Nirvána

Bakancslistához adom
Nirvana
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-olasz-francia-angol sci-fi, 96 perc, 1997

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Három nappal 2005 karácsonya előtt Jimi, a sikeres videojáték-fejlesztő egyedül bámulja a hóesést, barátnője egy éve eltűnt. Három nap múlva kerül a boltokba az általa fejlesztett "Nirvana" játék, amelyet vírus támad meg az utolsó pillanatban. Solo, a virtuális hős tudattal is rendelkezik, könyörög Jiminek, hogy szabadítsa meg a rémálomtól és törölje le a játékot. Mi más is lehet a legnagyobb szabadság, mint megsemmisíteni saját alkotásunkat egy pillanat alatt? Ám a cég bebiztosította magát: őriz egy eredeti példányt. Nem marad más, mint betörni a rendszerbe: Joystick, a műszemű angyal és Naima, a mesterséges memóriájú nő segítségével.Meghökkentő formatervezés, a virtuális valóság jövőképe és főleg Giorgio Armani ruhái teszik izgalmassá az olasz mozi egyik kultuszfilmjét.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
cellasto 2014 ápr. 23. - 17:50:39
jó,hogy felhoztad ezt a topicot.
nagyon-nagyon régen láttam ezt a filmet,ideje újranézni :)
8/10
Optimus Prime 2006 2011 jún. 01. - 18:56:45 8/10
Már 10 éve is lehet, amikor az HBO-n láttam. Nem igazán tetszett. Már évek óta megvan DVD-n, de azt hiszem tegnap néztem meg elõször. Meglepett, hogy most mennyire tetszett. Habár a felvázolt világkép szörnyû, az egész multikulturális társadalom leginkább a Blade Runneréhez hasonlít, ugyan akkor Existenz-re is hajaz. Habár utóbbi, csak úgy mint az említett filmek késõbb készültek. Némiképp kicsit humoros is, fõleg Solo élete/játéka, ahogy szegényt többször megölik ugyan úgy, õ meg próbál értelmet verni a többiek fejébe, sajnos sikertelenül. Meg Jimi-Joystick páros is jól alakít. A sztori sem rossz, bár ne mindig érezni min van a hangsúly: a virtuális valóság,a játékok, elveszett szerelmünk keresése vagy az élet értelme? A vége még inkább zavaros vagy értelmetlen, de Jim életét megismerve el kell fogadunk a szomorú tényt.
Szerintem is egy kultfilm. Egyedi zenével és hangulattal. Inkább ínyenceknek és Lambert rajongóknak. :)

13. emelet, még ehhez tudnám hasonlítani.
9/10
Ayrton Corvus 2010 máj. 14. - 17:31:15 9/10 Előzmény zsoltix
Hogy jön ide a Mátrix meg az A.I. Ez a film 96-ban készült és 97 elején jött ki, a matrica még tervbe se volt. Egy igazi olasz kult film. Lambert és olasz sztárok. Én is annak idején tv-be láttam, majd 2006-ba megvettem dvd-n 600 forintért, és megvoltam lepõdve milyen jó minõség. Amikor Solo kéri, hogy törölje ki a játékból Jimmy, és meredten belenéz a kamerába, az valahogy engem emocionálisan nagyon meghatott.
zsoltix 2009 szept. 12. - 23:51:29
Talàn nèmileg hasonlatos a Màtrix- szèriàhoz, de szerintem inkàbb a Spielberg fèle AI-ra hasonlìt.
zsoltix 2009 szept. 12. - 23:34:22
A teszkòban màr règòta van ez a film az ömlesztett dvd-k közt, ma megvettem:) Tèvèn làttam màr pàr ève, nekem tetszett. Nem egy nagy mozisiker, az igaz, de nem is egy zs-kategòriàs film.
Dr.Genya 2008 dec. 06. - 11:42:16
Adhatnák 20.00-tól.Megérdemelné ez a kult film.
Redfield 2008 jún. 23. - 15:37:04 Előzmény NovEmber
Itt-ott szörnyen B-kategóriás feelingje van, és izgalmasnak sem mondanám. A sztori bár jó, a kivitelezés lehetett volna mégjobb, pl.: Cronenberg kezei közt, és hát lássuk be, eléggé biztosra akartak menni az alapforumlával, hogy: a computer-buzikat is menõvé lehet tenni, elég, ha õk a lázadók a rendszer ellen egy sci-fi-ben. De nem ócsárlom, mert összességében egyszer simán meg lehet nézni (akár csak a Vad Vágyak esetében, erõltetett kuszaságot érzek, csak ez itt még ál-filozofálgatással is társul). Pozitívumnak azt tudom felhozni, hogy volt egy hatása, ami a végére lassan kijött, egy erõs hatása, ami sokkal erõsebb is lehetett volna, ha mélyebben nyúlnak a témához, és nem lenne ilyen klisés. (és tudom, hogy régi filmrõl van szó, és nem túl sok elõdje lehetett, de akkor is klisés)
10/10
NovEmber 2007 aug. 07. - 14:44:20 10/10
A Mátrix második részét nézve dejavu érzésem támadt, hogy én ilyesmit már láttam valahol. Azt is tudtam egybõl, hogy hol. A Nirvana nem véletlenül volt kultuszfilm.