Összeesküvés

Bakancslistához adom
The Event
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai krimisorozat, 2010

Értékelés:

39 szavazatból
Szerinted?

Mit teszel akkor, ha a tökéletesnek gondolt életed egyik napról a másikra fenekestől felfordul? A nyugodtnak hitt családi álomkép szertefoszlik, és az események középpontjában találod magad, miközben próbálod megmenteni életed szerelmét? Sean Walker pontosan ezeket a dolgokat éli meg. Idegenek, akik több mint 60 éve élnek Alaszkában bebörtönözve, de nem mindannyian, és mit akarnak, békét vagy valami mást?

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Sean Walker
Leila Buchanan
Sophia Maguire
Blake Sterling
Elias Martinez elnök
Michael Buchanan
Vicky Roberts
Christina Martinez
Raymond Jarvis alelnök
Claire Collier

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
sorozatneked.hu jan. 02. 13:24:31 6/10
6/10

Nekem tetszett a sorozat, csak nem fejezték be. Ezért is adtam rá csak hat pontot. :( Olyan ez, mintha a egy jó kis krimi könyvnek hiányozna az utolsó fejezete. A cliffhanger szempontjából nekem a V című sorozatot juttatja eszembe. A téma ott is hasonló (idegenek) és kb hasonló résznél lett vége (megszállás). Ez annyira bosszantó, hogy kis gagyi tinglitangli sorozatok megélnek 5-6 évadot is akár, de a jókat, izgalmasabbakat nem folytatnak egy évad után tovább. A nézőknek kellene ilyenkor protestálni. Pl fél évig nem nézni az adott csatornát. Azt talán megéreznék a vezetők. Az első két rész tényleg kicsit kaotikus volt a sok ugrálással, de ha azon túl teszed magad (meg a végén), akkor érdemes belekezdeni.
10/10
offtopic
Fõnix császárnõ 2012 okt. 15. - 03:41:12 10/10
Nem neked válaszoltam, az meg hogy összetetten írtam hirtelenjébe egy pár dolgot nem kell itten izélni.
6/10
Vademecum 2012 okt. 14. - 23:12:14 6/10 Előzmény Fõnix császárnõ
Fõnix császárnõ inkoherens hozzászólásaitól kész vagyok, értelmet már nem is keresek bennük...
10/10
Fõnix császárnõ 2012 aug. 25. - 11:56:45 10/10
Hát szerintem is.

A másik idegtépõ amit megosztok még veled az, hogy a kocsog mtvsek sose az eredeti cím(fõhõs neve) adják a történelmi sorozataiknak hanem ilyen ékkõ olyan titok most már herceg de nem írják ki azt a kibászott nevet.

Hogy nézett volna ki Xena, Hekules, meg a többi ha valami paraszt címet adtak volna.

Az mtvsegk nem adnak sose fõhõs neve címet remélem ez változik, az meg hogy babrálnak a címekkel megszokhattuk, lásd filmek eredeti címrõl fordítva értelmes szót adnának de valamelyik kitalál még egy baromságot.

Kézen fekvõ példa, Függõ játszma 3, az eredeti címrõl fordítva Hóember hágó STB!

És látod nem veszik észre de sok mindenkit zavar.
8/10
Deidara91 2012 aug. 25. - 11:39:45 8/10
Hát ez hihetetlen. A TV2 elkezdi adni Összeesküvés címen, és akkor már át kell nevezni arra a Viasat 6-nál is. Ekkora baromságot. A Viasat 6 adta le korábban, õk adtak nevet, ráadásul jót, erre a TV2 a degenerált hülye magyar fordítású címek terén megalkotja az Összeesküvés címet. De komolyan! Hogy lett ez Összeesküvés??! The Event = Az Esemény. Sok degenerált ember...
10/10
offtopic
Fõnix császárnõ 2012 aug. 23. - 16:20:10 10/10 Előzmény ida555
Az a jó hogy legalább adják, nekem tetszik, elkaszálták, annyi eszük volt szánalmas banda, csupán azért csinálják mert egy két százalékkal nem õk vezetnek, de nekem ezek a sci-fi szerûségek nagyon tetszenek a hazaiak sose csinálnának ilyent mert a szappan hányadékból állnak csak ki, persze hogy örül az ember ha mûsort talál, persze hogy boldogan kezdem el követni az eseményeket, én csinálnák egy adót ahol csak filmeket/sorozatokat adnak, a tv neve tv+, mindenesetre legalább mûsor, azon túl meg még ha csak 20csatornánál maradtunk legalább nem 2, a viasat6on sûrûn találok mûsort .
batagy 2012 júl. 23. - 22:40:23 Előzmény ida555
Ez nem az elsõ eset, sajnos sok más jó sorozatot is elkaszáltak már, A folyó, Flashforward, Daybreak, hogy csak néhányat említsek, amelyek 1 évadot éltek meg. Sajnos Amerikában buta emberek élnek és ott nem szeretik az olyan sorozatokat, amin gondolkozni kell.

Azzal viszont nem értek egyet, hogy miért ne lehetne ezt így is eladni Európába. Ez a sorozat, így hogy félbehagyták 1 évad után, még így is toronymagasan jobb sok más szeméttõl. Inkább tiszteletem a Viasat 6-nak (ha jól emlékszek, ahol ez eredetileg ment), hogy megvették, megrendelték hozzá a szinkront és leadták.
ida555 2012 júl. 23. - 00:49:51 Előzmény batagy
Ezt a sorozatot megnéztem még tavaly, amikor Amerikában új volt. Alig vártam a következõ részt minden héten, annyira tetszett, de....
SPOILER:

a sorozatot elkaszálták! Úgy emlékszem, 22 rész készült, több nincs, nem is lesz. Ez roppant dühítõ volt, mert így az egésznek semmi értelme. Ott hagyták abba, amikor már jó, izgalmas dolgok történtek, rengeteg megoldandó probléma, érdekes kérdések... Aztán egyszercsak abbamarad. Ez nagy pofátlanság, a nézõk semmibevétele. A nagyobb pofátlanság az, hogy egy be nem fejezett, elkaszált sorozatot eladnak Európába. Hadd izguljon a nép 22 részig, aztán utána semmi. Ez olyan, mint ha én eladásra kínálnék egy pulóvert, de csak az egyik ujját küldeném el a fizetés után. Ez tisztességtelen. És ez a sorozatkezdemény már 3 TV-ben fut nálunk!És nem is ez az egyetlen sorozat, amivel ezt csinálták, aztán mégis eladták itteni TV-nek.
batagy 2012 júl. 20. - 17:25:11 Előzmény -greghouse-
Szia!

Az elején nekem is kicsit furcsa volt felvenni a hangulatát, de szerintem nagyon jó sorozat. Az elsõ résztõl nézd!
És ne feledd, a rendes címe Az Esemény, az Összeesküvés szerintem abszolúte nem jó cím.
2/10
-greghouse- 2012 júl. 16. - 07:51:09 2/10
Ez mi a bánat? Igaz, én csak a 2. részt néztem. Van összefoglaló, amibõl semmit nem lehet érteni. De maga a film is, a (szerintem rendezõileg teljesen indokolatlan) öt percenkénti idõ rángásokkal, flash-back-ekkel, hol fél évet, hol öt évet, hol két hetet, hol tíz évet ugrabugrál oda vissza, nehogy valami értelmet kapjon az egész. Ezzel pont a nézõ érdeklõdését veszti el, mert egy idõ után az embernek gõze nincs, mi a bánatról van szó és ki kicsoda....
....ha egy történet ennyire nagyon az elõzõ epizódhoz kötõdik, akkor azt nem szabad ritkán leadni, naponta kell.
Egyébként meg egy sci-fit igazán kedvelõ embernek a zavarodott idõkezelés, melyben a személyiségek is elvesznek, teljesen elveszi a kedvét. Az enyémet legalábbis elvette, hiába olvastam utána, hogy mi is az alapsztori, a sok idõbeni ugrabugra után nem érdekel.
batagy 2012 júl. 07. - 10:57:57 Előzmény batagy
Gondolom a TV2 kavart be, mert ott majd most kezdik el adni.
batagy 2012 jún. 30. - 12:52:32
Most ennek a címét miért nevezték át "As esemény"-rõl "Összeesküvés"-re? Az Esemény miért nem jó?
ALDO 2012 jún. 26. - 12:14:48 Előzmény Csigalány
SPOILER

"Miért mondta azt a végén a First lady, az: -Ez meg mire, hogy a Hazánk?!"

Mert õ is idegen volt. Nem véletlenül nem akarta alávetni magát a DNS vizsgálatnak és talált ki egy kamu sztorit a származásáról.
Az apokalipszis pedig elég egyértelmû. Ha hirtelen megjelenne egy másik bolygó, hatalmas gravitációs anomáliát okozna, ami nem tenne jót a földi életnek. Sokak szerint már azt is sok bajt okozna, ha nem lenne Hold. Az mondjuk tényleg elég érdekes, hogy miért szenvedtek 60 évet, ha pár perc alatt áthozták az egész bolygót, mert a vírusnak pont az lett volna a lényege, hogy "megtisztítják" a Földet és jönnek az idegenek.
Az is baromság volt, hogy földi technikával pár óra alatt elment az üzenet egy másik galaxisba és meg is jött a válasz, mit sem törõdve a fénysebességgel.

SPOILER vége

Folytatás pedig tuti, hogy nem lesz.
rezynegi 2012 máj. 11. - 09:28:12 Előzmény Csigalány
2011 májusában az NBC kaszálta a sorozatot, persze az alkotók utána probálkoztak máshol, de nincs nyoma h sikerrel tették volna...eddig, bár már 1 év eltelt, és ah telik egyre kisebb az esélye...
8/10
Csigalány 2012 márc. 11. - 19:21:08 8/10
Szerintem jó kis sorozat ez, csak eléggé lezáratlan lett az elsõ évad, tele kérdésekkel a fejem. :o)

SPOILER!!!

Az öreg aki átadta a tekercset, egy õrangyal volt. De miért kísérletezett a gyerekeken? Mi volt a lakásában az a fura térkép, és vajon kik lehettek a többi kövek?
Ha így áthozták az egész bolygót, miért nem férhetünk el egymás mellett 1-1 bolygón? ;o)
Miért mondta azt a végén a First lady, az: -Ez meg mire, hogy a Hazánk?!

SPOILER VÉGE!!!

Valaki tud már valamit az esetleges folytatásról? Mert én semmit nem találok... :o(
6/10
Stockes 2012 márc. 07. - 11:10:01 6/10 Előzmény Deidara91
Aki még nem nézte végig, ne olvassa!

SPOILER!!!!!!!!!!!!

Az a végén, amit írsz még nem logikátlan, még nem robbant fel, de már káros sugárzást bocsájtott ki. Viszont ha így át tudták õket teleportálni, akkor mi a francot szenvedtek a vírussal annyi részen át, minek kockáztattak a földönkívüliek? Nehogy már csak könyörületesség miatt kockáztattak, meg az a ferdeszemû csak sem kockáztatta volna az életét a jelszóért. Amúgy a sorozat tele volt hibával, pl. amikor Simon Lee lebukott, de mindenféle ellenõrzés nélkül ki tudott sétálni a Fehér Házból, mintha csak egy szabadon ki-, bejárható mûvház lenne. Tele volt ilyen baromságokkal s sorozat. Az elsõ részekkel jól indult, de aztán laposodott el, és ment át egyre nagyobb hülyeségbe.
8/10
Deidara91 2011 dec. 29. - 21:28:23 8/10
Amúgy azért vannak ilyen nagy változások a történetben, mert a sorozat elején még mást terveztek. De volt egy 3 hónapos szünet, amikor az írók rájöttek, hogy nem jó amit csinálnak (óriási nézettségvesztés), és más irányba terelték a történetet.
Spoiler.
Amúgy a bolygós témáról: az már eleve egy logikátlanság, hogy ha a napuk elpusztítja a bolygójukat, akkor ha áthozzák, akkor nincs ott az a nap, tehát élhetnek tovább a bolygójukon. Miért is kellene akkor kiírtani az emberi népességet?
10/10
Tereus 2011 dec. 29. - 01:20:44 10/10 Előzmény Kattrin
Még mindig SPOILER...
A "mutálódott" szó volt az érdekes, abban amit írtam. Az a vírus ami mutálódott, és szétszórnak, nem egyezik meg az eredetivel. Tehát bár azt írtad érted mit írok, csak a lényeg nem jött át belõle. Az volt a poén, hogy a hibridben olyanná alakul, ami tovább tartja életben a gazdatestet. Ezt az átalakítottat (tehát nem az eredetit, ami azonnali halált okoz) küldték szét a kijelölt helyekre.
A páli fordulatról meg annyit, hogy amikor belátja Sophia hogy ezt kell tenniük, utána is szenved a döntésétõl. Mondja is párszor, meg az álmát is látjuk egyszer (egy alkalommal még azt is megjegyezték, hogy ha az emberiség lenne hasonló cipõben mi is gond nélkül kiirtanánk egy másik fajt, csak hogy túlélhessünk - az alapján, hogy hány faj halt ki már bolygónkon a környezetszennyezés, vagy épp az élettere elvesztése miatt nincs is értelme vitázni ezzel). Na meg a filmben is mi kezdtük a kiirtósdit, hisz ha a harmadik buszt is kilövik, akkor gyakorlatilag halálra ítélték volna a fajukat - még ha nem is tudatos volt. A lényeg: amíg vannak alternatíváid, ragaszkodhatsz az elveidhez, ellenkezõ esetben, nem tudsz.
Arról meg nem volt szó, mi okozza a napjuk problémáját, akár az is lehet, hogy fejlettségükbõl kifolyólag csináltak vele valamit, és ezzel megbolygatták a normális életciklusát. Amirõl alig van információnk egy sci-fiben, abba nincs értelme belekötni.
Kattrin 2011 dec. 22. - 23:29:10
SPOILER

Azt értem, amit leírtál, figyeltem. :)
Csak az a kérdés, hogy akkor minek viszik el a vírust 3 helyre tartályokban, ahonnan közvetlenül az embereket akarják megfertõzni? (Ételgyár, pénznyomda, nemzetközi repülõtér) Hiszen ha emberek közé kerül a vírus, rögtön meghalnak, ahogy írtad is, ezért kellett a hibridet megfertõzni... De nem ám elengedik a fertõzött hibridet, nem... Hanem közvetlenül meg akarják fertõzni az embereket. De ha így is meg lehet oldani, minek megfertõzni a hibridet? De ha így nem lehet megoldani, mint ahogy láttuk, hogy túl gyorsan halnak bele az emberek, akkor miért így próbálkoznak, miért nem küldik emberek közé a hibridet?


Más téma. Ott van Sophia. Az elején nagy vezér, akinek mindenképpen mindenki engedelmeskedik, és Sophia mindenáron betartja az elveit, hogy nem bántja a helyieket, ezért vállalja a börtönt.
Utána õ lesz a nagy vezetõ és anya, akit nem mer lelõni a fia, Thomas. De késõbb azért valaki mást (torzképû) utána mer küldeni azzal, hogy ölje meg.
Utána kipurcan a fia, és Sophia lesz a nagy és "pálfordult" vezetõ, aki minden elvét sutba dobja, és követi fia erõszakos módszereit.
A legvégén pedig õ maga viszi a vírust a reptérre, tehát itt már lejjebb avanzsált, mert nem bízza meg egy emberét, mint nagy vezetõ, hanem maga megy. (Persze nem azért, mert nem bízik meg másban, hanem hogy lássa a nézõ a bukását.) Végül minden meghiúsul, és Sophia kétségbeesetten futkározik magára maradva a reptéren a vírussal, de végül megadja magát, mint elveit feladott, gonosz szándékában elbukott vezetõ.

Errõl jut eszembe, egyszer Sean pisztolyt szegez Vickyre, az meg mondja, hogy úgysem lennél képes megölni, és Sean ezt be is ismeri. De aztán meg azzal fenyegeti Vicky-t, hogy kikerülnek a fia és anyja adatai. De ha így lenne, közvetve Sean okozná egy nõ és egy kisfiú halálát. Tehát szemtõl szembe nem mert lelõni egy embert, mert ahhoz túl jóságos, de közvetve halálra ítélne két másikat. (Persze a gonoszok lepufogtatása más tészta.)


Még elfelejtettem hozzáírni az elõzõ hsz-emhez, hogy ez a két nép nagyon is illik egymáshoz. Egyformán erõszakos az ember és az idegen is. Ha nem lennének ilyen agresszívak és alattomosak, akkor simán megegyezhettek volna, hogy az idegenek felfejlesztik a tudományt, cserébe dolgozhatnak a hazajutásukon. (Ezt még az évad elsõ fele alapján gondoltam.) Mondjuk akkor nem is lett volna sorozat, az igaz.

Meg ha tényleg 66 éve jöttek, akkor már tudniuk kellett volna, hogy a napuk a végét járja. Azért egy nap nem egyik százévrõl a másikra purcan ki.


Na jó, a sok negatívumot nem azért írtam, mert nem tetszett, hanem azért, mert ez a véleményem. De azért néztem végig, mert amúgy tetszett. :))
10/10
Tereus 2011 dec. 22. - 21:52:49 10/10 Előzmény Kattrin
Hát ez SPOILER-es lesz, így válaszolva:)

Leilát azért fertõzték meg, mert a vírus túl hamar ölt, nem volt ideje fertõzõdni. Leila mivel hibrid, félig ellenálló, benne tudott úgy mutálódni, hogy elég ideig életben legyen az áldozat, hogy fertõzhessen. Ezért adták be neki, és belõle nyerték ki a mutáns vírust a tartályokhoz. Ha nem így tesznek, akkor pl egy repülõn mindenki meghalt volna, mire elér a világ túl felére, és csak Amerika halt volna ki. Még a H1N1-re is volt utalás, miszerint az is egy mutálódott vírus.
A gonosz/jó nézõpont kérdése. Nekem pont azért tetszett, mert nem volt kifejezetten gonosz karakter, maximum olyan, akinek nem értettük elsõre a szándékait (ezért gonosznak gondoltuk), vagy olyan, aki nem látott más kiutat, megoldást. Ez persze nem mentség mindenre, viszont valamennyire érthetõ. Mindenki egy számára nagyobb, nemesebb cél érdekében tett/vagy tett volna néha 'gonosz' dolgokat...
A bolygós dolog kissé kusza volt a végére, de abból igazából semmit sem láttunk szinte, így magyarázatok sincsenek még. Én sem értem miért kellene kiirtani az emberiséget, ha hozzák az egész bolygót. De mint már írtam pár logikai bukfenc engem is zavart benne.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu