Örökké

Bakancslistához adom
Eternite
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia-belga dráma, 115 perc, 2016

Értékelés:

30 szavazatból
Szerinted?

A tizenkilencedik század végén az alig húszesztendős Valentine feleségül megy Jules-höz. A következő évszázad, illetve évezred fordulóján Valentine dédunokája egy hídon fut keresztül Párizsban, és egy szeretett férfi karjában találja magát. A két esemény között eltelt száz esztendő alatt különböző férfiak és nők találkoznak, és esnek szerelembe egymással, betöltve ezzel a végzetüket, vagy éppen családfát készítenek. Az életerő végigkíséri őket egészen az örökkévalóságig.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Dalmát 2019 nov. 23. - 20:36:34 5/10
Nekem végig olyan érzésem volt, hogy a film rendezője talált egy Biblia borítójának belső lapján egy családfát, és azt filmesítette meg. A végeredmény egy szép, de üres alkotás. Az egyik hozzászóló azt írta, hogy nem tudta követni, ki kicsoda. Szerintem nem ilyen vészes a helyzet, némi odafigyeléssel megy ez, bár a szinkron készítői egy kicsit bele zavartak a képbe, mikor a Louise nevű kislányt a narrátor Luinak mondja, ami ugyebár fiúnév (Louis).
Engem inkább az zavart, hogy az egész film mintha lassított felvételben menne. Félreértés ne essék, nem az a bajom, hogy a cselekmény (?) lassan csordogál, sokkal inkább az, hogy a szereplők olyanok, mint a zombik, a gyerekek is olyan csigatempóban szaladgálnak, hogy az inkább csak csoszogás. Ráadásul hiába vannak a nagyszerű színészek, ha nem hagyják játszani őket. Ennyi erővel diákat is vetíthettek volna, a narrátor elmondja, hogy mit éreznek a főhősök, sőt még a "váratlan" fordulatokat is jó előre jelzi, nehogy a néző meglepődjön.
A vietnámi rendezőnek a pályája kezdetén voltak jó filmjei (pl. A riksás fiú), ez sajnos nem lett az. A képi megvalósítás viszont, ahogy többen is említették, meseszép.
Edmond Dantes 2019 nov. 07. - 21:31:58
Minden előttem beírónak, aki a filmhez szólt hozzá, igazat adok (a mikrofon belógása valahogy nem érdekel, nem a filmről szól). Ez a film szép film és/de nem jó film. Egy másik megközelítést azonban mégis a nézők, fórumtársak figyelmébe ajánlok: vajon az élet két legfontosabb eseménye nem a születés és a halál? A múltba tekintve, az utókor, utódok számára, akik pl. a film végén, napjainkban megjelennek, vajon nem válik minden egyéb esemény közömbössé, ami a felmenőkkel életük során történt? Akik neve alatt sírhelyükön nincs más, csupán két évszám. A többi? Ki emlékszik már rá?
olahmiki1959 2019 nov. 01. - 16:15:03
Szia!
Nem kell elnézést kérned, mert nincs miért. Kellemes - kicsit szomorkás - hétvégét kívánok!
olahmiki1959 2019 nov. 01. - 15:18:41
Szia!
Az első kép, amelyiken a kisbabát tartja a nő, a második a kerti idill, a harmadik a tópart, ahol a fickó gitárt tart a kezében, a NEGYEDIK pedig, ahol a nő ül a szobában, és pontosan a feje felett belóg a képbe egy fekete, ovális tárgy hegye, ami szerintem nem lehet más, csak a mikrofon.
Vagy a csillár alja, viszont az nem valószínű, mert ahhoz túl alacsonyan lenne.

olahmiki1959 2019 nov. 01. - 05:52:40
Azt kiszúrtátok, hogy a mellékelt, negyedik képen a nő feje fölött belóg a mikrofon??? Szerintem ez űbergáz! Sok mindent elárul a film készítőiről...:)
1/10
Liza94 2018 jún. 13. - 22:09:32 1/10
Idegesítő a folytonos puszilgatás (egyik lányt még szájon is csókolja Audrey). A film unalmas, és értelmetlen, pedig az ötlet jó, és biztosan meg lehetett volna úgy írni és rendezni, hogy magával ragadó legyen a hangulata. Nem érdekel ezeknek az idegeneknek a vázlatos sorsa, és a film során egyáltalán nem kerülök hozzájuk közelebb.
Hadik70 2018 febr. 06. - 01:21:40
Egyetértek Isstivel. Különlegesen szép film, csodálatos képi világgal, finomsággal, nyugodt ritmusával, az élet-halál körforgásának mûvészi módon való bemutatásával. Hiánypótlóak az ilyen jellegû alkotások, pontosan azért nem tetszhetett néhány hozzászólónak, mert annyira más mint a megszokott filmek.
7/10
issti 2017 ápr. 23. - 10:15:41 7/10
Különleges film. Nyugodt, lassú, dokumentarista jellegû, narrációval. Olyan, mint egy jó könyv; leírja mi történik, de neked kell elképzelned az érzelmeket. Tapasztalat nélkül nem nagyon élvezhetõ. Aki sokat olvasott és fogékony a mûvészetre, annak csemege. Pazar operatõri munka, leheletfinom svenkek, mesés színek, álomszerû képek.
Ha rá bírsz hangolódni, nagyon fogod élvezni, ha szájbarágós, izgalmas történetre vágysz, ne is kezdj bele.
LanyUs 2017 ápr. 16. - 11:35:05 Előzmény feketekave
Ott a pont. Élet-halál-születés-boldogság-szomorúság többszöri váltakozása unalomba fullasztja a filmet....
1/10
feketekave 2017 ápr. 02. - 21:19:27 1/10
ez a zongora aláfestés, illetve a túl sokszor ismétlõdõ elviselhetetlen gyereksírás annyira idegesítõ:( egyébként az egész film nem szól semmirõl. születnek, meghalnak, ennyi. azt sem tudtam ki-kicsoda... azt hittem testvérek, aztán meg házasodnak??? Nem értem, de nem is kell. mindenkit óva intek ettõl a retektõl. Még akkor is, ha ilyen ügyes színészekkel van tele.
1/10
pihes 2017 ápr. 02. - 14:46:18 1/10
Több élet lefolyik, és végig csak klimpíroznak, a zongorával. Ennyi, elég volt belõle.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu