Nem vagyok boszorkány

Bakancslistához adom
I Am Not a Witch
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol-francia-német dráma, filmszatíra, 92 perc, 2017

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

A faluban történt banális félreértés miatt a kilenc éves Shulát egy vándor-boszorkánytáborba száműzik, ahol két választása marad: a boszorkányközösség tagjává válik, vagy kecskévé változik. Miközben Shula próbál megbékélni új környezetével, egy kormányhivatalnok szárnyai alá veszi, annak reményében, hogy hasznot húzzon kiszolgáltatottságából. A kislánynak kell eldöntenie, hogy elfogadja-e a neki szánt sorsot avagy inkább ellenszegül.

Egy újkori boszorkányüldözés történetét filmesítette meg a zambiai születésű elsőfilmes forgatókönyvíró-rendező, Rungano Nyoni. A film a cannes-i Directors Fortnight szekciójában debütált, majd a BAFTA-t és a Brit Függetlenfilmes díjat is bezsebelte. Az idei SCOPE100 online fesztivál is ezt a filmet jelölte meg, mint a hazai közönség számára legérdekesebb európai művet. A történet a babonák és a rituálék kötelékébe ragadt, kegyetlen társadalom képét vázolja fel szatirikus humorral. David Gallego operatőr az Oscar-díjra jelölt A kígyó ölelése után ismét költői látványvilágot teremt.
Bemutató dátuma: 2018. augusztus 16. Forgalmazó: magyarhangya

Stáblista:

Szereplők

Mr. Banda - the Government Official

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
chaplin 2018 aug. 15. - 13:27:57 10/10
Zseniális! Csodálatos operatőri bravúr, olyan képsorokkal, amik kitörölhetlen nyomot hagynak a nézőben.
Javaslom iskolai mozgókép-olvasásra! Az etikai kérdések miatt is remekül felhasználható!