Ősz, kikerics, Görgény

Bakancslistához adom
Ősz a Görgényben
25 perc

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Erdély talán télen a legszebb. Vagy tavasszal, esetleg nyáron? Az biztos, hogy ősszel a legszínesebb. Egyszer sikerült egy igen szép, meleg november elejét megkapni, mikor a Magyar Televízió stábja néhány természetfotóst elvitt magával Gyergyószentmiklós mellé, a Görgényi havasok lábához, Balázs Miklós gyergyói fotóművész erdei lakába. A színes táj, a falevelek, a késő őszi gombák, a jellegzetes őszi kikericsek és más virágok, de nemkülönben a meglesett szarvasok, rókák, borzok, vadmacskák, farkasok, medvék és a hiúz látványa már csak hab a tortán ezen a csodálatos vidéken.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
far vik 2012 aug. 15. - 12:54:11
Kiváló, szépen fényképezett és jól narrált film. Érdemes volna újra keverni a hangot, mert a rossz szöveg-zene arány rontja a jó élményt és az érthetõséget.
PIROSKAnéni 2012 márc. 31. - 11:52:23
A film vetítését én is nagy örömmel vettem! A narrátor hangját nemcsak a videotárban nézett mûsorban nyomja el a zene, de még a patak csobogása is hangosabb az alámondott szövegnél, a tv-n nézve is nagyon zavaró. Sajnos nemcsak ennél a filmnél figyelhetõ meg a jelenség. :(
feketevipera 2012 febr. 09. - 19:24:20
Nos, az ismertetõhöz tényleg nem sok mindent lehet hozzátenni, Sáfrány József ismét csodát varázsolt elénk. Rengeteg információt megtudhatunk a Görgény vidékérõl, igaz, ezek inkább "mozaikdarabkák", mint egy koherens "képeskönyv" "lapjai", néha picit talán csapongó a kisfilm, de sebaj, így is értékekben gazdag. Sorjáznak a szebbnél szebb felvételek, virágok, gombák, fák, állatok (borz, vaddisznó, medve, hiúz, gyík, sikló, béka, jégmadár, szarvas, felsorolhatatlan fajta élõlény) "népesítik be" a képernyõt, még ha csak rövid idõre is. (Jégmadarat sajnos már csak filmen láthatok, mióta elkészült a gát a kertünk végében, azelõtt a patak fölött jó párszor láttam elsuhanni ezt a madárkát.) Úgy tûnik, szerencsére újabban egyre többször kérik fel Mácsai Pált a narrátorkodásra (bár itt jegyzem meg, néha elnyomta a hangját a "háttérzaj", igaz, az mtv videótárában néztem meg a mûsort, tévében talán másképpen szól), régebben Gaskó Balázs hangját lehetett hallani sok ilyen filmnél, így viszont szerintem sokkal jobb. Összességében tényleg mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a mûsort, aki szereti a természetet, felüdülés ilyesmit látni.