Oriana

Bakancslistához adom
L'Oriana
16 éven aluliak számára nem ajánlott olasz életrajzi film, 107 perc, 2015

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

Oriana Fallaci olasz író botrányokkal kísért sikeres újságírói pályát futott be. Oriana világszerte híres volt a háborús övezetekben és a forradalom területéről adott tudósításairól, interjúiról a világ vezetőivel 1960-tól egész a 80-as évek végéig. Alapos ismerete és kritikai meglátása volt többek között az iszlámról, de számos katonai elnyomás alatt élő országról is. Fallaci hosszan tartó, gyógyíthatatlan betegségben szenvedett, és 2006-ban, 77 éves korában egy firenzei kórházban érte a halál. Megszállott igazságkereséséről a következőképpen beszélt: "Az újságírás különleges és szörnyű kiváltság. Minden szakmai tapasztalatomért a lelkem egy darabjával fizetek. Mindegyik portré az enyém. Ezek különös keverékei eszméimnek, temperamentumomnak, türelmemnek, minden a kérdésekhez vezet. Az interjú az én szerelmi történetem". Oriana Fallaci nemzetközi médiasztár volt, még mielőtt ez a fogalom megszületett volna. Idén, június 29-én lenne 90 éves.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
vargama 2020 dec. 29. - 22:27:21 6/10
Oriana Fallaci színes, gazdag életét nehéz egy alig kétórás filmben bemutatni. Ez nem is sikerült. A film megértéséhez politikai érdeklődés kell. A 20. század történelmét (legalább alapfokon) ismerni kell.
A film csapong a helyszínekben, több ország, más-más kultúra. Ezt jól mutatja be, tetszett a fényképezés is.
Az írónő személyiségét nem botja ki jól. Az írásairól annak fogadtatásáról, a közönséggel való kapcsolatáról, a díjakról, amit kapott, nem esik szó. Inkább az érdekesebb, a fent említett "botrányokból" szemezget. Sok a kérdőjel, hogy milyen is volt valójában ez a nő, és tudott-e szeretni.
6/10
offtopic
John Falcon 2020 márc. 24. - 13:03:38 6/10 Előzmény Vídia.
A hozzászólásomra adott válaszod arról tanúskodik, hogy nem igazán ismered a magyar nyelv fordulatait (idiómáit). Amikor valaki "magáévá teszi" valakinek a véleményét, álláspontját, elméletét... stb, az a szép magyar nyelvünkben azt jelenti, hogy egyetért vele, maga is úgy gondoljam neki is ez a véleménye. Most tájékoztatlak, hogy amikor valaki azt mondjam valakinek, hogy osztom a véleményedet (nézőpontodat, álláspontodat stb), az sem valamiféle matematikai műveletre vonatkozik.
De úgy tűnik, hogy amikor te nem értesz valamit, akkor automatikusan valamiféle közönséges, perverz, obszcén képzetek keletkeznek az elmédben. Sajnállak!
9/10
Vídia. 2020 febr. 16. - 13:24:54 9/10 Előzmény John Falcon
akkor most a monitor jön..szerencsétlen..ez udvarlás akart lenni? ennyire hitvány lett a stílus? a film jó
6/10
John Falcon 2019 júl. 02. - 09:04:45 6/10 Előzmény clarissacat
A hozzászólásodat magamévá tettem..... :)
clarissacat 2019 jún. 30. - 11:58:50
Szeretném megkérdezni a Duna tv munkatársaitól, hogy hogyan lett egy önök által is 200 percesnek, azaz 3 óra 20 percesnek írt filmből ilyen rövid. Ugyanis a műsorújság szerint 21:35-től 23:20-ig tart. Ha pontosan kezdődne és végződne is, ami persze kizárt, akkor is ez csak 1 óra 45 perc. Viszont sehol sem látom a folytatást. Most akkor összevágták fele hosszúságúra, vagy mikor lesz a második része?

Nos illetékeskék? A drága pénzen fenntartott csatornák csak erre képesek... Nem baj, csak jó sok fizetéskét kapjatok.... A néző meg le van..... Láttam már külföldi sorozatot, amit alaposan megvágtak, és a legjobb részeket kihagyták belőle. Nem elég a napi műsoridő, mert az agymosó kormánypropaganda elveszi?