Nelly és Arnaud úr

Bakancslistához adom
Nelly & Monsieur Arnaud
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia-olasz-német filmdráma, 102 perc, 1995

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Claude Sautet filmje két különböző korú ember legmélyebb érzéseit ábrázolja.
A fiatal és gyönyörű Nellynek számos problémával kell megküzdenie: elvesztette az állását, házassága pedig komoly válságba került. Amikor véletlenül megismerkedik a hetvenéves Arnaud úrral, az idős férfi elhatározza, hogy segít neki. Felajánlja Nellynek, hogy szerkessze meg az emlékiratait. A huszonöt eves nő számára ez egy ideális lehetőség, hogy megszabaduljon anyagi gondjaitól valamint, hogy elviselje végleges szakítását a férjével. Arnaud úr, akinek a felesége egy másik férfival Genfbe költözött, szintén magányos. Miközben az emlékiratokon dolgoznak fokozatosan megismerik egymást és hamarosan a kölcsönös érdeklődés szerelmi viszonnyá alakul. Egy napon Arnaud úr felesége úgy dönt, hogy visszatér a férjéhez. Ez annyit jelent, hogy minden megváltozik.

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • BAFTA-díj

    1997
    Legjobb nem angol nyelvű film jelölés: Alain Sarde

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Eszter.Sz 2020 okt. 31. - 21:42:10 5/10
Szeretem az európai filmeket, ezen belül a franciákat, szeretem a lassan építkező történeteket, az emberi kapcsolatok kibontakozását. De ez roppant unalmas, semmi mélysége és atya ég majdnem 2 óra! Teljesen indokolatlan! A szereplőket nézi az ember, de egyikhez sem tud közel kerülni. Érdektelen teljesen, hogy mit csinálnak. Van néhány jó mondat benne, de pont az a film amit ha nem nézünk meg, nem maradunk le semmiről.
Neerson 2006 aug. 30. - 11:37:21
Senki nem látta? Nekem közte van a legkedvesebb filmek között....