Néró, a véreskezű zsarnok

Bakancslistához adom
Imperium: Nerone
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz-spanyol-angol történelmi film, 174 perc, 2004

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Róma, nem sokkal Krisztus keresztre feszítése után: Nero-nak már gyermekkorában menekülnie kell Rómából, amikor a nagybátyja, Caligula az édesanyjával együtt száműzi őket. A fiú egy rabszolgacsaládban nő fel, ahol a családfő megszeretteti vele a művészetet és az irodalmat. A császár halála után azonban újból találkozhat rég nem látott édesanyjával, s bátran visszatérhet a birodalomba. Amikor Agrippina-t, az anyját az új császár, Claudius feleségül veszi, az asszonynak egyetlen dolog lebeg csak a szeme előtt: fia minél hamarabb a Római Birodalom élére kerüljön. Ennek érdekében pedig álnok tettre vetemedik: megmérgezi Claudius császárt. Ám az asszony nem nézi jó szemmel, hogy fia egy rabszolgalányba, Acte-be szerelmes, ezért megöleti a lányt. Nero a történtek hatására lassan eszét veszti és tanítómestere, Seneca után az egész Római Birodalom ellen fordul.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Pickwick 2012 nov. 21. - 05:04:41 Előzmény mateftc
Köszi! ;)
mateftc 2012 nov. 15. - 12:28:18 Előzmény Pickwick
Ha még érdekel a film, akkor érdemes körülnézni a neten ugyanis néhány hete megjelent magyarul DVD-n és egy csomó helyen megvásárolható! :)
Pickwick 2010 dec. 28. - 23:00:38
Ja és ha valaki tudja honnan lehet letölteni, nagyon örülnék ha megírná!
Köszönöm.
Pickwick 2010 dec. 28. - 22:55:38 Előzmény Sátán_Követe
Szinte ugyanezt akartam írni. Szóról-szóra. :)
Én is pár éve láttam a tv-ben és az egész hozzászólással egyetértek, akár én is írhattam volna, mert pont ugyanezt gondolom.
10/10
Sátán_Követe 2010 jan. 22. - 00:59:37 10/10
Én még pár évvel ezelõtt láttam a filmet, amikor a tévében ment. Megmondom õszintén, lenyûgözött a film Hans Mathesont ekkor láttam elõször filmvásznon, azóta is nagy rajongója vagyok. Na itt aztán hatalmasat és hiteleset alakít igen fiatalon. Gyönyörû és keserédes a film, a végén elsírtam magam, egyszerûen olyan szomorú! Szóval nézzétek meg mert nagyon jó.