Nővérem, nővérem

Bakancslistához adom
Sister My Sister
angol filmdráma, 102 perc, 1994

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Christine cselédlányként dolgozik a gazdag özvegyasszonynál a francia kisvárosban. Madame Danzard egyedül él a lányával, akit még mindig gyerekként kezel. Emellett folyton a szolgálót ugráltatja. Christine beajánlja a testvérét, Leiát is. Amikor megérkezik a házba, tovább fajul "úr és szolga" beteges viszonya. A szörnyű játékba az úrnő lánya is bekapcsolódik. A Madame minden hibáért Christine-t bűnteti, a lánya pedig a félénk Leiát piszkálja. Az elfojtott indulatok felszínre törnek. Igaz történet alapján.

Stáblista:

Szereplők

Madame Danzard
Isabelle Danzard

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Cordelia 2014 máj. 25. - 20:14:33 Előzmény minerva9
csodaszép film, rettenetes történet :)
a hozzászólások vagy a tartalom alapján biztos nem néztem volna meg. emlékszem, ment a mozikban és valahogy nem szúrt szemet.
a napokban kétszer is megnéztem, nagyon tetszett, az utolsó filmkockák ellenére is. megható volt a testvéri szeretet átalakulása, az úrnõ és a kisasszony sekélyes élete.
10/10
Moncika 2013 nov. 15. - 12:49:12 10/10 Előzmény minerva9
Nagyon felkavaró, megindító film, csodás színészi játékokkal, mély tartalommal.

SPOILER

A testvérek közötti testi kapcsolatot a szeretet, összetartozás kifejezéseként értelmezem. A filmben fény derül a hányattatott gyermekkorukra, hogy az idõsebbik lányt az anyja elutasította, és csak a húgától kapott szeretetet egész életében. A fiatalabb lányt talán szerette az anyja, de ugyanúgy kihasználta (fizetését elkérte), mint a másikat. Ez a szeretetéhség vitte bele õket a szexuális kapcsolatba, így tudták (primitiv módon, talán fel sem fogva, hogy ez vérfertõzés) csak kifejezni egymáshoz tartozásukat, szeretetüket.
A végén pedig az idõsebb lányt, aki számára a húga volt az egyetlen ember, akit szeretett és aki viszont szerette, az elszakadástól való rettegése vitte bele a gyilkosságba.

SPOILER VÉGE
7/10
minerva9 2009 júl. 27. - 13:46:39 7/10
A történet megtörtént eseten alapul.Két lány (testvérpár) áll egy francia hölgy alkalmazásában.A nõ parancsoló típus, mellette lánya élete is pokollá változik.Négy nõ él együtt bezárva a házban,ahol immár pattanásig feszült a légkör.Minél tovább él ez a négy nõ összezárva,az indulatok annál magasabbra csapnak – a felszín alatt.A történet a két lány szerelme és a délutáni teázások horrorja közt ingadozik.A másik szál a két lány egymásrautaltsága az élet minden területén; ez és az összezártság szexuális kapcsolatba kergeti õket.A két végtelenül kiszolgáltatott testvér egymás simogató közelségében keres megnyugvást.A két nõvér között szerelem szövõdik.A megaláztatások egyre súlyosabbak..Nancy Meckler filmje megtörtént bûnesetet dolgoz fel,egy brutális kettõs gyilkosságot,amely 1932-ben esett meg egy francia kisvárosban.Két cselédlány – nõvér és húg – lemészárolja úrnõjét és kisasszonyát.
offtopic
Hilaryfan17 2009 márc. 18. - 20:20:31 Előzmény drienn
esetleg megvan ez neked????? Érdekelne ez a film!!!!
10/10
drienn 2006 okt. 30. - 20:38:24 10/10
Az elsõ mûvészfilmem volt, amit pont a nõvéremmel láttam (elég groteszk, de így volt) :)) Szerintem nagy mûalkotás, és ami a legfontosabb, hogy abszolút hûen tükrözi az akkori cselédsorsot (l. Kosztolányi: Édes Anna)