Oltári csajok

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar telenovella, 2017

Értékelés:

140 szavazatból
Szerinted?

Az Oltári csajok Budapesten játszódó, mai ihletésű romantikus telenovella amiben az Erdész nővérek, három fiatal lány a boldogságot, a sikert és a szerelmet keresi. A három, vidékről a fővárosba költözött lány kalandjai és egy mesés esküvő lehetősége adja a történet gerincét. Angéla, Hajnal és Piros gazdag nagynénje jóvoltából a lányok egyikére mesés hozomány is vár. Ám rögtön az első epizódban olyan váratlan esemény történik, ami teljesen felforgatja az egész család életét.

Az Erdész család középső lánya, Hajnal eljegyzésre készül. A barátság vagy szerelem az erősebb? Hol van a határa a testvéri rivalizálásnak? Meddig őrizhető meg egy súlyos titok a család elől? Létezik-e utolsó utáni esély is a boldogságra? Az eljegyzést követő másnapon a nagynéni egy levelet hagy hátra. Vajon mit rejthet a levél?

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Ordító egér aug. 25. 09:13:54 Előzmény janderka
Hát ha senki más nem akarja kommentálni az észrevételeimet, akkor én ennek a fórumnak búcsút mondok. Ám a jövő hét végén debütáló Jófiúkról el fogom mondani a minden bizonnyal lesújtó véleményemet, akárcsak a DÖ-ről. Hogy még egy pozitívumot mondjak az OCs-ról: Annyira működött benne a dramaturgia, hogy Márkot eleve halálra szánták. A bevezető, vagy legkésőbb az 1. részben a látszólag szende Hajni megátkozza ex-vőlegényét, égjen a pokol tüzében. A végtére is szánalmas kis nőcsábász és gagyizene-gyáros bizony így végzi; igaz, ekkorra már jó ember lett, aki életmentő szándékkal hatolt be az égő helyiségbe így mindenki igazságtalannak érzi a büntetését. Legkésőbb Tünde néni újabb felbukkanásakor számítani lehetett rá, hogy ennek a történetnek nem lesz jó vége. (A vallás és valláspótlékok - jóslás, de az "alternatív" gyógyászatban bizakodó beteg-önsegélyező szekta - elemzése az OCs-ban külön hsz-t igényelne, amit szívesen meghagyok másoknak.) :ODDD
janderka aug. 24. 22:52:25 Előzmény Ordító egér
Hát igen...
Ordító egér aug. 24. 15:32:59 Előzmény janderka
Márk hősi halála felmagasztaló hatású, viszont a megoldása, különös tekintettel az időugrásokra és csakúgy mellesleg történt közlésére nagyon sutára sikeredett. A befejező rész sokkal jobb lett volna, ha a kórteremből lógó orral távozó orvosok láttán Angéla összeomlik, ezután következik, akár szakaszosan váltogatva, a két fiatalabb nővér története, majd az esküvő, legvégül a Noémival közös jelenet. Hajni és Jancsi esküvőjének mindössze 2 hónappal későbbi megrendezését az indokolta, hogy Angélán még ne lehessen látni a terhességét, amit ekkor csak az anyja tud (Béla meg érdekes módon tartja a száját, mert nyilvánvalóan rá kellett jönnie, hiszen nagyon ravasz és okos ember ő Zugügyvédsége.) Ami a lezáratlan szálakat illeti, Noémi gyámja a nagyapja lesz, aki belátja, hogy ennek a kislánynak anyára van szüksége, amely funkcióra az erkölcsileg megtisztult Angéla nagyon is alkalmas, különösen hogy kistestvér érkezése van a láthatáron, így Bianca sorsa közömbös. A lovarda üzletmenetének hirtelen jobbra fordulása, a kastélypanzióban rejlő biznisz egyszerre dramaturgiai hiba és dajkamesébe való elem. El nem sütött pisztolyként továbbra is ott marad a 4. lány, különösen hogy a Bélát* eleve ki nem állható Angéla ingujja alatt aduász rejlik: Simán be tudná bizonyítani a periratok útján, hogy Szabó Viki Béla (hamis) tanúja volt, nem pedig a magándetektívvel összejátszó szélhámosnő, aki nagyon is saját segítőkészségének áldozata. Megmagyarázatlanul maradt, hogyan lett Szilvia prosti, Pétertől elszakadva, aki akár a szüleivel is dacolva kitartott volna az akkor még nagyon is védtelen szerelme mellett. Karolának, aki akár valósan, akár hipochondriától vezérelve a halál torkában állt, kutya kötelessége lett volna közölnie egyetlen fiacskájával, ki is (volt) az apja. Egyébként Molnár doktor eltüntetése is hiba, hiszen ha olyan jó orvos, csak látja, hogy Karolát rémes fogfájás gyötri, az elhanyagolt fogbetegség pedig az egész szervezetre végzetes hatással lehet. Ám az önzetlen orvos a "csodaszer" leleplezésével úgy eltűnt, akár Kossuth Lajos a ködben. A Tükröm tulajdonviszonyai Manfréd kiírásával teljesen zavarossá váltak. Jó, kiszállt a bizniszből, miután Márk leleplezte, hogy bigámista(jelölt), ekkor egyetlen mondattal lehetett volna arra utalni, hogy Szilviának adta el az üzletrészét, elvégre Angéla szakmai ügyességének köszönhetően akkor még jól ment a bolt. Szilvia, aki feltehetően nem tudta, miért szakított Angéla a törpivel, az "ellenségem ellensége a barátom" alapon akár Manfrédhez is fordulhatott volna (anyagi )segítségért . Persze nem ragaszkodott volna ehhez az ötletéhez, ha Manfréd beismeri neki, miért rúgta ki a Végzet Démona. Ráadásul Szilvia könnyen megtehette volna, hogy megmenti a szalonját, ha lefekszik Kristóffal, aki ugyan nem egy Adonisz, de nyilván különb és ápoltabb azoknál a kétes alakokkal, akik anno fizettek Szilvia bájaiért.
*Végül még egyszer Béla. A zugügyvédek gyöngye ugyebár még a gimnáziumból ismerte Erdész Gábort. Miután az utóbbi összejött Ildikóval, Bélánk félre állt és türelmesen várt arra, hátha eljön még az ő ideje, így nem nősült meg (legfeljebb alkalmi kapcsolatokkal könnyített a helyzetén). Viszont ha Ildikó már 16 évesen teherbe esett, akkor Gábor sem lehetett sokkal idősebb a legelső leány születésekor! Gábor pedig simán elmondhatta volna, milyen kegyetlen lépésre kényszerült Ildikóval együtt. Hirtelen ezek a bakik/következetlenségek jutottak eszembe, most azonban dolgom van. :O)))
janderka aug. 24. 13:33:56 Előzmény Ordító egér
Az O.Cs. topik ott pörgött jobban, a D.Ö. pedig valahogy itt. Pedig ugyanazzal a regisztrációval lehetne használni mindkét felületet.


Nekem anno nem csak Márk meghalasztásával volt bajom (azzal is persze), hanem annak sutaságával is. Az utána következő fajsúlytalan időugrással. És a sztori főbb érzelmi és gyakorlati szálainak lezáratlanságaival.
Ordító egér aug. 24. 13:16:44 Előzmény janderka
Hát sikeresebb lett, mint ez, ugyanakkor a jelen portál DÖ-fóruma magasan 5000 felett van. (Az Indexet nem néztem meg.) Csak egy-egy példa sorozathősök meghalasztására: Idehaza a Szabó család hőskorában Tibor meghalasztása keltett hullámokat, ill. hadd utaljak a jelen fórum tárgyánál vagy a Szabó családnál eleve nagyobb közönségre, hatalmas költségvetéssel készült Trónok harcára. :ODDD
janderka aug. 24. 12:49:00 Előzmény Ordító egér
Tényleeeeg, azt én nyitottam hiánypótlásként. Már el is feledtem. :)
Ordító egér aug. 23. 09:54:42 Előzmény janderka
Beleolvastam az Indexen indított fórumodba. ;o) Persze nem olvastam el az összesen kb. 1500 hsz. mindegyikét, csak az első és utolsó 100-at. Természetes, hogy jó néhány hozzászóló ugyanazt kifogásolta, amit én (4., helyesebben legelső Erdész-lány, Béla intrikái, felesleges konfliktusok/sértődések), ugyanakkor legalábbis a 200 hsz. egyikében sem volt szó Jancsika "fejvadászi" tevékenységének szupergagyi voltáról, én pedig megfeledkeztem Bianca végtére is függőben sorsáról. Nagyon kifogásolták Márk halálát, amellyel kapcsolatban legfeljebb annyit tudok hozzátenni, hogy az ilyen tragikus befejezés, ill. ennél hosszabb sorozatokban valamelyik főszereplő meghalasztással történő kiírása mindig nagy hullámokat kelt a közönség soraiban. :O)))
Ordító egér aug. 22. 09:50:24 Előzmény janderka
Ahhoz képest, ahogyan ledorongolták egyes orgánumok ezt a smoncát, nem is rossz. Egy-két évadot még megérhetett volna, de nyilván előre így szerződtek, ráadásul eleve az RTL II-re szánták, ami afféle műsortemetőnek, esetünkben eleve hátrányos helyszínnek tekinthető.
janderka aug. 22. 00:10:28
Fú de szééép zanza. Sophoklész az O.Cs. stábjához képest ipari tanuló! :)
Ordító egér aug. 21. 10:14:59 Előzmény janderka
Mivel bő egy hónap alatt nyomtam le a teljes sorozatot, nagyon gyorsan gyülemlett fel bennem ez a megannyi észrevétel, amely a BK időarányos részére vetítve tkp. nem is sok. Egy olyan klasszikus, mint a Klinika is állandóan nyáron játszódott (talán valamelyik utórészben volt csak benne tél), hiszen az alapvetően színházi munkára szerződő európai színészek képtelenek egész évben tévésorozatokat forgatni. Viszont ismétlem: Ennél sokkal ostobább és szemetebb sztorifolyamok is kerültek a képernyőre. Az Ocs minden hibája ellenére erkölcsi tanúsággal szolgál: A léha szépfiú előbb felelősségteljes apává válik, igaz, kényszerből és nem mindennapi szilárdságról tesz tanúbizonyságot szigorúan drogellenes felfogásával (Igaz, egy ilyen apa, majd nagybácsi mellett nehezen kábszerezhetne!), majd a szó szoros értelmében hősi halált hal. Az intrikus Angéla irdatlan pofont kap a sorstól, de a zárórészben immár megszelídülve látjuk viszont, új életet magában hordozva, így a jövőben talán rámosolyog a szerencse is. A legtöbb szereplő katarzisa és az erkölcsi tanulság emeli ki az ostoba szappanoperák végeláthatatlan sorából.
janderka aug. 20. 19:18:54 Előzmény Ordító egér
Érdekes volt ilyen lelkes hosszászólásfolyamot olvasni erről az elvirágzott egyszernézhető sorozatról. Hát igen... Tele volt következetlenséggel. Irrealitással. Logikátlansággal. Bakival? Hmmm... Hacsak nem, hogy elkészült. :)
Ordító egér aug. 20. 18:50:22
Jó, tudom, hogy minden szakoktatás alja munkával kezdődik, ám Hajni párizsi tanulmányútján csak a kávéfőzést és felszolgálást láttuk. Ha csak ebből áll a hiperszuper chef-iskola, akkor kár volt oda mennie.
Ordító egér aug. 20. 18:47:52
Dramaturgiai bakik: A sztori valamikor májusban kezdődik, közben strandszezon, majd újra iskolaév, ezt a felvett kiskabátok is jelzik. Ugyanakkor a legvégén nincs ősz, ha pedig 3 hónap telt el a végkifejlet, a Tükröm égése stb. óta, téli esküvőt kellene rendezni, ehelyett tavasz van. A sorozatban rendszeresen szereplő 4 lakás (Angéla és húgai, Karola-Jani, Márkék, valamint Kornél odúja) egyikében sem ismert a kaputelefon. Ha valakinek nincs az adott lakáshoz kulcsa, akkor a kapuhoz sincs, de ha ismeri a kaput nyitó kódot, akkor annak a lakásban is szólnia kellene. Ehelyett mindenki néz, akár Rozi a moziban, amikor csengetnek. Nem derül ki, hol lakik Márk az Erdész lányokhoz és Hegyiékhez képest. (A valóságban az előbbi a Benczúr utcában, utóbbiak a Horváth Mihály tér- Tavaszmező utca sarkán álló házban, ami nem 20 méterre van egymástól.) Hőseink mégis pillanatok alatt a másik házban teremnek, feltehetően varázsszőnyegen közlekedve a pesti dugókban. A 3 lány munkahelye elvben szigorúan kötött időben üzemel, ilyenkor ott kell lenni. Jó, a szalonban reggeli és délutáni műszak van, Angéla beosztása ezt követi, így Szilvia rabigájában is viszonylag sok mindent tud a szalonon kívül nyitvatartási időben csinálni. Hajni esetében elnézhető, hogy a reggeli roham után felmegy a házban levő lakásba, ill. az ebéd jelentette csúcsot követően is kipiheni magát. Ám Lehel virágboltját tulaj és alkalmazott gyakorlatilag úri jókedve szerint hagyja el, ráadásul itt majdnem a legvégéig csak Lili állít be vevőként. (A csókolózó páros/a virágcserép kávéval való leöntése, valamint a véletlenül benéző tetováló külön elemzést igényelnének.) A statisztákat telefonos megrendelésekkel pótolják. Nem világos, elkerüli-e a lovarda a csődöt, hiszen Béla éppen a kastélyra felveendő jelzáloggal akarja megmenteni a Lehel virágboltjához hasonló realitással üzemelő lovardát, majd a végén szó sincs a kastély jelzáloggal való megterheléséről vagy eladásáról. Mivel Béla a záró részben egy szót sem ejt a lovardáról, csakis csoda következhetett be a bértartás vagy a versenylótartás következtében. A János & Hajni által üzemeltetendő kastélypanzió reális voltára hadd ne térjek ki. Az előre lekötött 101 részt ugyanakkor ki kellet tölteni valamivel. Ilyen a megannyi felesleges összeveszés/konfliktus, Hajni 2. kiborulása a Márk-Angéla liezon komolyra fordulásakor, Márk és Jancsika összeveszése ugyanennek ürügyén, de a Piros-Kornél kapcsolat megannyi hullámvölgye. Röviden: Itt a kevesebb több lett volna. Sokkal több rejlett az örökbe adott 4., valójában legelső lány történetében. Béla sarokba szorítva zsarolta meg egykori hamis tanúját, sőt azt is sikerült elhitetnie Ildikóval és a 3 lánnyal, hogy Viki közönséges csaló volt. Az is eléggé életszerűtlen, hogy ez a konfliktus csak úgy elcsitult, illetve hogy Kálmán nem tudta volna a 4. lánytestvér személyazonosságát felderíteni. Óriási dramaturgiai baki a sorozat egyik legszínesebb és legszórakoztatóbb karakterének, Manfrédnak kurtán-furcsán történt katapultálása. Nem világos, hogy tudta Manfréd egyszerre Lángnak és Szalainak kiadni magát, miután az üzleti életben valós iratokkal kell igazolnia a személyazonosságát. Ha a felesége Szalaiként ismeri, akkor minimum egy hamis okmánysorozattal is rendelkeznie kellett. Ráadásul ezzel a külsővel igen nehéz kettős életet élni. Nagy ziccer maradt ki a 2 áspiskígyó, Szilvia és Lili összefogásának elhagyásával, noha a történet elején Lili bemegy a Tükröm, tükrömbe, ahol csekély 80 000 Ft-ot hagy hátra. Kornél ugyanakkor hasznosíthatná a tökéletesített WC-t még a Pirossal történt "végső" szakítása után is. Egy alapvetően intelligens embernek meg nem jut eszébe, hogy a szakítás Lili diadala, amit sem Richárd, sem Lehel nem tudatosít Kornél konok fejében, csak nagyon későn. Angéla Márk halálakor, sőt már előtte hogyhogy nincs tudatában annak, hogy teherbe esett, a gyermekvárást pedig sikerül titokban tartania egy olyan családban, ahol a mostohapapa az ügyvédi titoktartást is kifecsegi? Hajni internetes szerencsétlenkedése a bakik újabb tárháza. A vlog pénzdíja fedezi a párizsi iskola (egy részben EGYETEM!!!) tandíját és a méregdrága francia főváros lakhatási és egyéb létfenntartási költségeit??? Végül egy csilivili plazában nincs a) biztonsági kamera; b) tűz- vagy füstjelző; c) sprinkler???
Egyelőre ennyi, ha valakinek más bakik is eszébe jutottak, vagy megjegyzés(eke)t szeretne tenni, örömmel várom. :O)))
Ordító egér aug. 20. 17:42:09
A nagy magyar valósággal ne keressünk kapcsolatot, mert ez sehol sem működik. Nézzük először a 6 főszereplő és munkatevékenységük jellemzését. Angéla a végzet asszonya, ráadásul kezdetben a külsejével igencsak lenyűgözi és az ujja köré csavarja a férfiakat, akik túl a 20-on szeretnének megállapodni. Gátlástalan csörtetésével érdekesen harmonizál a családtagjai iránti szeretete. Márk elcsábítását az ingerültség okozta bosszúvágy mellett legalább ugyanannyira indokolja az a szándéka, hogy a húgát megmentse egy minden bizonnyal korai válással és nagyon rossz szájízzel végződő elsietett házasságtól. Nem mehet mindenki egyetemre, szép szakmát talált magának, ami hozzá is illik. Hajni a felszín alatt afféle Angéla enyhített kiadásban, legfeljebb nem annyira célratörő. Ha élete álma a minőségi gasztronómia, akkor ez nagyon szép pálya. Érthető, ha a titok napvilágra kerülése után nagyon megharagszik Angélára, azt viszont semmi sem indokolja, hogy ismét a bosszú démonaként szerencsére csak dúljon-fúljon, amikor kiderül, Angéla és Márk között több van alkalmi szexnél. Piros szerepében Michl Juli az egész sorozat legkedvesebb alakítását hozta. A bibi ezzel az ártatlan, hamvas kis falusi virágszállal ott van, hogy csak úgy belemegy a nagyvilágba, azaz Bp.-re költözik mindenféle konkrét elképzelés nélkül, noha éppen neki kellene annak lennie, aki továbbviszi a lovardát, ehhez pedig agrár-, állatorvosi, de minimum üzemgazdasági tanulmányokat kellene folytatnia. Ehelyett mindenféle szakirányú oktatás nélkül beáll virágkötőnek. Angélának nagyon igaza van a végén, amikor felkeresi Kornélt, hogy megpróbálja megmenteni a húga kapcsolatát, de Kornélnak is, aki inkább boldogtalan lesz, mint hogy elviselje Piros kisded játékait. A férfiakra áttérve Márk afféle szupercsődör, aki minden útjába kerülő csinosabb nővel minimum megpróbálja a szexet, ami legtöbbször sikerül is neki, mélyebb érzelmi kapcsolat nélkül. Igaz, Hajni nagyon megtetszett neki, de csakis azért jegyezte el, nehogy a lány, akit hosszabb távon csakis a HÁZASSÁG kilátásba helyezésével szédíthetett, tovább álljon. Alamuszi magatartására jó példa az eltitkolt gyermeke. Ha Hajni még a szakítás előtt szerez tudomást Noémi létezéséről, úgy otthagyja a "zenei producert", hogy ahhoz képest Szilvia részeg ámokfutása ovis játék. Az olcsó szintetizátoron klimpírozott és kevert, hang nélküli "énekesnők" által elkornyikált ötlettelen és jellegtelen "slágerei" valóban fényes karriert vetítettek előre, ráadásul ebből még meg is tud élni. Jánoska az apa nélkül felnövés minden hátrányát állatorvosi ló mintájára viseli. Önállótlan, aki Márk minden áron való követésével az is marad, miközben elvan a mamahotelben és ~bisztróban, akár a befőtt. "Munkája" messze a teljes OCs leggagyibb példája. Most hagyjuk, honnan volt lakása, amelyet végül is igencsak méltányolható gesztussal az anyja vállalkozásának érdekében áldozott fel. A világ egyik legfeleslegesebb szolgáltatását, a fejvadászatot műveli, ám végig nem derül ki, milyen keretek között folytatja. A 101 részben jó, ha háromszor utal arra, hogy most éppen dolgoznia kell, ehhez megfogja a laptopját és nagy komoly képpel elsiet. A 10 éves gyerekeknek való videojátékok iránti szenvedélye úgy általában a szereplők szellemi színvonalának szomorú bizonyítéka. (Márk legalább zenekiadókkal és hangversenyrendezőkkel/rendezvényszervezőkkel stb. bonyolít le telefonhívásokat, stúdióban is láttuk, a balsikerű lemezbemutatót pedig komoly szervező munka előzte meg.) Kornél esetében kérdéses, hogyan "nyerte el" a józsefvárosi ház gondnoki állását közgazdász diplomával és banki gyakorlattal. Csakis arra tippelhetünk, ő fizette le a társasház közös képviselőjét, e fantasztikus állás hirdetését valahol meglátván. Afféle botcsinálta ezermesterkedése szintén a gagyi kategóriába tartozik. Nagy pozitívuma, hogy yuppie aranyifjúból képes korábban még sohasem átélt, sokkal rosszabb körülmények közé katapultálni magát, rendelkezik önmaga felelősségének felismerésével, valamint hajlandó vezekelni és a dolgoknak nem a könnyebbik végét megfogni.
Ordító egér aug. 20. 14:06:14 Előzmény 44444
Alapvetően egyetértek. De: Én úgy néztem végig, hogy unalmamban a nyári hőségben megnéztem az elejét, és nagyon bosszantott, hogy 3-4 rész után levették a műsorról. (Pedig jókat röhögtem IS rajta, közben utánanézve a kezdet kezdetén tudtam a Wikiből, hogy Márk meghal a végén.) Eleve egyetlen évadra szánták, és a sok happy end után majdhogynem fellélegzik a mezei néző, hogy még sincs ilyen, mert az már túl elcsépelt volna. A legvégén persze benne voltak a folytatás csírái, bár az alkotók a nézőkre bízták, ki-ki fantáziája szerint szője tovább a sztorit. Így pl. a jó emberré lett Angéla megismerkedik egy talpig tisztességes elvált/özvegy férfival, akinek van egy kisfia, és ásó-kapa-nagyharang élnek együtt, Márk 2 gyerekét is nevelve, későbbi saját utód nem kizárva, a szalon felvirágzik, Angéla és a tudós nő egész sorozat remek kencét fejlesztenek ki, és dől a lé, aminek egy részét jótékony célra fordítják. Herczeg Richárd jöjjön össze Tünde nénivel, erre utaló jel bőven volt a zárórész elején, a templom előtt. Lili járjon Canossát a fiánál és ifjú menyénél. Bocsássanak meg neki, de örökre távolságtartással viseltessenek iránta. Valaki, de ne Béla találja meg az Angéla előtt a világra pottyantott valódi lányt. Szilvia átkokat mormolva, emberroncsként ragasztja a papírzacskókat Kalocsán, miközben a börtönorvos tudatja a parancsnokkal, hogy gyógyíthatatlan beteg. Stb., stb.
Ordító egér aug. 20. 13:37:07 Előzmény Zsul
No, ez a jó néhány dramaturgiai hiba egyike! Hamarosan kiöntök ide egy csomó mindent az emberi szellem egy hónap alatt visszanézett remekművéről - jót és rosszat is.
Phvega 2018 ápr. 05. - 16:48:40
Sorozatvégi tanulságok:
1. A bosszú csak bosszút szül, nem ad semmit, de még többet elvesz.
2. Nagyon rossz ötlet kitúrni valakit abból, amit létrehozott.
3. Nem biztos, a legkisebb testvér megy férjhez, lehet, hogy a leggyűlölködőbb.
Az én olvasatom szerint egy alternatív befejezést mutattak, hogy a tanulságokat levonhassuk. és ne akarjunk folytatást. A valódi befejezésben természetesn Angéla és Márk boldogan élnek, Hajni megbocsájtásához pedig nem kell eltüzelni Márkot.
filoszemitabéluska 2018 ápr. 03. - 17:21:10 Előzmény 44444
Lenne egy megoldás Márk feltámasztására: Márk tulajdonképpen maga Krisztus és harmadnapon feltámada. Egy kicsit növeszti még a haját, kell egy pár lyuk a kezeire, meg a lábára, egy lándzsaszúrás az oldalába és rendben vagyunk.
filoszemitabéluska 2018 ápr. 03. - 15:52:17 Előzmény iPhone 7
Nem tehetek róla, de elborzasztott az a rettenetes nőszemély. A színész is és az általa megformált Karola is. Ráadásul minden mozdulatáról lerítt, hogy baromi jó nőnek tartja magát. Még a két gonosz nőszemély sem irritált annyira, mint ő. Tudom, hogy csúnya dolog részemről, hogy a külseje miatt ócsárolom. Hidd el, ha bányász lenne, vagy gombatenyésztő és a föld alatt dolgozna, nem zavarna a kinézete. Remélem a testőr nem tudja meg, hogy mi a véleményem a szívszerelméről, mert biztos elégtételt venne. Pszt!
44444 2018 ápr. 03. - 14:08:51
98 részen keresztül azt várod, hogy végre megtudd ki áll oltár elé. Márk halála elrontotta, az egész eddigi, jól felépített sorozatot.
Mikor a kórházban újra kell éleszteni, még reménykedsz, hogy csak egy csavar és nem hal meg, aztán később jön egy hatalmos sokk János- Karola párbeszédéből, hogy meghalt. ( ez sem méltó).
Utána már csak erre tudsz koncentrálni és végig sírod az egészet, és nem érdekel, ki áll az oltár elé pedig erre épül elvileg a sorozat.
Az is csalódás ilyenkor már, hogy Hajni-János áll ott, pedig így kerek, (ha megnézed az első részt és végét.)
DE itt is MÁRK halála rontja el az egészet, Angélát ott látni egyedül.....szörnyű. Az sem pótolja, hogy gyereket vár, ami gyönyörű, de..........
Ez egy iszonyat jó sorozat volt, iszonyat jó színészekkel, nagyon sokan szerették. De nagyon sok nézőnek ez szerintem nem tetszik! Egy csalódás!
Legyen folytatás! A Márkot meg írják vissza valahogy! és mindenki boldog!
Összes hozzászólás