Olasz meló

Bakancslistához adom
magyar ismeretterjesztő filmsorozat, 2009

Értékelés:

43 szavazatból
Szerinted?

A TV Paprika új vállalkozásában olasz gasztro-kalandozásra indul. Itália kulináris szempontból legérdekesebb helyszíneit ízig-vérig helyi "szakértőkkel" járjuk körbe! A TV Paprika új sorozatának házigazdái Csiszár Jenő, a magyar média fenegyereke és Arena Alessandro, alias Sandro, a nemzetközileg elismert séf. Sandro mindent tud, amit az olasz konyháról tudni lehet: trükköket, fortélyokat, hagyományt és a legújabb trendeket. Ismer minden alapanyagot, és a bennfentesek magabiztosságával mozog piacon, konyhában, tésztagyárban és vagy éppen egy tengerparti sólepárló üzemben.
Sandro éppen Olaszországba indul egy nívós szakmai elismerés, az Arany Disznó-díj átvételére. Az útra elkíséri barátja, Csiszár Jenő, a népszerű televíziós műsorvezető. Sorra látogatják azokat az érdekes városokat, falvakat, ahol a legjobb minőségű alapanyagok találhatók az olasz szakács szerint. Természetesen minden epizódban elkészül egy-két autentikus étel a bemutatott alapanyagokból, ilyenek például a pácolt sonka, a radicchio, az olívabogyó vagy a szarvasgomba. Aztán már sietnek is tovább, hiszen Sandronak oda kell érnie a díjátadóra.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
vino-et-veritas 2017 febr. 01. - 09:28:01
OFF

Azelõtt meghajlok.
"Poliészternek" meg "omnipotensnek" manapság nem egyszerû lenni....

Pedig az a mûsor lehetett volna akár jó is (az elején még jött valami), de nem így...
vino-et-veritas 2017 febr. 01. - 08:34:15
Csiszár az "apukámos" idõben nagyonis hallgatható, friss újszerû, formabontó volt, csak a média késõbb kezdte bedarálni.
Az egyik mélypont a "nemzeti" vetélkedõ volt, de a Heti hetes sem a "munkássága" fénypontja...
"Az olasz meló"-ban nagyjából magát hozta.
Azért az a jó, ha a suszter marad a kaptafánál...

OFF

Na, ezért kell óvatosnak lenni, mert ugye a "hegedûvonótól", a "kácsavéren, a "mócokon" át a "tót atyafiakig" sokféle "vérfrissítés" lehetett...

Amúgy az ilyenfajta kinevezés a "média világából" a közelebbi múltban is volt, csak két példa, Pálffy István és Horváth János....
vino-et-veritas 2017 febr. 01. - 07:09:50
Az "Apukám.." után szép lassan betagozódott a magyar "rögvalóságba"...

OFF

Az "énekmondók", "jongleur-ök", stb. pedig mindig lelkesen tapsolnak...
Vigyázat! Mindenki családfáján lehetnek "szürke foltok"...
vino-et-veritas 2017 jan. 31. - 20:55:20
Pontosan.
vino-et-veritas 2017 jan. 31. - 19:56:16
OFF

Nem bántsuk már az új "fõkonzul urat".
A párt láthatóan nem feledkezik meg "elvtársairól"...
9/10
terranova56 2014 júl. 30. - 10:55:04 9/10
Én nagyon nem szeretem "apukámat", de ez a mûsora jól sikerült
10/10
moniberci 2010 aug. 06. - 06:13:38 10/10
nagyon tetszik a mûsor. Jól kiválasztott ételek és helyszínek. A zene nagyon olasz! Jenõ és Alessandro telitalálat. Kár, hogy csak félóra. Végre nem egy hagyományos fõzõmûsor. Miért nem kapható dvd-n? Gratulálok a film készítõinek
offtopic
mmatok 2010 márc. 28. - 22:06:16
A sorozat telitalálat. Ízeiben, színeiben, hangjaiban elhozzák Itáliát a képernyõre – arra a fél órára. Az Alpoktól Szicíliáig, a csizma fejének tengerbe szakadó partjáig ínyenc ízutazásra társulhatunk. Gyönyörû felvillanó tájak, városok, piacterek, vidéki vendéglõk, ahova betérhetünk a helyi olasz fogásokra a mesteri szakács – Alessandro Arena - által. Hiteles a gitár húros tészta, a nápolyi pizza, ami gagyi feltétek nélkül jó, a kecske, a birka, a languszta és a többiek, a szarvasgombás szélesmetélt, Róma környéki paradicsom szószos tészta, szárított, füstölt, fûszeres karaj, legényfogó sütemény, Campagna-i tenger gyümölcsei. Mindent jellegzetes, jó nyersanyagból. Oliva olaj, fokhagyma, fehérbor, bazsalikom, petrezselyem, Sandro szerint. (magyarhangja Sportcsarnok Sándor) Ilyen egyszerû lenne, vagy mégis hiányzik hozzá valami? Valószínû, a körítés. A napfény, a tenger, a kavicsos part, a hegyek, a száraz, könnyû fehérbor, amitõl az, ami. Nekik elhisszük, megmutatták a helyszínen. Sandro tudja, mit és hogyan. Fõleg a fõzést. Õ, az olasz macsó, kalapjában és nyáron fázós feltûrt gallérjával. Kigyúrt karizmai valószínûleg nemcsak a tésztagyúrásra edzettek. Mellette Csiszár Jenõ csak „kuktácska” lehet, de õ nem is akart több lenni és õt nem is azért szeretjük. Összehozta nekünk kis Itáliát, hozta az ötletet és megfõzte nekünk olasz hont. Háttérben a 60-as 70-es évek kicsit avitt, bár kedvelt, pergõ olasz dalaival. Elvitt bennünk szép tájakra, ettünk, ittunk, s reméljük, az út folytatódik. Vagy mi magunk próbálkozunk, eredetiben. Katerina
9/10
mrteddy 2010 márc. 27. - 19:14:35 9/10 Előzmény QWERTASDF
nagy kár, hogy csipszar jenõvel lett megcsinálva, de még õt is elbírta a mûsor.
QWERTASDF 2009 okt. 30. - 21:06:22
Nekem tetszik, bár Csiszár tényleg nagyon gáz... Ami viszont tetszik, hogy érdekesek az ételek, ill., legfõképpen, hogy minden részben megízlelhetek egy falatnyit Olaszországból. Ezen felbuzdulva kérdezném, hogy nem ismer vki. Olaszországgal, ill. a Világ különbözõ országaival foglalkozó ismeretterjesztõ filmet/sorozatot? Lehet Nat-geo-s, vagy akármilyen... Érdekel az ilyesmi.
zli 2009 okt. 06. - 14:35:18
Egész színes mûsor, jó ételekkel. Csiszár Jenõ viszont elképesztõ, hogy mennyire nem tud narrálni. Mondatainak második felét sosem lehet érteni, úgy leviszi a hangját.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu