagyunk (csak ritkán).
8/10
cara54 2015 jún. 28. - 20:32:19 8/10
Korrupció, fegyverek, drog... ez tényleg egy jó zsarufilm.
Bár annyit üvöltöztek, hogy azt hittem agyhúgykövet kapnak. Na de élvezhetõ volt.
10/8
10/10
Dudvarek 2013 nov. 15. - 14:12:38 10/10 Előzmény Dudvarek
Elõbb hülyeséget írtam, simán 10/10.
Az igazi zsarufilm!
10/10
Dudvarek 2013 nov. 11. - 21:52:58 10/10
Hogyhogy nem lehet ezt értékelni?
Így 11 évvel a film után felmerült bennem egy kérdés egy krimi nézése közben: "Milyen az igazi zsaru?" Mármint melyik filmben láttam IGAZI, valódi zsarukat, valódi vért, valódi félelmet, valódi csömört az arcokon.
Na, ez a film volt az. Azt hiszem, újra megnézem.
10/9
Tibag05 2011 júl. 10. - 10:16:56
Ha írtja a "férgesét" JÖHET
Ford Mustang 2011 jún. 23. - 16:06:35 Előzmény see
Na igen, ld. pl. az 'Õrjítõ vágy' c. filmet.
see 2011 ápr. 04. - 18:26:51 Előzmény conchita
Ray Liotta jó színész, fõleg negatív szerepekhez. És döntõ többségben, azt is játszik. Nem az a jó színész, akit pozitív szerepekben látsz csak. Az a legkönnyebb...
conchita 2010 júl. 12. - 04:28:53 Előzmény Vadrenalin
Minden film amiben Ray Liotta-t látom, egyre nyilvánvalóbbá teszi számomra, hogy nem bírom ezt a színészt. Mert kérdés, hogy azért nem bírom, mert olyan taposnivaló féreg feje van, vagy mert rossz színész és inkább az utóbbi felé konvergálok, minél több filmet látok. Ez is jobban tetszett volna ha õ nincs... Szóval szerintem is legyen Henry a gyilkos. Egyébként meg nem volt ez rossz darab, szép képi megoldások vannak benne, a történet is csalafinta, de azért lehet sejteni, hogy a jófiú ( hadnagyúr )inkább szürke, mint hófehér. Ha a PulpFiction-nek 10/10 et adtam, akkor ez nem lehet több 6/10 nél, ezzel együtt ajálható/ nézhetõ film.
8/10
Vadrenalin 2010 júl. 08. - 13:23:24 8/10 Előzmény figo1908
Kéretik a Figo-Dudvarek csörtébe utólag egy-egy Spoiler, mert jelentõsen rontja a film élvezetét, hogy kitárgyalják, mi derül ki a film végén és ki a hunyó vagy nem hunyó!

Egyébként szerintem zseniálisan zárul a film azzal, hogy nyitva hagyják a kérdést egy fontos döntés tekintetében.

