Noddy

Bakancslistához adom
kanadai rajzfilm sorozat, 1999

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Noddy, a fabábu kisfiú a varázslatos és színekben pompázó Játékországban él. Ebben a mesés országban a játékok életre kelnek, és az élet soha sem unalmas. A kék csörgősipkás kisfiú taxisofőrként keresi a kenyerét: Játékország lakóit fuvarozza sárga-piros kocsijával. Bár Noddy jóravaló és becsületes kisfiú, mégis gyakran keveredik slamasztikába. A kalandok félreértésekből adódnak, de az is megesik, hogy Játékország lakói tréfálják meg Noddy barátunkat. Ha Noddy bajba jut legjobb barátjához, Nagy-Fülhöz fordul. A százéves fehér szakállú törpe, Nagy-Fül mindig mosolyog, jókedve törhetetlen, tanácsai pedig Noddy segítségére vannak. Noddy hibáiból és balfogásaiból sokat tanulhatnak az iskola előtt álló gyerekek. Az élet olyan fontos dolgairól szólnak a mesék, mint a türelem, a felelősség, a csapatmunka, tisztelet vagy éppen a bizalom.

Napjainkban Noddy az egyik legnépszerűbb mesefigura Angliában. Generációk nőttek fel Enid Blyton varázslatos Noddy-történetein. Az első mesekönyvet, melynek főszereplője Noddy volt, 1949-ben adták ki. A művészi igényű illusztrációkat a holland Harmsen van der Beek készítette.
A könyv rögtön a megjelenése után hatalmas sikert aratott, és rövid idő alatt minden gyerekes család beszerezte a Noddy-mesekönyvet.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu