Nincs akadály

Bakancslistához adom
Overcomer
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai családi film, sportfilm, 119 perc, 2019

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
pihes 2023 jún. 03. - 14:29:26 6/10
Elég sok hasonlót láttam, így sok újat már nem adott HAT/TÍZ
10/10
nano 2021 máj. 02. - 14:09:52 10/10
7/10
Nótárius 2020 dec. 11. - 02:13:08 7/10
Amikor egy amerikai kisváros legnagyobb gyártóüzeme leáll, és ezért sok családnak el kell költöznie, a helyi középiskola ígéretes kosárlabdacsapata is ellehetetlenül. Ekként a tanáruk és edzőjük is váltásra kényszerül. Az iskola-igazgató erősen pénzügyi szükségszerűségű rábeszélésére nagynehezen rááll, hogy terepfutó csapatot szervez. Ennek csak két, nem lényegtelen nehézsége van. Egyrészt nincs semmi előzetes ismerete a terepfutásról; másrészt csak egy problémás, a szüleit korán elvesztett, asztmás lány jelentkezik az edzésre, akit 15 éve a nagymamája nevel.

A film cselekményének, érzelmi kapcsolati viszonyainak és emberségüzenetű gondolatiságának kibontása közben, számomra kizökkentő váratlansággal váltott át egy minden lelki történést eluralóan előtérbe tolt, bármire választ és megoldást jelenthető, didaktikusan vallási alapú megközelítésbe. Ám mindezt természetesen, az ebbéli más irányultságom ellenére is, érdeklődő nyitottsággal tiszteletben tartva fogadtam. Hiszen hogyan is jöhetnék én ahhoz, hogy a másoknak sokat jelentő igaz hitbéliséget (!) kételyemmel felhőzzem.

Mindemellett a film az általam

szinte biztosra vehető hepiend reményében

hangulatfüggően, általában kedvelt amerikai sportos filmek ismerős otthonosságú sablonjaira épülve is tartogat annyi emberséget próbára tevő ellentmondást, átélhető izgalmat és emelkedettséget, valamint váratlanságot, hogy kb. egyszer mindenképp megérte megnéznem.

A terepfutó-edző nagyon megfelelő szerep volt Alex Kendrick ( színész, rendező, producer) számára, mert mind a hat gyermeke nyert terepfutó versenyt; akik közül többen a filmben is futnak.