*** Spoiler ***
Ahogy rámegy a kamera a diktafonra, én is elgondolkodtam, hogy mit tennék a fõhõs helyében, hiszen valójában nincs jó megoldás. Ha elmondja mi történt, azzal a család elveszti a nyugdíjat, ha meg mást mond, akkor 3 lehetséges verzió közül kell választania, hogy kit mártson be ártatlanul. És a vicc az, hogy tényleg csak az õ döntésén múlik, az igazságszolgáltatás néha tényleg ilyen gyenge lábakon áll, hogy a 4 verzió közül bármelyik hitelesnek tûnõen bizonyítható az õ döntésétõl függõen. Egyébként én valószínûleg azt a verziót követném, miszerint Henry volt a gyilkos. Hát ti?
10/10
furgepunk 2008 ápr. 24. - 21:28:19 10/10
Rohadt jó! A film egész hatása király meg a kékes színárnyalatok. egyik kedvenc
8/10
Mákostonhal 2008 febr. 23. - 15:41:37 8/10
Ennek a filmnek szerintem kurvajó az expozíciója. A kékes képivilág, a realista, remegõkamerás képsorok, a valószínüsíthetõen belõttségre asszociáló ködösség, és a Serpico-fizimiskájú Jason Patric karizmatikusságával mind nagyon hatásos, és azt is testközelbe hozza, hogy az erõszak, nem is hinnénk milyen könnyen befészkelheti magát életünkbe. Joe Carnahan elsõ rendezésében a zsaru zsánerre támaszkodott. A forgatókönyv ugyan kissé átlagos, és a csavar sem túlzottan nagy és ötletes, én így is egyedinek találtam az egész filmet. A csak néhány helyen fellelhetõ intimitás, szeretet és gondoskodás egyedül a fõhõs otthonában tapasztalható, ezzel hideg-rideg képet festve a világról. (A'la David Fincher:Hetedik)A film tulajdonképpen filmdráma is, ez a vonal azonban meglehetõsen diszkrét, ezzel általában jót téve a produkciónak, néhány helyen azonban pont e- miatt tûnik a film erõtlenebbnek, ami azért nem komoly hiba, tekintve a pallérozatlan rendezést. Ez útóbbi azért jó, mert egy ugyan már sokszor látott történetet mutat be, azt legalább új tálalásban, többet belevéve saját személyiségébõl. Ez szerintem egy elsõfilmes rendezõtõl pont megfelel. Végülis Carnahan nem Tarantino. (Õ ugyanezt csinálta a Kutyaszorítóban-ban, csak még sokkal egyedibben tette azt.) Segít neki a terhet cipelni a remek Jason Patric, és az eltékozolt tehetség, Ray Liotta. Ez utóbbira ugyan nem nehéz ráismerni, merõben más figura, mint amilyen lenni szokott, ha karakterisztikailag nem is, külsõleg mindenképpen. A rövid felbukkanások által nem igen tud kibontakozni a figurájával, az azonban látszik rajta, hogy szívét-lelkét bele adja karakterébe, az a kb. 15 kiló hízás sem véletlenül jött össze. Jó volt ennyi idõ után látni, hogy próbál visszakapaszkodni, mostanra ez azonban ismét megdõlni látszik. (Uwe Boll: A király nevében) Milyen kár érte. Jason Patric fõszereplõként elviszi a hátán a filmet, és kifejezetten azonosul, együtt lélegzik a tragikus hõs-szerû zsaruval, azonban érdekes megfigyelni, Ray Liotta mégis milyen könnyen felülkerekedik rajta, hiába a kevesebb játékidõ. Komolyan sajnálom a fickót. Dühödt üvöltözését nézni és hallgatni egyaránt élvezetes. A film tényleg kihagyható, engem azonban konkrétan csak 2 dolog zavart: DSz már megjegyezte, a flashbackek tényleg ordenárék egy picit, kissé irritáltak. A másik dolog, hogy az amúgy remek, ritkás vágások között volt 1-2 alkalom, amikor becsúszott ezek közé egy-két olyan is, ami halál béna. Ennél többet azonban nem tudok a film ellen felhozni, mert valóban színvonalas alkotás a zsaru-filmek között. 78%
10/10
Redfield 2007 márc. 12. - 01:33:50 10/10 Előzmény Newcastle United
Szerintem is! Az egyik legjobb zsarufilm. Realisztikájában, és lélektanában hatalmas! A képi világ, a játék, a bemutatás, mind nagyon, nagyon jó. Egy igazi krimi-thriller. Egy igazi, amit érdemes megnézni, és nem hiszem hogy nagyon kéne hasonlítgatni a kasszasikerekhez, mert dolog, hogy többet ki lehetett volna hozni, meg De Niro így, meg úgy... de ez azért kicsit más, a Heat-el is max erkölcsben érintik egymást. Szóval ez a film kötelezõ annak, aki egy komolyabb zsaru-filmre is kíváncsi. Mint pl: a Serpico is.
10/10
Dudvarek 2007 febr. 03. - 21:15:22 10/10
Mindenesetre van egy stílusod.
figo1908 2007 febr. 03. - 08:59:54
+figyelmesebben kéne olvasnod.Én azt írtam,hogy "hol van ez a nagy Robert de Niro-i alakításoktól"
Szerintem az "alakítások" szó többes számban van, tehát nem erre a filmre hanem általánosságban volt róla szó.
Úgyhogy nemtudom mirõl dumálsz????
figo1908 2007 febr. 03. - 08:54:45
Nekem te ne magyarázzál,végig néztem a filmet.
Robert de Niro-t csak azért említettem meg,hogy ezzel is azt bizonyítsam,hogy nagyon messze van ez a minõségi nagy filmektõl, amikben Pl. Robert De Nire szokott játszani,de említhetnék más színészt is.Pl:Al Pacino.
10/10
Dudvarek 2007 febr. 01. - 22:00:24 10/10
Húha, emlékeim szerint Robert De Niro nem játszik a filmben. Nem tudom, hogy jön ez ide.
Olyan, mintha nem láttad volna végig. Oak-kal pont hogy minden rendben volt, csak gyanús volt mindenkinek a film alatt. Minden egyes fejezetben módosul a történet, egyre gyanúsabb Oak, szóval nem csodálom, hogy ezt érezted. De a végét nézd meg mégegyszer :)
figo1908 2007 febr. 01. - 08:04:17 Előzmény amatõr
Hiába dicséritek ezt a filmet, mert szerintem is egy nagy csalódás volt, hol van ez a nagy Robert de Niro-i alakításoktól?! Magából a történetébõl többet és jobban kilehetett volna hozni, mivel a story nem rossz, viszont kidolgozatlan cselekmény, kidolgozatlan karakterek(talán Oaké nem volt rossz), értelmetlen képi vágások,plusz rossz magyar szinkron, stb jellemzi.
Egyszer meglehet nézni, de nem este 10-kor, annyit nem ér meg.
Valaki írta hogy a végéig nem találta ki a végkifejletett. Na akkor én elárulom, hogy én már ott tudtam hogy nincs minden rendben Oak nyomozóval amikor kirohant úgy a társára, hogy miért ment el kihallgatni a lelõtt rendõr feleségét.

Amúgy aki meg jó filmet akar látni Ray Liottától,az inkább nézze meg a Nagymenõket!
amatõr 2007 jan. 31. - 14:15:04
Szerintem is jó film, érdemes megnézni.
Én sem értem mi ez a nagy fikázós kirohanás, az ilyenre nem érdemes hallgatni, szóval nézzétek meg.
10/10
Dudvarek 2007 jan. 31. - 12:42:56 10/10
Érdekes, hogy vannak a filmrõl negatív vélemények is. Az én véleményem, hogy az egyik legjobb "zsarus" film. Hangulatában, képi világában, történetében mind kiváló. Szerintem kitalálhatatlan a vége, a színészek fantasztikusan reálisan játszanak. Igaz, hogy nincs benne golyózápor, de a realizmusa teszi izgalmassá.
ther 2006 júl. 15. - 21:38:38
leírás alapján tipikus rendõrös-bûnöszõs storynak látszik semmi extra, ugyhogy kössz ebbõl nem kérek.
Összes hozzászólás