Ne ölj!

Bakancslistához adom
Non uccidere
18 éven aluliak számára nem ajánlott olasz dráma, 100 perc, 2015

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Gloria Severinit a saját lakásában gyilkolják meg. A bűntény ideje alatt ott tartózkodott a húszéves fia, Stefano is, aki betegesen féltékeny tipus. Adott még egy volt-férj, Lorenzo, egy barátnő, Roberta, aki rájön, hogy férje a legjobb barátnőjével, az áldozattal csalja meg, és egy aggódó apa, Vittorio, aki mindenért az ex-férjet okolja. Mindenkinek volt oka elkövetni a gyilkosságot.

Évadok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
mabetty@freemail.hu szept. 22. 23:12:00 6/10
A zene a legjobb az egész sorozatban. Az első évad nagyon izgalmasnak indult, de egyre jobban ellaposodott. A második évadra már nem sok ötlet maradt. Remélem, Valéria családi szála a végére világossá válik, hogy mi is történt valójában. De lehet, hogy ez csak hiú remény.
10/10
törökbálint szept. 01. 20:27:05 10/10
A tegnapi részt akár Tarr Béla, vagy Fehér György is rendezhette volna.
10/10
törökbálint aug. 18. 14:29:47 10/10
Teljesen bevonz ennek a filmnek a hangulata. Szeretem a nyomozólányt is az egy szál szürke pulóverében és ócska farmerjában. Zseniális anélkül is, h kódokat kelljen megfejtenie minden egyes bűntény feltárásához. A cselekmény néhol lehet, túl kusza, ill nem mindig könnyű követni az eseményeket. És megint az anyja! Azt hittük, most már csak-csak megoldódik ez a szál is, de kiderült, h ez lesz a legszövevényesebb. Ami a film hangulatát illeti, valószinüleg egy tudatos rendezői koncepció, ami arra épül, h Torino egyike a mágia és okkultizmus európai központjainak a középkor óta,/Torino-Lyon-Prága/ és ez a sejtelmes, nyomasztó hangulat állítólag napnyugta után érzékelhető is, főként az érzékenyebb idegrendszerű emberek számára. /OFF: Régebben történt - egy addig makkegészséges, 18 éves ismerősöm Prágába utazott, és pár nap után skizofréniához hasonló roham tört ki rajta, ami a külsőségeket illette, de igazából az orvosok eléggé tanácstalanok voltak. Viszont szerencsére egy 8-10 napos kórházi kezelés után teljesen rendbe jött./
És akkor a film zenéjéről még nem is szóltam - szintén kitűnő, teljesen visszatükrözi ezt a bizonyos sejtelmességet.
kkanai aug. 05. 14:57:28
Úgy tűnik jön a 2. évad. Aug. 17-re jelzi a port. hu az 1. részt.
10/10
törökbálint júl. 28. 11:33:36 10/10
Az a jó benne, h az epizódok egymástól teljesen függetlenek /kivéve a főszerepló családi hátterét/,így bármikor bele lehet kapcsolódni. és a magánszálat is előbb-utóbb fel lehet göngyölíteni.
kkanai júl. 21. 22:16:48 Előzmény clarissacat
Ja-ja, megzavart, hogy a műsorújság 24/1. részként tüntette fel a következő heti részt. A 2. évad a RAI-on 24 x 50 percben ment. Remélhetőleg, azokat is látni fogjuk.
clarissacat júl. 21. 08:59:09 Előzmény kkanai
Ez még csak az első évad, ugyanis eredetileg 90 percesek az epizódok, csak valami "okoska" kettévagdosta. Gondolom azért, mert így a két rész közé is tudnak reklámot tenni. Más értelmes indokot nem látok erre az idiótaságra.
10/10
törökbálint jún. 30. 23:02:02 10/10
Ez örvendetes.

[És a családi dráma is részben megoldódott, legalábbis most már nincs oka gyűlölni az anyját sem. Bár lehet, h a teljes igazság pont olyan fájó lesz.poiler] Ide írd a spoileres tartalmat [/spoiler]
kkanai jún. 30. 22:06:37
Dicséretes, hogy leadják a 2. évadot is, ami elvileg újabb 24 részt jelent.
10/10
törökbálint jún. 25. 11:39:54 10/10
Helyesbítenem kell,sajnos csak a médiaklikkről lehet utólag letölteni, ami ráadásul eléggé akadozik is. Ezért jobb megoldás a Dunán, hétfőn, késő este megnézni /"Ne ölj"/ 2 epizódot adnak le, közvetlenül egymás után.
10/10
törökbálint jún. 25. 10:19:33 10/10
Nekem rendkivül tetszik ez a sorozat, az elejétől nézem. Izgalmas cselekmény, nagyszerű nyomozói munka, kiszámíthatatlan megoldások, vagyis a dramaturgia teljesen elkerüli a kliséket,drámával teli a nyomozónő családi élete is, hangulatában pedig , a szürkés-barnás képkockák miatt is, inkább a skandináv krimik atmoszféráját, mint az olasz filmeket idézi. Ehhez még a helyszín, Torino is hozzátesz. Hátránya, h túl későn vetítik /Duna/ viszont több helyről is letölthető /médiaklikk, sorozatbarát vagy junkie../
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu